• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρης: «Λασπολόγος και συκοφάντης ο Κώστας Ρούσσινος»

December 16, 2020 504

 



Ανακοίνωση - απάντηση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη στην πρόσφατη ανακοίνωση του Κ. Ρούσσινου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σχετικά με ζητήματα εργαζομένων του Δήμου. 

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας:

• Αναγκαία απάντηση με αφορμή τη συκοφαντική επίθεση στο πρόσωπο του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη του επικεφαλής τη ΛΑΣΥ Βόρειας Κέρκυρας Κώστα Ρούσσινου
• Ο λασπολόγος και συκοφάντης Κώστας Ρούσσινος ουδόλως ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.
• Ουδόλως για τη λειτουργία και υποστελέχωση του.

Μέσα στην πρωτόγνωρη συγκυρία, που το σύνολο της κοινωνίας είναι σε πρωτοφανή εγκλεισμό, που απειλείται ό,τι θεωρούσαμε κερδισμένο έως τώρα: στην πολιτική, στις εργασιακές σχέσεις, στις κοινωνικές σχέσεις, στην οικονομία, ο Επικεφαλής της ΛΑΣΥ στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας Κώστας Ρούσσινος χωρίς καμία συναίσθηση των δύσκολων στιγμών που ζει η χώρα, ο τόπος μας , χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης, επιλέγει να επιτεθεί στη δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας και στον δήμαρχο προσωπικά, διατυπώνοντας και εκτοξεύοντας αήθεις κατηγορίες χρησιμοποιώντας θέματα των εργαζομένων.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Τα θέματα των εργαζομένων είναι από μόνα τους ευαίσθητα αφού πίσω τους ευρίσκονται άνθρωποι, οικογένειες. Και ο ρόλος όλων μας είναι να εξευρίσκουμε λύσεις για τη βελτίωση καταστάσεων . Ο κ. Ρούσσινος αντ΄ αυτού, ακολουθεί τη συνήθη επικοινωνιακή πολιτική της εργολαβίας καταγγελτικών στρεβλωτικών ανακοινώσεων, χωρίς να διατυπώνει κανένα προβληματισμό, καμία πρόταση λύσης.
Και δεν είναι ηθικό να χρησιμοποιούνται τα ευαίσθητα εργασιακά θέματα, για την όποια πολιτική επιβεβαίωση και κομματική επιβίωση. Είναι άδικο να χάνεται η ουσία, που είναι η αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων του Δήμου και να επαναλαμβάνονται συγκρούσεις ανέξοδες στο όνομα του εντυπωσιασμού και της προσωπικής αυτοπροβολής.

1. Για το θέμα των συμβάσεων εργαζομένων σε παιδικούς σταθμούς:
Στην 11.3.ιι παράγραφο της δημόσιας πρόσκλησης 4/2020 του ΟΑΕΔ καταγράφεται επακριβώς: « Όταν οι υπηρεσίες/φορείς όπου έχουν τοποθετηθεί οι ωφελούμενοι διακόπτουν τη λειτουργία τους, το χρονικό διάστημα απασχόλησης των ωφελουμένων δύναται να παραταθεί έως δύο (2) μήνες και δεκαπέντε (15) ημέρες, πέραν της προβλεπόμενης από την πρόσκληση συνολικής διάρκειας έκαστου προγράμματος και μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου προβλεπόμενου από την παρούσα αριθμού ημερομισθίων, ήτοι 200 ημέρες ασφάλισης/απασχόλησης. Στις περιπτώσεις αυτές η απασχόληση των ωφελουμένων αναστέλλεται το διάστημα κατά το οποίο η υπηρεσία/φορέας δεν λειτουργεί και συνεχίζεται με την έναρξη λειτουργίας».
Συνέχεια του ως άνω και της εισήγηση της υπηρεσίας ,ακολουθήθηκε η διαδικασία που η πρόσκληση επιδεικνύει. Σε κάθε περίπτωση δόθηκε εντολή να διερευνηθεί το θέμα νομικά .

2.Για τη μετεγκατάσταση της υπηρεσίας καθαριότητας:
Η Δημοτική Αρχή σέβεται τα δικαιώματα και περιβάλλει με εκτίμηση κάθε εργαζόμενο , αναγνωρίζοντας τον ως την κινητήριο δύναμη στο έργο της, σεβόμενη την προσωπικότητα του και φροντίζοντας επιμελώς για τις συνθήκες εργασίας του από πλευράς, ασφάλειας, μέσων ατομικής προστασίας, υγείας, και πολιτισμού.

