• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Ανοιχτή επιστολή 13 δημοτικών συμβούλων: Ο Δήμαρχος σε παραφροσύνη

March 09, 2021 344

 

Ανοιχτή Επιστολή από δεκατρείς δημοτικούς συμβούλους του δήμου Βόρειας Κέρκυρας  με τον χαρακτηριστικό τίτλο: "Ο Δήμαρχος σε παραφροσύνη" 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ»

 
 
 

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες

Μετά την τελευταία επιστολή του κ.Μαχειμάρη προς τους πολίτες του Δήμου της Βόρειας Κέρκυρας, έχουμε πλέον πιστέψει ότι εκτός από την επική ανικανότητα του αρχίζει να χάνει και το τελευταίο ίχνος ψυχραιμίας που του επιβάλλει η θέση του.

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ;

Ο Δήμαρχος – Νομάρχης μας κουνάει το δάχτυλο υπενθυμίζοντας μας ότι ο καθένας μας έχει την δική του ιστορία. Να ρωτήσουμε λοιπόν ποιά ιστορία θέλει ακριβώς να θυμηθούμε για εκείνον;

• Του Νομάρχη με τις δεκάδες εκκρεμότητες (Αναπτυξιακή Εταιρία, Λυρικό Θέατρο κλπ.) με κάποιες από αυτές να ταλαιπωρούν ακόμα και σήμερα την δημόσια ζωή του τόπου;
• Του Νομάρχη που έφυγε «νύχτα» έχοντας μείνει, όπως και σήμερα με τους μισούς Συμβούλους της παράταξης του;
• Του Νομάρχη που έπεφτε μέσα στην εκσκαφή – χαντάκι για να εμποδίσει την υπόγεια τοποθέτηση του μεγάλου καλωδίου της ΔΕΗ, έτσι ώστε να σταματήσουν οι συνεχόμενες διακοπές ρεύματος;
• Του Νομάρχη των αλόγιστων αεροψεκασμών με το καρκινογόνο δηλητήριο LEBAYCID;
• Του Δήμαρχου του ανεξέλεγκτου μπαζώματος της λίμνης Αντινιώτη με επικίνδυνα υλικά;
• Του Δημάρχου που επικαλείται τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά του, θα θέλαμε πολύ να μας θυμίσει, πως κατέληξε η ΑΝΘΙ (Αναπτυξιακή Δήμου Θιναλίων) και τα χρήματα των δημοτών που επένδυσαν στις μετοχές της εταιρείας;
• Του Δημάρχου της εφαπτόμενης στον Δήμο Θιναλίων εταιρείας ΙΟΝΙΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ, που θα απογείωνε τον Δήμο. ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΤΕΛΙΚΑ;
• Του Δημάρχου που επί σημερινής θητείας του καίγονται στρώματα, “που ζωντανεύουν και φεύγουν μόνα τους ως δια μαγείας από την ΓΩΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ” για να αυτοπυρποληθούν τις βραδινές ωρες;
Επειδή πράγματι κύριε Δήμαρχε ο καθένας μας έχει την ιστορία του σε αυτόν τον τόπο θα ήταν πολύ πιο φρόνιμο για σένα να μιλάς λιγότερο και να πράττεις περισσότερα.
Αλλά και για να τελειώνουμε, με όσα με θράσος κατηγορείτε σήμερα την αντιπολίτευση , θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
1. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Δεν τον ψηφίσαμε και δεν θα τον ψηφίσουμε και οι 19 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης γιατί σε συνθήκες πανδημίας και οικονομικής ανέχειας, θέλετε να εφαρμόσετε έναν κανονισμό που επιβάλλει μόνο ποινές και πρόστιμα, χωρίς ωστόσο να έχετε “απλώσει” την οποιαδήποτε πολιτική σας για τα σκουπίδια (Οι καινούργιοι κάδοι αντί να βρίσκονται στους δρόμους, κοσμούν επί 5 μήνες την παλιά ΜΟΜΑ και τα στοιχεία της επίσημης ανακύκλωσης βρίσκονται “στα Τάρταρα”). Εμείς κανονισμό ΜΕ 27 ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 300€ – 500€ ΚΑΙ 1000€ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2ης ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ : ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.

2.ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ “ΣΠΙΤΑΚΙ” ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Έχουμε επανειλημμένως ασχοληθεί με αυτό το θέμα που για εμάς είναι απολύτως δευτερεύουσας σημασίας, ωστόσο για την ουσία του θέματος λέμε τα εξής: Δεν υπάρχει καμία δωρεά , έτσι όπως την παρουσιάζει η Δημοτική Αρχή, αντιθέτως απαιτείται υπογραφή σύμβασης με την εν λόγω εταιρεία, που αφορά μόνο στην κερδοφορία της. Μια εταιρεία που ελέγχεται ακόμα και για την ίδια της νομιμότητα. Αντίθετα χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος για τον Δήμο, παραχωρούνται ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν τιμή στην αγορά (αλουμίνιο, γυαλί, λευκοσίδηρος) ζημιώνοντας τελικά με αρκετές χιλιάδες ευρώ τα έσοδα του Δήμου μας.

3. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι έχει συνταχθεί ανάποδα. Πρώτα ο κ. Δήμαρχος “έβαλε τα ρουσφέτια” και μετά προσπάθησε να ισοσκελίσει τα έσοδα.

