• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

ΑΣΕ/ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Α΄ θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας: Σχετικά με την άρνηση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ να στηρίξει τον αιρετό του ΠΥΣΔΕ

March 17, 2021 2928

ΑΣΕ/ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Α΄ θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας

Σχετικά με την άρνηση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ να στηρίξει τον αιρετό του ΠΥΣΔΕ που διώκεται από τον Δ/ντη Π.Ε. Κέρκυρας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, σε συνέχεια μιας σειράς απαράδεκτων ενεργειών, κατέθεσε μήνυση εναντίον του αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας Σπύρου Θύμη.

Ο κ. Άνθης τον μηνύει γιατί κάτω από δημοσιευμένη απόφαση της ΓΣ της ΕΛΜΕ σε τοπικό site, για θέματα σχετικά με τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών τον Σεπτέμβριο, υπήρξαν υβριστικά σχόλια από άγνωστο προς τον Σπύρο Θύμη, πρόσωπο (!!). Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Κέρκυρας προσπαθεί να στήσει ένα απαράδεκτο «κυνήγι μαγισσών» στοχοποιώντας όποιον διαφωνεί μαζί του!! Διώκει τον συνάδελφο για την συνδικαλιστική του δράση, για την σθεναρή υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, γιατί «τόλμησε» να αμφισβητήσει τις επιλογές του.

Αυτονόητο ήταν για εμάς ότι σε ένα τέτοιο ζήτημα έπρεπε να πάρει θέση ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας. Αυτονόητο ήταν, επίσης, ότι η προσπάθεια εκφοβισμού εκ μέρους της διοίκησης, έπρεπε να καταδικαστεί, όπως πανελλαδικά το συνδικαλιστικό κίνημα κάνει σε τέτοιες σοβαρές περιπτώσεις.

Η πλειοψηφία του ΣΕΠΕ Κέρκυρας και συγκεκριμένα οι παρατάξεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, της ΔΑΚΕ και της ΔΗ.ΣΥ. επέλεξαν, δυστυχώς, να σταθούν στο πλευρό της διοίκησης και απέναντι στον διωκόμενο συνάδελφο.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Κέρκυρας γίνεται μια πρωτοφανής, για τα συνδικαλιστικά χρονικά του κλάδου, προσπάθεια να δικαιολογηθούν οι επιλογές του κ. Άνθη. Οι τοποθετήσεις των μελών της πλειοψηφίας στο ΔΣ για «δυο ίδιους χαρακτήρες που συγκρούονται» ή «εμάς δεν μας αφορά η προσωπική κόντρα δυο ανθρώπων. Είναι κακό που είναι εκπαιδευτικοί και οι δύο, αλλά έχει ξανασυμβεί» είναι τουλάχιστον προκλητικές! Αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν είχαν να χωρίσουν τα χωράφια τους ούτε είχαν προηγούμενες προσωπικές διαφορές! Είναι ο Προϊστάμενος, ο διορισμένος από την κυβέρνηση, και ο αιρετός της ΕΛΜΕ, που υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του Σωματείου του και γι’ αυτό βρέθηκε στο στόχαστρο του κ. Άνθη, από την πρώτη στιγμή. Πολλά Σωματεία πανελλαδικά, και η ΟΛΜΕ, καταδίκασαν αυτήν την πρακτική… ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας, την υπερασπίστηκε.

Η πλειοψηφία του ΣΕΠΕ επιλέγει, την ίδια στιγμή που σέρνεται στα δικαστήρια και σπιλώνεται ένας εκλεγμένος συνδικαλιστής από ένα στέλεχος της διοίκησης, να επιτίθεται στον

εργαζόμενο. Καταγγέλλει τον αιρετό του ΠΥΣΔΕ για την στάση του στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, μιλάει για δήθεν κομματικό παρεμβατισμό στα Σωματεία και μας κάνει και μαθήματα περί των ορίων του νόμου που πρέπει να κινείται ο συνδικαλισμός!! Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε… Φτάνουν σε σημείο να μιλούν για «ασύστολη λασπολογία και τη «δολοφονία» χαρακτήρων πολιτικών αντιπάλων σε (παραταξιακές) ανακοινώσεις ή σε αναρτήσεις ή σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» κάνοντας πως δεν γνωρίζουν το ποιος και το πώς σπιλώνει χαρακτήρες, συκοφαντεί, τρομοκρατεί και απειλεί αξιοποιώντας την θέση εξουσίας που κατέχει… ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΡΙΑ!!

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να προβληματιστεί για τη στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. Πέρα από τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν μέσα στα Σωματεία, πέρα από την αντιπαράθεση επιχειρημάτων και απόψεων στο κίνημα (που είναι αναγκαία και θεμιτή) προέχει η υπεράσπιση της φυσιογνωμίας του Σωματείου. Ο ρόλος του Σωματείου αλλοιώνεται όταν αυτό μετατρέπεται σε φερέφωνο της εκάστοτε διοίκησης. Η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων είναι στο DNA των Σωματείων από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκαν. Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Κέρκυρας που καταδικάζει έναν συνάδελφο και αθωώνει ένα κρατικό στέλεχος είναι μαύρη σελίδα για το συνδικαλιστικό κίνημα. Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός ότι την κατάπτυστη αυτή ανακοίνωση την εισηγήθηκε στο Δ.Σ. η παράταξη των Παρεμβάσεων. Δυστυχώς, για κάποιες δυνάμεις οι διακηρύξεις περί «ανεξάρτητου, ακηδεμόνευτου, συγκρουσιακού και απείθαρχου κινήματος» πάνε περίπατο όταν θίγονται τα αρεστά σε αυτούς στελέχη. Αντί για «άμμο στα γρανάζια της διοίκησης» φαίνεται ότι οι Παρεμβάσεις του ΣΕΠΕ Κέρκυρας επέλεξαν να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» των συναδέλφων και να καλύψουν τη διοίκηση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι γνωστή η τακτική του κ. Άνθη να απειλεί με εισαγγελείς και μηνύσεις όποιον βρίσκεται απέναντί του. Εμάς, όμως, δε μας τρομάζουν. Μας επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Ως Α.Σ.Ε Πρωτοβάθμιας Κέρκυρας, ξέρουμε με ποια πλευρά τασσόμαστε: Με τη μεριά των συναδέλφων, ενάντια στις αυθαιρεσίες της Διοίκησης, τις απειλές, τις μηνύσεις. Ενάντια στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» που επιβάλλει παντού η κυβέρνηση και δίνει αέρα, στους τοπικούς εκπροσώπους της, να φέρονται ως οι απόλυτοι άρχοντες.

 

Κέρκυρα, 17/3/2021

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search