• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Η πορεία προς τον Βοριά για το κρούσμα στο Γυμνάσιο Κασσιώπης

February 11, 2021 65

 

Μέσα σε ένα μόλις δεκαήμερο από το άνοιγμα των σχολείων, έχουμε στην Κέρκυρα ήδη 2 διαγνωσμένα κρούσματα σε μαθητές και ένα σε εκπαιδευτικό. Το γεγονός ότι η διάγνωση των παραπάνω ήταν αποτέλεσμα συμπτωμάτων και όχι αποτέλεσμα τεστ, έστω δειγματοληπτικών, σημαίνει με απόλυτη βεβαιότητα ότι η πραγματική εικόνα είναι ακόμη χειρότερη.

Η κυβέρνηση έσπευσε να ανοίξει τα σχολεία, παρ όλο που διαφημίζει την τεράστια επιτυχία της τηλεκπαίδευσης, χωρίς κανένα μέτρο αποτροπής της διασποράς, κάτι που θα έπρεπε να περιλαμβάνει:

  • Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών από τη στιγμή που έρχονται σε καθημερινή επαφή με μεγάλο αριθμό μαθητών. Αυτό γίνεται ακόμα κρισιμότερο όταν το 40% των καθηγητών μετακινείται σε περισσότερες από μια σχολικές μονάδες.
  • Συνεχή τεστ στους μαθητές
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα
  • Μείωση του αριθμού των μεταφερόμενων μαθητών με λεωφορεία, τα οποία έχουν 100% πληρότητα. Ειδικά μετά από ένα τρίμηνο με κλειστά τα σχολεία και την αντίστοιχη εξοικονόμηση πόρων από τις μεταφορές, η Περιφέρεια θα μπορούσε να διαθέσει αυτά τα κονδύλια στην αύξηση των δρομολογίων και τον περιορισμό του στιβάγματος των μαθητών στα λεωφορεία.

Θεωρούμε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο Δήμος ης Β. Κέρκυρας, για τεστ των εκπαιδευτικών, απολύμανση του γυμνασίου Κασσιώπης και τεστ Drive through, είναι μεν απαραίτητα αλλά όχι επαρκή. Όπως δεν είναι επαρκής και η δήλωση για συνεργασία με την Περιφέρεια, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, μιας και όλοι οι παραπάνω φορείς περιορίζονται απλώς στην εφαρμογή οριζόντιων μέτρων του ΕΟΔΥ.

Κι αυτό για τι ναι μεν ο Δήμος δεν είναι αυτός υπεύθυνος για τη σύνταξη των πρωτοκόλλων αλλά η πολιτεία, αποδεικνύεται όμως ότι η τελευταία είναι ιδιαίτερα αναποτελεσματική σε αυτό το ρόλο.

Ο ΕΟΔΥ  περιορίζεται στην εφαρμογή των μέτρων μιας κυβέρνησης που αντιμετωπίζει την πανδημία με ιδιαίτερο ζήλο σε αστυνομικά πρωτόκολλα παρά υγειονομικά, καθιστώντας τη χώρα με τις περισσότερες μέρες εφαρμογής lockdown και την αυστηρότερη αστυνόμευση στην Ευρώπη, να είναι από τις τελευταίες στην αποτελεσματικότητα της πανδημίας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search