• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Παράδεισος, η παραλία στην Κέρκυρα που συγκλονίζει

June 16, 2021 2853


Διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά με φόντο ένα επιβλητικό, βραχώδες ολόλευκο τοπίο - Δείτε τις φωτογραφίες

Αν υπάρχει κάποιο μέρος, και μάλιστα καλοκαιρινό και δίπλα στη θάλασσα, που μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει ως επίγειο παράδεισο, τότε αυτό βρίσκεται σίγουρα στην Κέρκυρα. Όνομα και πράγμα, λοιπόν, η παραλία Παράδεισος στο νησί των Φαιάκων αντικατοπτρίζει όλη την έννοια του ονόματός της στο φυσικό και επιβλητικό σκηνικό της.

Ο Παράδεισος της Κέρκυρας και το συγκλονιστικό του τοπίο
Στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, λοιπόν, ο επισκέπτης της Κέρκυρας ανακαλύπτει μια παραλία όνειρο, στη θέαση της οποίας το μόνο σίγουρo είναι ότι θα αισθανθεί δέος. Κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα, ένα επιβλητικό φυσικό σκηνικό αποκαλύπτεται στα μάτια των λουόμενων που δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει. Κατακόρυφοι πάλλευκοι βράχοι αντικατοπτρίζονται στα κρυστάλλινα και σαν ψεύτικα νερά του Ιονίου, δημιουργώντας ένα σκηνικό που άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως επίγειος παράδεισος.

Η ερημική παραλία ονομάζεται Χωμοί, αλλά οι περισσότεροι την αποκαλούν Paradise. Κάτι που δεν προκαλεί και τόσο μεγάλη εντύπωση, αρκεί κανείς να παρατηρήσεις τις φωτογραφίες της απομονωμένης ακρογιαλιάς. Για να την προσεγγίσει κανείς «δρόμος» υπάρχει μόνο από θαλάσσης, γι’ αυτό και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της Κέρκυρας.


Το δραματικό σκηνικό με τους πανύψηλους και ολόλευκους, κάθετους βράχους που αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα, προκαλεί δέος, ενώ η στενή βοτσαλωτή παραλία στα «πόδια» τους σε συνδυασμό με τα διάφανα νερά του Ιονίου καλούν σε παιχνίδια πλάι στο κύμα και δροσιστικές βουτιές κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό όσοι την επισκεφτούν θα πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό και προμήθειες.

Στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιοκαστίτσας και κατά μήκος της ακτογραμμής στη συγκεκριμένη πλευρά του νησιού, συναντά κανείς αρκετές εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές, μία από τις οποίες βρίσκεται στο βόρειο άκρο της παραλίας.

Τα καραβάκια που αναχωρούν από την Παλαιοκαστρίτσα ή την παραλία των Λιαπάδων μεταφέρουν τους επισκέπτες μέχρι τον Παράδεισο της Κέρκυρας, ενώ πραγματοποιούν στάσεις και σε άλλες υπέροχες ακρογιαλιές του νησιού, όπως οι Στελάρι, Λινιόδορος και Γυαλί.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search