• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Κουνάει το δάχτυλο στην αντιπολίτευση ο Γ. Μαχειμάρης για το Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Αθλητισμού και Ανάπτυξης

July 06, 2021 713


Κουνάει το δάχτυλο στην αντιπολίτευση ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρης για το Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Αθλητισμού και Ανάπτυξης  με αφορμή τη συζήτηση του θέματος της χωροθέτησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Πολιτισμού Αθλητισμού και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑΚΑ) Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με τις αντιδράσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης,

“Καταλυτική η παρέμβαση των 32 προέδρων κοινοτήτων στους 38 στο θέμα χωροθέτησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Πολιτισμού Αθλητισμού και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑΚΑ) Δήμου Βόρειας Κέρκυρας «ΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ-ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ»” σημειώνει η δημοτική αρχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το αφύσικο μόρφωμα της αντιπολίτευσης του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με την επιλεκτική μνήμη, σ αυτές τις δύσκολες για τον τόπο και τους πολίτες εποχές, αντί να επιδεικνύει τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα στα ζωτικής σημασίας θέματα του Δήμου και των δημοτών, συνεχίζει ν αναβάλλει… ν αναβάλλει και να ακυρώνει.


Μετά από τις δυο τελευταίες συνεδριάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν από την τεχνητή μη απαρτία της πρωτότυπης ανίερης συμμαχίας σύσσωμης της αντιπολίτευσης ( ένα σκληρό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ , ένα σκληρό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, η παραδοσιακή ΛΑΣΥ και η ουρά των 5 «αποστατών» ) η τρίτη συνεδρίαση επιτέλους στέφθηκε με επιτυχία απαρτίας -όχι εξ αιτίας του ενδιαφέροντος για τον τόπο και τους δημότες-αλλά κάτω από το φόβο της διαγραφής που δίνει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις .
Το μόνο σταθερό σημείο η μόνιμη επωδός στα χείλη τους … ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ..ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΑΝΑΒΟΛΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ.

Αρνήθηκαν να ψηφίσουν –καταψήφισαν τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου που δίνει τη δυνατότητα ικανής στελέχωσης των υπηρεσιών. Έναν οργανισμό που μελετήθηκε επαρκώς, «βασανίστηκε» και το σχέδιο έχει καταρτιστεί με τα σωματεία εργαζομένων και τους εργαζόμενους. Θέλουν το Δήμο μόνιμα υποστελεχωμένο , όμηρο.
Αρνήθηκαν να ψηφίσουν –καταψήφισαν το κέντρο κοινότητας του Δήμου , ( 4η φορά σε ΔΣ ήρθε το θέμα) , μια δομή στην οποία-ανάμεσα στα άλλα- μπορούν οι πολίτες ν απευθύνονται για: τα κοινωνικά επιδόματα αλληλεγγύης ( τώρα οι πολίτες πηγαίνουν στην πόλη της Κέρκυρας) , τα προγράμματα κοινωνικής φροντίδας, τα κοινωνικά προβλήματα όπως ανεργία-οικονομική αδυναμία-έλλειψη στέγης-προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας η γήρατος- τη συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα εύρεσης εργασίας,-προβλημάτων ενδοοικογενειακής βίας-μαθησιακής στήριξης παιδιών και εφήβων, ζητήματα νομικού χαραχτήρα κ.λ.π.
Αρνήθηκαν την τεχνοκρατική εισήγηση με τις παραμέτρους που πρέπει να ισχύουν όσον αφορά στη χωροθέτηση του κλειστού γυμναστηρίου.
Αρνήθηκαν την πρόταση για τεχνοκρατική μελέτη από το ΤΕΕ, το Πολυτεχνείο ή οικονομικό Πανεπιστήμιο .
Αρνήθηκαν και αμφισβήτησαν την αυξημένη πλειοψηφική θέση των προέδρων των κοινοτήτων . 32 πρόεδροι στους 38 στάθηκαν θετικοί στην πρόταση της δημοτικής αρχής να εξευρεθεί οικόπεδο μέσα στα όρια της ευρύτερης περιοχής Σιδαρίου- Καρουσάδων- Ρόδας- Αχαράβης. Αρνήθηκαν στο 87% της κοινωνίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.
Αν και αυτό δεν είναι απόδειξη ύπαρξης διευθυντηρίου που κατευθύνει τη συνεχιζόμενη μεθοδευμένη και στοχευμένη πολεμική τακτική εναντίον της δημοτικής αρχής , τότε τι είναι;
Εκτός βέβαια κι αν θέλουν να συμπαρασύρουν το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας στη δική τους απραξία ,ανικανότητα , μηδενικό έργο, αφού στις προηγούμενες θητείες δημοτικών αρχών όπου οι ίδιοι κατείχαν θέσεις ευθύνης (το 2003 κ.λ.π.) ενώ υπήρχε πχ χρηματοδότηση για παρόμοιο αθλητικό έργο αφήσανε «ελαφρά τη καρδία» να χαθεί η χρηματοδότηση. Αγγίζοντας «ελαφρά» το θέμα:
Δήμος Αγίου Γεωργίου :Ασπιώτης-Ρούσσινος-Σαούλος.
Δήμος Εσπερίων :ομάδα Μαγουλά .
Δημοπρατήθηκε 2 φορές η μελέτη κατασκευή αλλά μόνο για διανομή σε ημέτερους.
Γεφύρι της Άρτας στο Δήμο Θιναλίων. Ομάδα Βάρελη, 13 χρόνια Δημαρχίας και 4 χρόνια αντιπολίτευσης.
16 περίπου χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν στα χέρια τους τα ηνία του τόπου, που ήταν «πρωταγωνιστές», τι έκαναν για το ίδιο θέμα; Τώρα κόπτονται για το έργο;
Θα μου πείτε έμειναν κουφάρια να θυμίζουν την ανικανότητα, οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, οι ταμπέλες και οι μαρμάρινες επιγραφές στα χωράφια . Αλλά ούτε αυτές δεν τους κάνουν να κοκκινίζουν όταν περνούν από κει.

