• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

OΓΕ Β. Κέρκυρας: καταδικάζει τη δίωξη της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

February 09, 2021 391
 
 
 

Η Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας καταδικάζει τη δίωξη της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Αφροδίτης Ρέτζιου, η οποία έλαβε κλήση από την αστυνομία για να δώσει εξηγήσεις για κινητοποίηση των υγειονομικών στις 24 Σεπτέμβρη και για παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών»(!).

Η υποκρισία της κυβέρνησης ξεχειλίζει!

Διώκουν γυναίκα συνδικαλίστρια, την Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, που πρωτοστατεί στον αγώνα, για την προστασία της Υγείας του λαού μας, για τα εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών. Μετά τα χειροκροτήματα, για τους «ήρωες» υγειονομικούς, ιδιαίτερα για τις γυναίκες που στις συνθήκες της πανδημίας κλήθηκαν να σηκώσουν πολλαπλά τα βάρη της φροντίδας των οικογενειών τους. Αυτοί που τάχα σηκώνουν το λάβαρο της υπεράσπισης των γυναικών από τη βία, για να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου, για να καλύψουν τις ευθύνες τους για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Δημόσιας Υγείας, που κοστίζει ζωές.

          Υποκριτικά μας καλούν να «σπάσουμε τη σιωπή» για τη σεξουαλική βία και κακοποίηση, αλλά να μη βγάλουμε άχνα για την εργοδοτική και κρατική βία και καταστολή ενάντια στους αγώνες για τα δικαιώματά μας. Τσιμουδιά για την πολιτική τους, που τσακίζει τη ζωή μας, Με πολύ θράσος μάλιστα η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι διώκει συνδικαλιστές, αγωνιστές υγειονομικούς… για το καλό μας,  «για την προστασία των πολιτών και των επαγγελματιών».

Δε θα τους επιτρέψουμε να μας φιμώσουν!

Δε θα ζητάμε άδεια για να  διαδηλώσουμε απέναντί σ’ αυτούς που φταίνε για τη διαχείριση της πανδημίας στις κυβερνήσεις και τους στους μεγαλοεργοδότες που αψηφούν την Υγεία του λαού μπροστά στα κέρδη τους. Η κρατική και εργοδοτική βία και η καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει το ποτάμι των διεκδικητικών μας αγώνων όσο υπάρχει η εκμετάλλευση και η καταπίεση.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει το νόμο-έκτρωμα για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις» που ψήφισε το καλοκαίρι με στόχο να μας κλείσει το στόμα με την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, μας θέλουν απομονωμένες και ανήμπορες. Θέλουν να είναι το στόμα μας κλειστό από το φόβο και τον τρόμο, να μείνουμε μακριά από κάθε κοινωνική, συνδικαλιστική δράση. Χτυπούν τη συλλογική αγωνιστική μας δράση για να βάλουν ταφόπλακα στις διεκδικήσεις μας για τα δικαιώματα μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, για τις σημερινές μας ανάγκες σε κάθε πλευρά της ζωής μας.

Δε θα τους αφήσουμε !

Δυναμώνουμε τον οργανωμένο-συλλογικό αγώνα για Υγεία και ζωή με δικαιώματα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search