• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ Συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μάη, στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Γεωργάκη

May 04, 2021 2933

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όλες οι Πρωτομαγιές για πάνω από έναν αιώνα είναι αιματοβαμμένες με το αίμα της εργατιάς και των καταπιεσμένων όπου γης. Η 1η Μάη είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζομένων, των συνδικάτων τους και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών. Aς θυμόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι κι ας φρονηματιζόμαστε…

Το 1886 οι εργάτες του Σικάγο ξεσηκώθηκαν και με το αίμα τους, απαίτησαν και ΚΕΡΔΙΣΑΝ:

- 8 ώρες δουλειάς

- 8 ώρες ελεύθερο χρόνο

- 8 ώρες ξεκούραση (ύπνο)…

Όλα τα χρόνια που ακολούθησαν καταδεικνύουν πως οι εργαζόμενοι ότι δικαίωμα κατάκτησαν, το οφείλουν αποκλειστικά στους δικούς τους και μόνον αγώνες, στην συλλογική οργανωμένη πάλη του εργατικού κινήματος. Οι αγώνες αυτοί είναι που έγραψαν τις πιο φωτεινές σελίδες της ιστορίας των λαών της ανθρωπότητας, στην ανειρήνευτη ταξική πάλη για το δίκιο των πολλών, σε πείσμα των λίγων εκμεταλλευτών.

…Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταθέτει στη Βουλή προβλέπει εντελώς απροκάλυπτα μεταξύ άλλων, τα εξής:

· Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.

· Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

· Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.

· Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.

· Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Τα παραπάνω συνιστούν ταύτιση της Κυβέρνησης με τα εργοδοτικά συμφέροντα και ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία. Τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε μια βαθιά υγειονομική και οικονομική κρίση, απόρροια σε μεγάλο βαθμό των επιλογών της Κυβέρνησης.

Η επιθετικότητα και ο κυνισμός με τον οποίο επιχειρείται η διάλυση της καθημερινότητας και της ζωής των εργαζομένων και η επιστροφή στους σκοτεινούς χρόνους της ακραίας

εκμετάλλευσης, δεν θα μείνουν αναπάντητα. Αποτελεί χρέος και συνάμα φόρος τιμής στους νεκρούς του Σικάγο και όλων των εργατικών αγώνων και έμπρακτος εορτασμός της Πρωτομαγιάς.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πέρσι τέτοιες μέρες έδωσαν με την οργάνωσή τους και την πειθαρχία τους το μήνυμα της ελπίδας σε ολόκληρο τον κόσμο. Έσπασαν στην πράξη τις κυβερνητικές απαράδεκτες απαγορεύσεις δίνοντας εικόνες λάμψης για το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις άγριες συνθήκες της πανδημίας, πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση και της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Είναι ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας, 135 χρόνια από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, η κυβέρνηση να νομοθετεί το 10ωρο, να τσακίζει και να ιδιωτικοποιεί την Κοινωνική Ασφάλιση, να βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους !

Ως Ε.Γ. του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κέρκυρας:

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα δημοσιοϋπαλληλικά της Κέρκυρας, να οργανώσουμε την απεργία στις 6 Μάη με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της 1ης Μάη, του ταξικού αγώνα των εργατών, που γράφτηκε με αίμα στις πιο λαμπρές σελίδες της Ιστορίας του εργατικού κινήματος και φώτισε το δρόμο και την προοπτική για τους εργάτες όλου του κόσμου.

Καλούμε σε κάθε εργασιακό κλάδο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Κέρκυρας, συνολικά τους εργαζόμενους να προσπεράσουν τα παιχνίδια της ήδη απαξιωμένης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που θέλει να γιορτάσει μαζί με την κυβέρνηση την κατάργηση του 8ωρου, 101 χρόνια μετά την κατάκτησή του στη χώρα μας (Ν. 2269), το 1920.

Να οργανώσουμε την απεργιακή μας απάντηση την Πέμπτη 6 Μάη τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας και απαντώντας αγωνιστικά στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα.

Τιμούμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !

- Μαζικοποιούμε, δυναμώνουμε και περιφρουρούμε τα σωματεία μας, το 8άωρο, τις Συλλογικές Συμβάσεις και όσα κατακτήθηκαν με αγώνες μας τα προηγούμενα χρόνια.

- Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες μας, στη μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, για δημόσια δωρεάν Υγεία - Παιδεία - Πρόνοια, για υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ Συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μάη, στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Γεωργάκη και κοινή πορεία με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που θα βρίσκονται εκείνη τη μέρα στους δρόμους του αγώνα.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search