Αντί λοιπόν αυτό να τους έχει γίνει εφιάλτης-γιατί τα ίδια πρόσωπα ήταν σε θέσεις ευθύνης ( Ασπιώτης-Βάρελης-Σαούλος-Ρούσσινος -Μαγουλάς …) συνεχίζουν την προσφιλή τους τακτική. Να υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου. Καλύτερα να χαθεί η χρηματοδότηση και το έργο, όπως έγινε επι θητείας τους-παρά να γίνει επι δημοτικής αρχής Μαχειμάρη.
Και το παραλήρημα δεν έχει όρια.
Αμφισβητούν την άποψη των προέδρων των κοινοτήτων και μάλιστα με προσβλητικές φράσεις που καταγράφονται ξεκάθαρα στις γραπτές ανακοινώσεις τους: Ενδεικτικά καταγράφουμε:
«Ωστόσο όσοι επιστρατεύτηκαν και υπέγραψαν με ανευθυνότητα χαρτιά που εντέλει θα καταλήξουν και πάλι στον κάλαθο των αχρήστων καλό θα ήταν να θυμούνται την ανεξάρτητη εκλογή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. (ανακοίνωση Βάρελη)
Απόσπαση υπογραφών από τους προέδρους.. απειλώντας τους προέδρους (ανακοίνωση Ασπιώτη)
Χρησιμοποιώντας τους προέδρους (Σωκράτης Τρύφωνας)
Μεθοδεύσεων συνέχεια χωριό χωριό (Ρούσσινος Κων/νος)».

Απαγορεύουν στους πρόεδρους των κοινοτήτων που εκπροσωπούν την κοινωνία μας να συμμετέχουν στο θέμα με την ψήφο τους, τη γνώμη τους, του τοπικού τους συμβουλίου και κατά επέκταση και των δημοτών μας. Το έργο θα χωροθετηθεί σε μία συγκεκριμένη γεωγραφική έκταση, είναι όμως ένα έργο που αφορά άμεσα όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου μας. Επεμβαίνει άμεσα το έργο αυτό στη δομή, στη λειτουργία και επηρεάζει άμεσα τα συμφέροντα και τα κεκτημένα όλων των τοπικών διαμερισμάτων. Για το λόγο αυτό θεωρούμε πως είναι υποχρεωτική και απαραίτητη η συμμετοχή τους στην διαμόρφωση της απόφασης, η οποία επιβάλλεται πρωτίστως και κυρίως από το δημοκρατικό αίσθημα που πρέπει να διαπνέει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αρνήθηκαν ακόμα και το δημοψήφισμα για το ίδιο θέμα. Ποιοι; Οι άνθρωποι που μιλούν για τα δικαιώματα του λαού.
ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΘΕΊ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ, για το ΔΣ απραξίας και αναβλητικότητας.
Η Δημοτική μας Αρχή, πιστή σε ξεκάθαρους όρους, με ευθύνη, γνώση και οργανωμένο σχέδιο δράσης και έργων συνεχίζει την προσπάθειά της, τις παρεμβάσεις της, έτσι ώστε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας να μην επιστρέψει στην εποχή της αδράνειας και του «τίποτα».
Συνεχίζει την προσπάθειά της για να πάει ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας μπροστά και μόνο μπροστά!
Ο Δήμος μας αλλάζει, οι πολίτες μας εμπιστεύονται και εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά, σκληρά και υπεύθυνα σε πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες.

Και για να τελειώνουμε: Το πρόβλημα τους δεν είναι «ποιος κάνει κουμάντο στο Δήμο». Το πρόβλημά τους είναι ότι δεν κάνουν « κουμάντο» οι ίδιοι! Καιρός όμως είναι να αντιληφθούν ότι αδιαπραγμάτευτα για μας είναι : το δίκαιο, η πρόοδος, η κοινωνία και οι δημότες μας. Από την νεκρανάσταση… στην πρόοδο.
Προχωράμε μπροστά. Μαζί με το 87% της κοινωνίας .

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Αθλητισμού και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑΚΑ) Δήμου Βόρειας Κέρκυρας «ΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ-ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ» θα γίνει πραγματικότητα. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Χρόνια τώρα. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search