• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Μέχρι τα Μωραΐτικα η Κέρκυρα - Ο υπόλοιπος Νότος ... σβήστηκε από τον χάρτη

December 24, 2020 4373

 

Θυμόμαστε εδώ και κάποιες δεκαετίες, μόλις το λεωφορείο του ΚΤΕΛ από την Κέρκυρα έφτανε στο γεφύρι της Μεσογγής να πετάγονται ορισμένοι επιβάτες με πικρό χιούμορ και να λένε "βγάλτε τα διαβατήριά σας". Εννοώντας ότι ο Νότος ήταν τα αποπαίδι των περισσότερων κυβερνήσεων.

Σε αυτή την κατάσταση μας ξαναφέρνει ο προγραμματισμός της Περιφέρειας Ι.Ν. για έργα και υποδομές που ανακοινώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη, Μανώλη Ορφανουδάκη. Σύμφωνα με αυτό η κατασκευή παρακαμπτήριας λεωφόρου από τα Τρία γεφύρια έως τα Μωραΐτικα, προγραμματίζεται για την καινούρια χρονιά . Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις αυτοί οι προγραμματισμοί μοιάζουν με τον Άη Βασίλη.  Σύμφωνα με την παράδοση  το συγκεκριμένο έργο είναι ώριμο εδώ και μια δεκαετία.

Η κατασκευή παρακαμπτήριας λεωφόρου από τα Τρία γεφύρια έως τα Μωραΐτικα, γιατί φαίνεται ότι η υπόλοιπη Νότια Κέρκυρα σβήστηκε από τον χάρτη. 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search