• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: Χωρίς τέλος η καταστροφή του Ερημίτη

July 08, 2021 79

 

Σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές προχώρησε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας για τις συνεχιζόμενες εγκληματικές ενέργειες στην απείρου κάλλους περιοχή ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

 

Η επιστολή εστάλη:

ΠΡΟΣ

Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ΑΤ Κέρκυρας

ΑΤ Βόρειας Κέρκυρας

Δ/νση Περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού Π.Ι.Ν

Δ/νση Δασών Κέρκυρας

Κτηματική Υπηρεσία Κέρκυρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας

«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες στις συνεχιζόμενες «εγκληματικές» ενέργειες στην απείρου κάλλους περιοχή Ερημίτη Κέρκυρας με εργασίες διάνοιξης δρόμου στον αιγιαλό και περίεργες κινήσεις μπαζώματος στην άκρη της Βρωμόλιμνης-ρέματα απορροής ( αποστέλλουμε σχετική φωτο).

Όπως καταλαβαίνετε τα πραγματικά για την περιοχή σχέδια της φερόμενης «επένδυσης» αποκαλύπτονται σιγά σιγά σε όλο τους το εύρος και η ήπια επένδυση αποδεικνύεται πλήρως καταστροφική .Πέρα από την όποια «νομιμότητα» γίνονται συνεχώς, εν ονόματος της , εγκληματικές ενέργειες .

Ενδεικτικό στοιχείο είναι το ότι ενώ εμφανίζουν στις πρόχειρες απεικονίσεις της επένδυσης τον υγρότοπο και την παραλίας της Βρωμόλιμνης χωρίς παρεμβάσεις και τονίζουν πως «τις λίμνες δεν τις ακουμπάμε» στο χώρο γίνονται με εντατικούς ρυθμούς οι ανωτέρω εργασίες.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά:
-την έντονη αντίθεση μας στο σχέδιο της περιβαλλοντικής καταστροφής και συμπαραστεκόμαστε στην τοπική κοινωνία, στους κατοίκους , στις περιβαλλοντικές οργανώσεις που ενεργούν υπέρ της προστασίας της χερσονήσου του Ερημίτη
-τη σοβαρότατη ανησυχία μας σχετικά με το καταστροφικό έργο που προκαλεί στο περιβάλλον της περιοχής ΕΡΗΜΙΤΗΣ η φερόμενη επένδυση «Kassiopi Project» της πολυεθνικής NCA Capital.

Η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας κινηθεί σ όλες τις αρμόδιες αρχές και συνεχίζει τον αγώνα μαζί με την κοινωνία των πολιτών μέχρι την τελική δικαίωση.
Παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες στην ανωτέρω καταγγελία μας».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search