• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Αίτημα της ΛΑΣΥ Βόρειας Κέρκυρας για άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου

April 04, 2021 324

 

Προς: τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε πρόεδρε,

σας καταθέτουμε τις προτάσεις μας για τα θέματα που θεωρούμε ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην Ημερήσια Διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Νομίζουμε ότι κατανοώντας τη σοβαρότητα και τον επείγον χαρακτήρα τους θα φροντίσετε γι’ αυτό καθώς και για την άμεση σύγκληση του οργάνου.

ΘΕΜΑ 1: Ενημέρωση και λήψη μέτρων σχετικά με τη λειτουργία των ωδείων και των φιλαρμονικών. Το θέμα κρίνεται επείγον καθώς το ΔΣ είχε αποφασίσει παλαιότερα τη συμμετοχή του δήμου μέχρι τις 31/3/2021 στον ΣΥΠΑΠ. Η μη έγκαιρη αντιμετώπιση του ζητήματος θα γεννήσει προβλήματα τόσο στους εργαζόμενους όσο και στο έργο των ωδείων και των φιλαρμονικών. Στο πλαίσιο της συζήτησης του θέματος παρακαλούμε να προσκληθούν εκπρόσωποι των ωδείων και των φιλαρμονικών.

ΘΕΜΑ 2: Ενημέρωση και λήψη μέτρων στήριξης του Συμβουλευτικού Σταθμού Βόρειας Κέρκυρας. Στο πλαίσιο της συζήτησης του θέματος παρακαλούμε να προσκληθεί και ο επιστημονικός υπεύθυνος του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» κ. Ηλίας Μιχαλαρέας.

ΘΕΜΑ 3: Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του αιτήματος 75 κατοίκων της Τ.Κ. Καβαλλουρίου για την πραγματοποίηση δακοκτονίας στην κοινότητα τους με αλλαγή της υφιστάμενης απόφασης. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό καθώς το αίτημα έχει την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της συγκεκριμένης κοινότητας καθώς και την από το νόμο προϋπόθεση (τη συμφωνία των ιδιοκτητών του 50% των ελαιοδέντρων). Επίσης το θέμα είναι επείγον γιατί οι εκπρόσωποι των 75 κατοίκων έχουν κάνει ένσταση σε βάρος της υφιστάμενης απόφασης του ΔΣ στην αποκεντρωμένη και κινδυνεύει συνολικά η δακοκτονία της Βόρειας Κέρκυρας για την επόμενη 3ετία. Στο πλαίσιο της συζήτησης του ζητήματος παρακαλούμε να προσκληθεί ο πρόεδρος της Τ.Κ. και εκπρόσωπος των 75 κατοίκων.

ΘΕΜΑ 4: Ενημέρωση, διόρθωση και επικαιροποίηση της απόφασης σχετικά με τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών που λειτουργούν τα σχολικά κυλικεία. Το θέμα έχει να κάνει με το γεγονός ότι η απόφαση που έλαβε το ΔΣ στις 7/9/2021 δεν γράφτηκε σωστά ενώ η αντίστοιχη στις 15/11/2021 δεν γράφτηκε καθόλου. Παράλληλα οι σχολικές επιτροπές προβαίνουν σε εισπράξεις χρημάτων παραβιάζοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και τις επιπλέον απαλλαγές που έχουν ανακοινωθεί για το έτος 2020-21. Στο πλαίσιο της συζήτησης παρακαλούμε να υπάρχει εκπρόσωπος των επαγγελματιών.

ΘΕΜΑ 5: Λήψη απόφασης για τη χωροθέτηση του κλειστού γυμναστηρίου Βόρειας Κέρκυρας.

ΘΕΜΑ 6: Κατανομή του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

ΘΕΜΑ 7: Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με το νέο εκλογικό νόμο για την τοπική διοίκηση.

ΘΕΜΑ 8: Δασικοί χάρτες.

Αχαράβη, 3/4/2021 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ρούσσινος Κώστας

Ρούσσινος Αλέξανδρος

Μπάνος Βάρθης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search