• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Επιστολή προέδρων για την επισκευή και ασφαλτόστρωση του δημοτικού δρόμου Νυμφών – Επίσκεψης

April 22, 2021 722

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων Επίσκεψης και Νυμφών με επιστολή τους προς το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και την Περιφέρεια μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι ο δρόμος που ενώνει τα δυο χωριά τα τελευταία χρόνια ο δρόμος έχει καταστραφεί και είναι πλέον απροσπέλαστος και ζητούν την επισκευή του. 

Η επιστολή

Όπως γνωρίζετε, η Επίσκεψη και οι Νυμφές είναι δυο μεγάλοι και παραδοσιακοί οικισμοί του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, από τους παλαιότερους και ομορφότερους του Βόρειου Συγκροτήματος. Με ιστορική σημασία, μεγάλη επισκεψιμότητα από ντόπιους και ξένους, που θαυμάζουν, μεταξύ άλλων, τους διαστημικούς καταρράκτες των Νυμφών. Οι δυο αυτοί οικισμοί με  δεσμούς δυνατής φιλίας μεταξύ των κατοίκων τους και καλής γειτονίας στις αγροτικές  ιδιοκτησίες τους, είχαν ανέκαθεν δρόμο μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων που τους ένωνε και εξυπηρετούσε τους ελαιοκαλλιεργητές, τους επισκέπτες και τους λάτρεις του ιδιαίτερου τοπίου, όχι μόνο των εν λόγω οικισμών, αλλά και του ορεινού όγκου του Παντοκράτορα. Δώδεκα χρόνια πριν, μέσα από προγράμματα, έγινε διάνοιξη και ασφαλτόστρωση στο δρόμο που ενώνει τον οικισμό των Νυμφών με αυτόν της Επίσκεψης. Όμως, οι έντονες βροχοπτώσεις, οι ξεχωριστές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας και η τοποθέτηση οπτικών ινών, είχαν ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα ο δρόμος αυτός να είναι  πλέον απροσπέλαστος με ό,τι αυτό συναπάγεται στην αγροτική οικονομία της ευρύτερης περιοχής και στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού.

Παρακαλούμε θερμά, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη σας τα προβλήματα που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε, να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επισκευή και ασφαλτόστρωση του δημοτικού δρόμου Νυμφών – Επίσκεψης, αναδεικνύοντας έτσι την ομορφιά των χωριών μας και του Δήμου μας.  

Ο πρόεδρος της κοινότητας Νυμφών                     Ο πρόεδρος της κοινότητας Επίσκεψης

Μάριος Κούστας                                                               Δημήτρης Κοντίνης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search