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ:
• 3.500.000,00€ εκτελεσμένος προυπολογισμός του 2020
• 27.000.000,00€ πρόβλεψη για το 2021 – 8 φορές περισσότερο

Απίστευτα πράγματα, με την κύρια πηγή εσόδων να επιβαρύνει κατά 300% τα δημοτικά τέλη σε όλα τα επίπεδα, από τα μαγαζιά των επαγγελματιών μέχρι τα σπίτια των ιδιωτών συμπολιτών μας, Γι’ αυτό ως είχαμε νόμιμο δικαίωμα αλλά κυρίως υποχρέωση απέναντι στους δημότες μας φτιάξαμε με μεγάλη προσπάθεια, είναι αλήθεια, έναν εναλλακτικό προϋπολογισμό (υπενθυμίζουμε ότι μας πολέμησε λυσσαλέα μη δίνοντας μας στοιχεία ως όφειλε αλλά και “εξαφανίζοντας” με άδειες ένα 10ήμερο όλους τους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας).

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
• Εντάξαμε στον προϋπολογισμό όλα τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος που αφορούν στα χωριά μας
• Ενισχύσαμε όλους τους κωδικούς με τις πάγιες προκαταβολές των Προέδρων των Κοινοτήτων
• Αυξήσαμε σημαντικά την χρηματοδότηση για την τουριστική προβολή αλλά και την βελτίωση της εικόνας των τουριστικών περιοχών του Δήμου μας.
• Κάναμε ωστόσο και κάτι ”εγκληματικό” κατά τον κ.Δήμαρχο, αφαιρέσαμε αρκετές από τις απευθείας αναθέσεις, ακυρώνοντας στην πράξη την δυνατότητα του να μοιράζει προμήθειες κατά το δοκούν, χωρίς διαγωνισμούς, χωρίς προσφορές, που εξασφαλίζουν τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών του.

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ

• Ο Δήμαρχος που σε 18 μήνες θητεία δεν έχει να παρουσιάσει ούτε μια ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ για έργα του Τεχνικού Προγράμματος 2019-2020.
• Ο Δήμαρχος της ΜΗΔΕΝ απορρόφησης του περσινού και προπέρσινου Τεχνικού Προγράμματος.
• Ο Δήμαρχος που δεν έχει προχωρήσει σε ούτε ένα από τα έργα που βρήκε έτοιμα από τον ενιαίο Δήμο ύψους 5.647.000,00€ (ΠΔΕ, Αγροτική Οδοποιία, Κλειστό Γυμναστήριο).
• Ο Δήμαρχος που “σέρνει” χωρίς αποτέλεσμα την χρηματοδότηση 2.000.000,00€ του “ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ”, και που κινδυνεύει στο τέλος να την χάσει οριστικά, μαζί με τον δρόμο στο Μέγα Υδρί.
• Ο Δήμαρχος που δεν έχει απορροφήσει ούτε ένα ευρώ του Προγράμματος για τα βιο-απόβλητα (2 απορριμματοφόρα οχήματα, 800 κάδους απορριμμάτων διαφόρων χρωμάτων – ρευμάτων ανακύκλωσης), αλλά και του χαρτιού (άλλα 2 απορριμματοφόρα και κάδοι ανακύκλωσης).
• Ο Δήμαρχος που δεν έχει ακόμα καταθέσει πρόταση για Σ.Μ.Α. ( Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων από 500.000,00 € έως 700.000,00€).
• Ο Δήμαρχος που σκόπιμα, παρ’ ότι υπάρχουν κωδικοί στον προϋπολογισμό , χρωστάει σχεδόν σε όλους που έχουν οικονομική συναλλαγή με τον Δήμο.
• Ο Δήμαρχος που «νομοθετεί» στο κλειστό γραφείο του χωρίς καμία διάθεση να συνεργαστεί με κανέναν, ούτε ακόμα και με τους συνεργάτες του ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ «ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ».
• Ο Δήμαρχος που βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο όλο και περισσότερο και αποκαλεί τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους «σχιζοφρενείς και σαπρόφυτα».

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ
Χωρίς φρέσκιες ιδέες και με έκδηλη την αδυναμία να προσαρμοστεί στη σύγχρονη εποχή της συνεννόησης και της σύνθεσης των απόψεων, που πλέον απαιτεί κάθε μορφή αυτοδιοίκησης, απλώς βημάτιζε σημειωτόν αφήνοντας να περνάνε με ταχύτητα δίπλα του ευκαιρίες ουσιαστικής βελτίωσης της ζωής των πολιτών αλλά και της ανάπτυξης του τόπου μας.

• ΚΥΡΙΕ ΜΑΧΕΙΜΑΡΗ, Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 14 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ
• ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Σ.ΑΣΠΙΩΤΗΣ – Β.ΚΟΥΛΑΣ – Δ.ΝΙΚΟΠΑΣΧΟΣ – Β.ΜΑΓΟΥΛΑΣ – Γ.ΒΛΑΧΟΣ – Μ.ΚΟΝΤΑΛΗΠΟΥ – Σ.ΒΑΡΕΛΗΣ – Χ.ΒΑΡΕΛΗΣ – Χ.ΑΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗΣ – Σ.ΠΟΥΛΙΑΣΗΣ – Α.ΣΑΟΥΛΟΣ – Κ.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ – Ε.ΜΑΛΑΤΟΥ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search