Καθημερινά αγωνίζεται για τις καλύτερες και δυνατές βελτιώσεις. Σ αυτό το στάδιο ευρίσκονται θέματα των εργαζομένων στην καθαριότητα. Στο στάδιο συνεχούς βελτίωσης.

3.Για το αίτημα εργαζόμενου για απόσπαση:
Εύλογα διατυπώνεται το ερώτημα ( νομικά και ηθικά) ποια είναι η βαρύτητα της υπογραφής του Δημάρχου, αφού με την ισχύουσα νομοθεσία περί κινητικότητας δρομολογεί τα δέοντα η κεντρική διοίκηση ;

Αναρωτήθηκε ο κ. Ρούσσινος πως θα ανταποκριθούμε ως φορέας στις αυξημένες ανάγκες μας χωρίς προσωπικό; Και μάλιστα χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα αναπλήρωσης;

 


Σέβομαι τα μέγιστα τον εργαζόμενο και κατανοώ το αίτημα του. Σέβομαι όμως εξίσου και αγωνιώ καθημερινά για τους δημότες μας. Και παρατηρώ μετά λύπης μου ότι ο υποστελεχωμένος από την άνιση κατανομή του προσωπικού κατά τη διοικητική διαίρεση Δήμος Βόρειας Κέρκυρας συνεχίζει να «χάνει» προσωπικό και μάλιστα σημαντικής ειδικότητας χωρίς να γίνεται αναπλήρωση . Ποιος πρέπει να αντιδράσει στην κατεύθυνση υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου , αν όχι ο Δήμαρχος;

Η κατασυκοφάντηση και λασπολογία με αναφορά στο πρόσωπο του Δημάρχου θυμίζει γκεμπελίστικη σύλληψη εποχών αλήστου μνήμης , η οποία απέχει παρασάγγας από την πολιτική της ΛΑΣΥ, καταδεικνύοντας τον υπογράφοντα την ανακοίνωση κατώτερο των περιστάσεων .

Ο λασπολόγος και συκοφάντης Κώστας Ρούσσινος ουδόλως και ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για την ανάπτυξη του Δήμου.

 

Ουδόλως και ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για σύσταση του Δήμου.
Ουδόλως και ουδέποτε για τη λειτουργία του.
Ουδόλως και ουδέποτε για τη στελέχωση του.

Αντίθετος ακόμα και στη σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού , ενός εργαλείου ανάπτυξης , όπως έχουν κάνει οι Δήμοι στην Ελλάδα. Εμμένει σε μια πολιτική μηδενισμού που δρα σε βάρος των πολιτών του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση του δε συνάδει με την πολιτική κουλτούρας και πολιτισμού της ΛΑΣΥ αντίθετα προσβάλει τα αξιόλογα στελέχη της με τα οποία ουδεμία σχέση έχει.

Αγαπητέ κύριε Ρούσσινε, συνεχίζω ν ανησυχώ βαθύτατα.
Σεβόμαστε την υγιή αντιπολίτευση, γιατί η θέση της είναι θεσμική, έχει συγκεκριμένη αποστολή και σαφείς υποχρεώσεις. Τα δείγματα γραφής της αποκαλύπτουν τη φυσιογνωμία της, τις προθέσεις της , εν τέλει τις ικανότητες της. Κρίνεται κι εκείνη από τις θέσεις και τις προτάσεις που διατυπώνει.

 


Γι αυτό ειλικρινά θλίβομαι που εσείς καταδεικνύετε συμπεριφορά παρωχημένη και ατελέσφορη τη χρονική δύσκολη περίοδο που διανύουμε και επαναπαύεσθε στο ρηθέν: « Για την κρίση σ όλο τον κόσμο φταίει η πανδημία. Για το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας ο Δήμαρχος».
Κλείνοντας, καλώ εκείνους που προσπαθούν να υποσκάψουν το έργο μας επιτέλους να σοβαρευτούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους με υπευθυνότητα και δημιουργικότητα.

Τα προβλήματα που ταλανίζουν τούτη τη ώρα τον τόπο μας είναι πολλά και σοβαρά. Έχουμε χρέος να συνεχίζουμε καθημερινά το έργο και τις προσπάθειές μας, πιστοί σε ξεκάθαρους όρους με ευθύνη , γνώση και οργανωμένο σχέδιο δράσης και έργων για ένα Δήμο σύγχρονο και ανθρώπινο κοντά στο δημότη, κοντά στο εργαζόμενο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search