Print this page

Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης

June 07, 2021 437

 

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑΣΥ) Βόρειας Κέρκυρας 

Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» σχετικά με τα εξώδικα που απέστειλε η δημοτική αρχή σε 6 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και τις απειλές της για δικαστικές διώξεις για το περιεχόμενο ανακοίνωσή τους επισημαίνει τ’ ακόλουθα:
1. Η ενέργεια της δημοτικής αρχής συνιστά απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Την καταδικάζουμε με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο. Καλούμε τη δημοτική αρχή να την πάρει πίσω εδώ και τώρα.
2. Ο αυταρχισμός σε όλες του τις εκδοχές αποτελεί σταθερό στοιχείο των μεθόδων της δημοτικής αρχής. Θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν στο στόχαστρό της έχουν βρεθεί με διάφορους τρόπους εργαζόμενοι, πρόεδροι, δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά σταθερά και μόνιμα η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». Σήμερα φθάνει στο σημείο να χρησιμοποιεί τα χρήματα των δημοτών όχι για να βελτιώνει την ζωή στον τόπο μας αλλά για να διώξει δικαστικά τις αντίθετες σε αυτήν φωνές.
3. Η επίκληση από τη μεριά της δημοτικής αρχής του δικαιώματος άμυνας “σε συκοφαντικές και υβριστικές αναφορές” είναι υποκριτική. Αυτά που κατηγορεί είναι οι δικές της μέθοδοι. Παραδειγματικά αναφέρουμε την επίθεσή της τον Δεκέμβριο του 2020 με προσωπικούς χαρακτηρισμούς στη δημοτική ομάδα της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» επειδή είχαμε αναδείξει προβλήματα εργαζομένων.
4. Η απόπειρα τρομοκράτησης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι διαχρονικά επιβεβαιωμένο πως η πολιτική που παράγει εχθρικό για το λαό έργο δεν διστάζει να χρησιμοποιεί εκφοβιστικές μεθόδους για την επιβολή του. Στο πλαίσιο αυτό συχνά στοχοποιεί όχι μόνο όσους θέτουν πραγματικά εμπόδια στο αντιλαϊκό έργο αλλά και αυτούς που αρνούνται τη σιγή ή διαφωνούν και στα επιμέρους.
5. Την αντιδημοκρατική μεθοδολογία της η δημοτική αρχή την εμπνέεται από την εργαλειοθήκη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ποινικοποιούν αγώνες, απαγορεύουν απεργίες και ασκούν βία σε όσους αντιστέκονται σε αντιλαϊκές επιλογές.
6. Η αποδοκιμασία της απόπειρας ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής στον δήμο Βόρειας Κέρκυρας πρέπει να είναι καθολική: από τους αιρετούς, τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, τους προέδρους κοινοτήτων, του. Οι αντιδημοκρατικές αυτές πρακτικές πρέπει κυρίως να βρουν απέναντί τους την κοινωνία: να καταδικαστούν από τα εργατικά, αγροτικά, αθλητικά, πολιτιστικά σωματεία και από τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και της νεολαίας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.