• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Ο ΕΡΗΜΙΤΗ Πλους για την αδειοδότηση νταμαριού στο Σωκράκι: Μία ακόμα τυφλή απόφαση βιασμού του περιβάλλοντος

May 20, 2021 544
ΕΡΗΜΙΤΗ Πλους Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Αγ. Στέφανος Σινιών 19-5 2021
Από το διοικητικό Συμβούλιο
Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΗΛΙΔΑ Β. ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
Μία ακόμα τυφλή απόφαση βιασμού του ανάγλυφου του τοπίου της περιοχής και του περιβάλλοντος του νησιού (κόντρα στη θέληση και τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας) συνέπεια του περιβαλλοντικτόνου νόμου Χατζηδάκη.
Ως περιβαλλοντικός σύλλογος από θέσεις αρχής είμαστε κάθετα αντίθετοι στην οποιαδήποτε επιχειρούμενη προσπάθεια αλλοίωσης της Κερκυραϊκής φύσης, των φυσικών σχηματισμών, των δασών, των οικοσυστημάτων και του ορεινού όγκου του νησιού μας.
Ως δημοκράτες πολίτες είμαστε κάθετα αντίθετοι στον παραγκωνισμό της τοπικής κοινωνίας και απέναντι σ’ αυτούς που ασκούν με αυτήν τη νοοτροπία την εξουσία γιατί κανένας δεν είναι εξουσιοδοτημένος να διαχειρίζεται εν λευκώ και κατά το δοκούν τις τοπικές υποθέσεις, εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας, όταν μάλιστα οι πολιτικές τους επιλογές σχετίζονται με την τοπική της ανάπτυξη, την οικονομία, την ευημερία και την ποιότητα της ζωής των πολιτών της.
Συμμεριζόμαστε την αγωνία της τοπικής κοινωνίας Σωκρακίου όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την λαϊκή της συνέλευση για τον δρομολογημένο βιασμό του περιβάλλοντός της και χαιρετίζουμε την απόφασή της και την κάθετη αντίθεσή της στην αδειοδότηση διάνοιξης λατομείου στην περιοχή της Πηλίδας.
Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμά τους, δηλώνουμε στο πλευρό τους, συμπαραστεκόμαστε ενεργά στον αγώνα τους και καλούμε την περιφέρεια να παύσει να διοικεί στη λογική των εύκολων λύσεων με γνώμονα, επί του συγκεκριμένου, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλο κατασκευαστών και εργολάβων, ανεξάρτητα του περιβαλλοντικού κόστους και άμεσα να ανακαλέσει την αναφερόμενη αδειοδότηση.
Η ασκούμενη πολιτική με τις κομματικές παρωπίδες της νέο δημοκρατικής διοίκησης της περιφέρειας απέναντι στο περιβάλλον και στην αειφορία της ανάπτυξης, αποδεικνύεται καταστροφική, διογκώνει τα αναπτυξιακά αδιέξοδα, διευρύνει τις ανισότητες (γεωγραφικές, αναπτυξιακές, οικονομικές, κοινωνικές) δημιουργεί κοινωνικούς αυτοματισμούς που δηλητηριάζουν τις κοινωνικές σχέσεις και διχάζουν τις τοπικές κοινωνίες…
Είναι χρέος μας λοιπόν και δική μας υπόθεση να προστατέψουμε το περιβάλλον μας, την οικονομία μας, την ποιότητα της ζωής μας, το μέλλον των παιδιών μας στο χώρο που γεννήθηκαν!
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search