Print this page

Μια ακόμα ανοικτή επιστολή απέναντι σε κλειστά αυτιά

June 23, 2021 367

 

Πορεία Προς το Βοριά: Δεν είναι θετικές οι πρώτες εντυπώσεις από τη  δημοτική αρχή - CorfuPress.com

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ. Σ. η Πορεία προς το Βοριά απείχε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απαράδεκτες από μεριά σας διαδικασίες οι οποίες καταργούν ουσιαστικά το ρόλο του σώματος. Η στάση της αποχής δεν είναι στα πλαίσια της τακτικής της παράταξής μας και έχουμε αρκετές φορές κριτικάρει αυτή τη στάση άλλων παρατάξεων, ωστόσο βλέπουμε να συνεχίζεται μια τακτική απόλυτης εκτροπής της λειτουργίας του Δ. Σ. για την οποία είστε ο κύριος υπεύθυνος. Αντί να προστατεύετε τη λειτουργία του Σώματος, το απαξιώνετε υπηρετώντας τις μικροπολιτικές της παράταξής σας και όχι το θεσμικό σας ρόλο.

Η επαναλαμβανόμενη τακτική σας να μη δίνετε το λόγο σε συμβούλους-παρατάξεις, να μη συμπεριλαμβάνετε θέματα που προτείνονται και συνολικά να τορπιλίζετε εσείς τις διαδικασίες που έπρεπε να προστατεύετε έχει φτάσει στο αποκορύφωμα.

Μετά από τη συνεδρίαση του Δ. Σ. που κράτησε μέχρι τις 6 το πρωί που κλείσατε το σύστημα απαξιώνοντας και προσβάλλοντας τους δημοτικούς συμβούλους και το ρόλο του σώματος, έρχεστε και οργανώνετε μια συνεδρίαση με πραξικοπηματικό τρόπο χρησιμοποιώντας τους προέδρους των κοινοτήτων για να αλλοιώσετε τις αποφάσεις του Δ. Σ. στο επίμαχο θέμα της χωροθέτησης του κλειστού γυμναστηρίου. Δεν έφτανε όμως αυτό, στην τελευταία μη πραγματοποιηθείσα συνεδρίαση αναφέρατε ότι: Οι υπόλοιποι πρόεδροι εκτός των παρόντων έχουν στείλει επιστολική ψήφο!!! Για ποιο πράγμα κύριε πρόεδρε; Για ποιο θέμα έχουν στείλει επιστολική ψήφο όταν δεν συζητήθηκαν καν θέματα και χωρίς να έχουν ακούσει τι θα συζητιόταν; Τι δεν ξέρουμε κύριε πρόεδρε από όλα όσα έχετε ήδη μεθοδεύσει;

Και η εκτροπή δεν τελειώνει εδώ. Μετά τη μη πραγματοποιηθείσα συνεδρίαση στέλνετε πρόσκληση για επόμενη συνεδρίαση η οποία εκτός του ότι περιλαμβάνει την ίδια ακριβώς απαράδεκτη διαδικασία για τη συζήτηση του θέματος της χωροθέτησης, περιλαμβάνει και την οξύμωρη αντίθεση να θέτετε θέμα συζήτησης και απόφασης τη χωροθέτηση ενώ παράλληλα έχετε και θέμα ανάθεσης σε πραγματογνώμονα την επιλογή και αξιολόγηση χώρου!!!!!

Και μετά ή μάλλον μαζί με όλα αυτά βλέπουμε ένα πανηγυρικό δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής περί του “Κέντρου Εκπαίδευσης Πολιτισμού Αθλητισμού και Ανάπτυξης” (!!!) και μάλιστα βαφτισμένο με δύο ονόματα Μαρία Γεωργάτου- Ντίνος Θεοτόκης και πομπώδεις αναφορές στους προηγούμενους που θυμίζουν περισσότερο προσπάθεια να «έχουμε όλα τα σόγια ικανοποιημένα με το όνομα του παιδιού» παρά φόρος τιμής στα αναφερόμενα πρόσωπα. Αποτελεί ένδειξη ενός άκρατου λαϊκισμού, επηρεασμού της κοινής γνώμης πριν ακόμα συζητηθεί το θέμα στο Δ. Σ. και μιας επικίνδυνης ακροβασίας με ένα στοίβαγμα σε ένα τσουβάλι πολιτισμού και αθλητισμού. Όσο γι αυτή τη «σφήνα» της ανάπτυξης μαζί με όλα τα προηγούμενα το αφήνουμε ασχολίαστο…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.