• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Κοινή ανακοίνωση Ασπιώτη – Βάρελη για τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας

March 22, 2020 8 Be the first to comment!

 

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» και «ΒΟΡΡΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ» του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με την οποία κατηγορούν το Δήμαρχο Γιώργο Μαχειμάρη για πρωτοφανή υποτίμηση της νοημοσύνης και απαξιωτική συμπεριφοράς προς τα μέλη της αντιπολίτευσης του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Πρώτα από όλα, με απαράδεκτο τρόπο και σε συνεργασία με τον νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Παναγιώτη Παπαδάτο, επεδίωξε την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 να συμπεριλάβει στη «Δια περιφοράς» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέματα που δεν είχαν εκ των προτέρων συμφωνηθεί να συζητηθούν, λόγω κυρίως της σοβαρότητας τους αλλά και της ανάγκης μιας σοβαρής διαλογικής συζήτησης, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.
 
Για τον παραπάνω λόγο και παρά το ότι είχαμε αποφασίσει τη συμμετοχή μας στο Συμβούλιο αυτό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες του Δήμου, με την έγκριση επτά (7) εισηγήσεων, βρεθήκαμε μπροστά στην πιθανότητα, επειδή ακριβώς η συνεδρίαση θα γινόταν «Δια περιφοράς», να ψηφιστούν με οκτώ (8) Συμβούλους, που διαθέτει πλέον ο κ. Μαχειμάρης, οι παράλογες αυξήσεις δημοτικών τελών, που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος. Θέμα που μπήκε από το παράθυρο και χωρίς συμφωνία.
 
Με τον ίδιο παραπλανητικό τρόπο, στη νέα πρόσκληση για συνεδρίαση «Δια περιφοράς» του Δημοτικού Συμβουλίου, που προγραμματίστηκε για τις 20 Μαρτίου 2020, και ξανά χωρίς την σύμφωνη γνώμης όλης της Αντιπολίτευσης, θέτει θέμα Αναμόρφωσης Τεχνικού Προγράμματος σε δυο πρώην Δημοτικές Ενότητες. Την ίδια στιγμή ορίζει εισηγητή σε θέμα για τον Κορωνοϊό τον κ.Κώστα Ρούσσινο, χωρίς ο ίδιος να έχει την παραμικρή ιδέα. Ένα θέμα που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να συζητηθεί σοβαρά δια τηλεφώνου για αυτονόητους λόγους.
Τελικά και έπειτα από αγωνιώδης προσπάθειες και των υπογραφόντων αλλά και το προσφάτων αποχωρισθέντων Δημοτικών Συμβούλων από την παράταξη του κ.Μαχειμάρη, ο κύριος Πρόεδρος απέσυρε τα θέματα που αυθαίρετα εισήγαγε στην πρόσκληση. Πράγμα που κάνει την συμμετοχή μας αυτονόητη.
 
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με βαρύ αίσθημα ευθύνης, τη στιγμή που ο τόπος μας δοκιμάζεται με πρωτοφανή τρόπο, ότι ο κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες του οφείλουν να σοβαρευτούν και να προτάξουν την προστασία των εργαζομένων του Δήμου, κυρίως αυτών που έρχονται σε καθημερινή επαφή με δεκάδες πολίτες, προμηθεύοντας τους με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, αλλά παράλληλα να ανακοινώσουν και οργανόγραμμα δράσεων για την προστασία όλων των συμπολιτών μας.
 
Δείγμα της ελαφρότητας που αντιμετωπίζονται τα πράγματα είναι ότι ο κ. Δήμαρχος την ώρα που αποχωρούσε, καταγγέλλοντας λόγω συνωστισμού την συνάντηση στο Φαληράκι για τα έκτακτα μέτρα κατά του Κορωνοϊού με όλους τους φορείς του νησιού, καλούσε μαζικά τον κόσμο να παρευρεθεί στα Εγκαίνια της Πράσινης Γωνιάς στο Λαύκι, χωρίς να νοιάζεται για τον εκεί ενδεχόμενο συνωστισμό.
 
Η στάση του κ. Μαχειμάρη, στην σύντομη μέχρι τώρα ζωή του νεοσύστατου Δήμου μας, δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά, όσον αφορά στην επάρκεια αλλά και στην αποτελεσματικότητα του στην κατεύθυνση της επίλυσης των τεράστιων προβλημάτων της καθημερινότητας.
Ακόμα και ο τρόπος διοίκησης του Δήμου παραπέμπει σε αυταρχικά μοντέλα του παρελθόντος, που επιβαρύνουν προσθετικά τη λογική της νέας εποχής αυτοδιοίκησης, που ο διάλογος και η συνεργασία οφείλουν να είναι σε προτεραιότητα.
 
Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει τόσο ο κ. Μαχειμάρης όσο και οι συνεργάτες του, ότι δε διοικούν κάποια επαρχία της Βόρειας Κορέας, παρότι τα αρχικά της Βόρειας Κορέας (Β.Κ.) είναι τα ίδια με τα αρχικά της Βόρειας Κέρκυρας (Β.Κ.), και σε τελική ανάλυση να αντιληφθούν ότι πλέον αποτελούν μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βόρειας Κέρκυρας.
Ο τόπος μας, ο πλανήτης ολόκληρος δοκιμάζεται σκληρά και σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε μπροστά μας μια εξαιρετικά δύσκολη κοινωνικοοικονομική περίοδο που πρέπει να ξεπεράσουμε όρθιοι και υγιείς. Ακολουθούμε πιστά τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας, «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» για να περάσουμε γρήγορα και ανώδυνα αυτή την φοβερή περιπέτεια. Οι ώρες είναι κρίσιμες και δεν χρειάζονται αναίτιοι τακτικισμοί και διαιρέσεις από την Δημοτική Αρχή. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπως και όπου χρειαστεί με κάθε τρόπο. Η ενότητα , μα κυρίως η υπευθυνότητα όλων μας είναι η εγγύηση για γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα.
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Calendar

« April 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search