Print this page

Το ιδιωτικό κεφάλαιο επιχειρεί να καταλάβει μία παρθένα περιοχή όπως η Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη απειλώντας να έχουμε έναν δεύτερο «Ερημίτη»!

July 07, 2021 554
Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Τις τελευταίες μέρες στην δημόσια σφαίρα κυριαρχεί το ζήτημα της σχεδιαζόμενης τουριστικής επένδυσης στην Λίμνοθάλασσα Αντινιώτη. Πρόκειται για την δημιουργία κεντρικής ξενοδοχειακής μονάδας, 45 βιλών και πρόσθετων χώρων όπως SPA και Συνεδριακά κέντρα σε μία έκταση 245 στρεμμάτων. Η συγκεκριμένη περιοχή που θα πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο βρίσκεται εντός της Ζώνης Natura της περιοχής. Ο Περιβαλλοντοκτόνος νόμος 4684/2020, τον οποίο ψήφισε η Κυβέρνηση της ΝΔ τον Μάϊο του 2020, πέρα από το άρθρο 93 που αφορούσε την ίδρυση του Διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, περιλαμβάνει και το άρθρο 44, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται η δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων εντός των περιοχών Natura. Προφανώς το ιδιωτικό κεφάλαιο εκμεταλευόμενο την συγκεκριμένη διάταξη, επιχειρεί να καταλάβει μία παρθένα περιοχή όπως η Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη απειλώντας να έχουμε έναν δεύτερο «Ερημίτη» στο Νησί.
Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ εκφράζει την αντίθεση της, σε οποιουδήποτε είδους τουριστική καταπάτηση και εκμετάλλευση εντός των περιοχών Natura. Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε τι σημαίνει ο ν.4684/2020 για το περιβάλλον και δύστυχως μέσα σε ένα χρόνο επιβεβαιωνόμαστε με το χειρότερο τρόπο. Το θέμα της Λιμνοθάλασσας Αντινιώτη θα το φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, γιατί πρέπει το ανώτατο όργανο διαβούλευσης και απόφασης του Δήμου μας να τοποθετηθεί καθαρά απέναντι στο επαπειλούμενο περιβαλλοντικο έγκλημα, όπως έπραξε και στο ζήτημα του Ερημίτη.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.