Print this page

Πρωτοφανή παιχνίδια με το Δημοτικό Συμβούλιο

June 22, 2021 407


 Πρωτοφανή παιχνίδια με το Δημοτικό Συμβούλιο

Aνοικτή επιστολή ΛΑ.ΣΥ. στη δημοτική αρχή:

“Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής, σε σχέση με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχετε προγραμματίσει για την Τρίτη 22 Ιουνίου θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Α. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ Ως τέτοια εννοούμε τη συνεννόηση για τα τυπικά της συνεδρίασης και την ημερήσια διάταξη, την τήρηση του κανονισμού λειτουργίας και τον σεβασμό των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων. Σε σχέση με αυτά η πρακτική σας το τελευταίο διάστημα έχει “πιάσει πάτο”.

Σας θυμίζουμε:

1. Τη μη ένταξη για μια ακόμη φορά στην ημερήσια διάταξη θεμάτων που σας έχουμε ζητήσει τόσο εμείς όσο και άλλες παρατάξεις.

2. Τη μη τήρηση του κανονισμού σε ό,τι αφορά τις προτάσεις συζήτησης θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης.

3. Την αυθαίρετη διακοπή της τελευταίας συνεδρίασης για να εμποδίσετε μια ψηφοφορία.

4. Την μόνιμη επιλογή σας για πραγματοποίηση συνεδριάσεων ημέρα που εργάζονται πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και όλη η δημοτική ομάδα της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ».

5. Τον ευτελισμό της συζήτησης με μονολόγους του δημάρχου μέχρι τις 6 το πρωί! μ

Β. Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Στην πρόσκλησή σας, κύριε πρόεδρε, αναφέρετε ότι εκτός από τους Δημοτικούς Συμβούλους «μπορούν να δηλώσουν την ψήφο τους με κάθε μέσο και οι πρόεδροι κοινοτήτων».

Εάν αυτό δεν συνιστά μια εκφραστική αστοχία τότε είναι προιδεασμός για απόπειρα πρωτοφανούς θεσμικής εκτροπής με αλλοίωση της σύνθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι πρόεδροι μπορούν να ψηφίσουν ΜΟΝΟ για θέμα που «αφορά την κοινότητά τους και εξαντλείται στα όρια αυτής» (άρθρα 74 και 82 Ν. 4555/2018 και Εγκύκλιος 8, 21/2/2018) και πως η ημερήσια διάταξη δεν εμπεριέχει ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ θέμα.

Γ. Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ Εσείς όμως, κύριοι της δημοτικής αρχής, ασκώντας τρομοκρατία καλείτε 7 δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν σε μια σειρά από σοβαρά θέματα με τη δαμόκλειο σπάθη των εξώδικων και των μηνύσεων να επικρέμεται πάνω τους.

Εξώδικα και απειλές μηνύσεων που τους έχετε στείλει επειδή σας άσκησαν πολιτική κριτική.

Δ. ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Όλα αυτά βεβαία δεν είναι νέα φαινόμενα.

Αποτελούν μέρος μιας σταθερής αντιδημοκρατικής πρακτικής της δημοτικής αρχής. Στα 2 χρόνια της θητείας σας έχετε δώσει πολλά τέτοια δείγματα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θυμηθείτε:

 την πρόσκληση αστυνομικών δυνάμεων στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 4/2/2020,

 τον αποκλεισμό των ΜΜΕ από πολλές συνεδριάσεις του οργάνου,

 τον εξευτελισμό του προηγούμενου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου,

 τον αποκλεισμό για ένα χρόνο των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων από το ΔΣ,

 τις απρέπειες σε δημοτικούς συμβούλους και εργαζόμενους σε συνεδριάσεις,

 τη μη υλοποίηση αποφάσεων του ΔΣ που αφορούν προτάσεις της «ΛΑ.ΣΥ.»,

 τη μη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου για μεγάλα διαστήματα,

 την εξαφάνιση αποφάσεων του ΔΣ που τις εισηγήθηκε κυρίως η «ΛΑ.ΣΥ.»,

 τον αποκλεισμό φορέων της περιοχής που έχουν ζητήσει παρουσία,

 την υιοθέτηση μεθόδων παρωδίας (π.χ. ψηφοφορίες από το τηλέφωνο),  τις βίαιες διακοπές της τηλεδιάσκεψης για να μην καταψηφιστούν εισηγήσεις σας.

Ε. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ Κύριε πρόεδρε του ΔΣ, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής, τις αντιδημοκρατικές πρακτικές σας, την πολιτική ανεντιμότητα και την πονηριά την αντλείτε από σκοτεινές σελίδες της ιστορίας και βεβαίως από την αντιλαϊκή εργαλειοθήκη της κυβέρνησης. Να ξέρετε όμως, πως σε αυτά που κάνετε εμάς, τη «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», θα μας βρίσκετε σταθερά απέναντί σας με όλους τους τρόπους.

Σας καλούμε να εξασφαλίσετε τις προϋποθέσεις λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αποσύροντας τα εξώδικα και τις απειλές μηνύσεων, θέτοντας προς συζήτηση τα θέματα που σας έχουν ζητηθεί, μεταφέροντας τη συνεδρίαση σε ημέρα που δεν θέτει εμπόδια στη συμμετοχή και διευκρινίζοντας a priori ότι η αναφορά περί ψήφου των προέδρων κοινοτήτων ήταν εκφραστικό λάθος.

Τέλος σας προειδοποιούμε να μην τολμήσετε να επιχειρήσετε να “περάσετε” με καραμπινάτη παρανομία την πολιτική της μη αναγκαίας αγοράς οικοπέδου για το κλειστό και να παρακάμψετε έτσι τις δημοτικές ιδιοκτησίες”.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.