• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) Βόρειας Κέρκυρας: Το χθες, οι «δάκοι» και η ανάγκη για νέα «σοδιά»

March 13, 2021 399

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Η δημοτική αρχή έχει τεράστιες ευθύνες για την κακή διαχείριση του ζητήματος. Καταρχάς έκανε κατ’ επείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. για ένα ζήτημα το οποίο το γνώριζε από 7-1-2021! Επίσης έκανε δια περιφοράς συνεδρίαση, συνεδρίαση δηλαδή από το τηλέφωνο με απαίτηση τοποθέτησης με ένα «ναι» ή ένα «όχι», ενώ γνώριζε το πρόβλημα με το Καβαλλούρι. Τέλος δεν κοινοποίησε στο Τ.Σ. Καβαλλουρίου και στους δημοτικούς συμβούλους το κείμενο των 43 αγροτών, δεν έκανε καμία προσπάθεια για συνεννόηση, δεν δέχθηκε ούτε καν την αναβολή του θέματος για 2-3 ημέρες. Στην πραγματικότητα έπαιξε ένα παιχνίδι σκοπιμοτήτων λειτουργώντας αντιθεσμικά απέναντι στο Τ.Σ. Καβαλλουρίου και υποκριτικά απέναντι στους αγρότες.

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΑΣΠΙΩΤΗ – ΒΑΡΕΛΗ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ
Τη λογική των σκοπιμοτήτων ακολούθησαν και οι παρατάξεις του κ. Ασπιώτη, του κ. Βάρελη (εκτός της κ. Μουζακίτη) και οι ανεξάρτητοι (εκτός του κ. Γρηγορόπουλου) στο θέμα του Καβαλλουρίου. Παρακάμπτοντας την πραγματικότητα (γι’ αυτούς ήταν ανύπαρκτη η επιθυμία των 43 αγροτών) και τη νομιμότητα (δεν τους ενδιέφερε η απουσία εισήγησης που να είναι σύμφωνη με το νόμο) επέλεξαν την οδό του… παλαιοκομματισμού μη βοηθώντας στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος και συμπεριφερόμενοι με μικροπολιτική λογική.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΒΑΛΛΟΥΡΙΟΥ
Η πλειοψηφία του Τ.Σ. Καβαλλουρίου με ανακοίνωσή της κατήγγειλε (!) τη ΛΑΣΥ επειδή ζήτησε αναβολή, λέγοντας ότι έτσι την περιφρονήσαμε. Όμως:
• Περιφρόνηση ήταν το ότι πριν κάνουμε την πρόταση αναβολής ρωτήσαμε τον πρόεδρο του Τ.Σ.;
• Περιφρόνηση ήταν το ότι καταγγείλαμε τη δημοτική αρχή για τον τρόπο που αντιμετώπισε το Τοπικό Συμβούλιο Καβαλλουρίου;
• Περιφρόνηση ήταν η απαίτησή μας να δοθεί χρόνος ώστε το Τ.Σ. να εισηγηθεί εκ νέου λαμβάνοντας υπόψη του το κείμενο των 43 αγροτών;
• Περιφρόνηση ήταν η προσπάθειά μας για μία συνετή και νόμιμη διαχείριση του θέματος που θα είχε την υπογραφή του Τ.Σ.;
Στην πραγματικότητα η πλειοψηφία του Τ.Σ. μάς κατηγορεί επειδή δεν περιφρονήσαμε τους 43 συγχωριανούς της. Σε αυτό όμως, θα μας επιτρέψει να της πούμε, πως η ίδια θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της. Οι απόψεις όλων των κατοίκων αξίζουν σεβασμό.

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Η αναγκαιότητα της αναβολής που πρότεινε η ΛΑΣΥ προέκυπτε από τα εξής δεδομένα:
1. Καμία από τις δύο προτάσεις που είχαν κατατεθεί στο Δήμο (του Τοπικού Συμβουλίου και της ομάδας των 43 αγροτών) δεν αποδείκνυε ότι είχε το από τον νόμο αναγκαίο κριτήριο, τη συμφωνία δηλαδή αυτών που κατέχουν άνω του 50% των ελαιοδέντρων.
2. Το έγγραφο των 43 αγροτών δεν είχε δοθεί από τη δημοτική αρχής στο Τοπικό Συμβούλιο Καβαλλουρίου και δεν είχε ζητηθεί από αυτό εκ νέου η γνώμη του.
3. Η ανάγκη εξασφάλισης χρόνου στο Τ.Σ. ώστε τεκμηριωμένα να δείξει στο Δ.Σ. το τι επιθυμεί η πλειοψηφία των αγροτών του Καβαλλουρίου ήταν εκ των ων ουκ άνευ.
Η πρόταση για αναβολή κατατέθηκε από τη ΛΑΣΥ γραπτά και μεταφέρθηκε και τηλεφωνικά από τον επικεφαλή της παράταξης. Αρχικά έγινε αποδεκτή από όλους εκτός από τον κ. Βάρελη (επικεφαλής της παράταξης ΒΟΡΡΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ). Συγκεκριμένα συμφώνησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καβαλλουρίου, ο εκπρόσωπος των 43 αγροτών, ο κ. Ασπιώτης (επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης), ο κ. Πουλιάσης από τους ανεξάρτητους, ο κ. Τρύφωνας από την «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΟΡΙΑ». Στη συνέχεια βέβαια αρκετοί άλλαξαν στάση…

ΑΝΑΓΚΗ «ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ» ΓΙΑ ΝΕΕΣ «ΣΟΔΙΕΣ»
Η δακοκτονία, αν και αναγκαία για τους πολλαπλά χτυπημένους ελαιοπαραγωγούς από τις αντιαγροτικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, αναδείχθηκε στην όλη διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου δευτερεύον ζήτημα. Αυτό που κυριάρχησε, για μία ακόμη φορά, είναι ο «δάκος» της πολιτικής που έφαγε το χθες, ισοπεδώνει το σήμερα και εποφθαλμιά το αύριο.
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ανάγκη από δακοκτονία. Από μία «δακοκτονία» όμως που θα νικήσει το σύστημα που κατατρώει τις ζωές μας. Αυτή τη «δακοκτονία» υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να την οργανώσουν. Είναι οι δημιουργικοί άνθρωποι, οι «κληρονόμοι» του Γιαλλινά, του Θεοτόκη, του Νικοκάβουρα, της Δενδρινού, του Βλάχου, του Δενδρινού, του Χαλικιά, του Ποταγού. Είναι οι αγωνιστές άνθρωποι, οι συνεχιστές των αδελφών Λούβρου, του Μπαλλού, του Γλυκιώτη. Είναι οι δραστήριοι και ανιδιοτελείς άνθρωποι που προσφέρουν μέσα από τα κοινοτικά συμβούλια, τους αθλητικούς, πολιτιστικούς, γονικούς, αγροτικούς και εργατικούς συλλόγους. Είναι η νεολαία που δικαιούται ένα μέλλον στο μπόι της ομορφιάς της.
Σε αυτή τη «δακοκτονία» ως «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το όνειρο μιας αυγής με νέες «σοδιές» δεν θα μείνει ατέλευτη άνοιξη!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search