• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

“Επιτέθηκαν με απίστευτες ύβρεις κατά της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»"

July 11, 2021 78

 

 Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας. Σε αυτήν κυριάρχησαν για μία ακόμη φορά οι αυθαιρεσίες της δημοτικής αρχής. Στο πλαίσιο τους οι εκπρόσωποί της απέφυγαν να απαντήσουν σε επίκαιρη ερώτηση της «ΛΑΣΥ» για τη λίμνη Αντινιώτη, αρνήθηκαν να συζητήσουν το θέμα των εξώδικών της σε βάρος δημοτικών συμβούλων, αποπειράθηκαν να νοθεύσουν τη σύνθεση του ΔΣ και επιτέθηκαν με απίστευτες ύβρεις κατά της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ».

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ …“ΠΑΠΙΑ” ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ

Τεράστια ερωτηματικά προκάλεσε η στάση του δημάρχου στην ερώτηση της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» για τις εξελίξεις στη λίμνη Αντινιώτη. Η παράταξή μας αρχικά ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη σχεδιαζόμενη κατασκευή ξενοδοχείου στo υπέροχο αυτό μέρος, για την επερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή με την οποία ζητούνται από τους αρμόδιους υπουργούς στοιχεία αλλά και μέτρα ώστε να αποτραπεί το έγκλημα, για τον χαρακτήρα natura της περιοχής και για την ύπαρξη Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης Προστασίας της. Παράλληλα ζήτησε από τον δήμαρχο να πληροφορήσει το ΔΣ για το εάν έχουν δοθεί στις εταιρείες που ετοιμάζονται να κτίσουν, πιστοποιητικά δρόμου και ύδρευσης ή άλλα έγγραφα και για το τι έχει κάνει για να προστατεύσει αυτό το εκπληκτικό οικοσύστημα.
Στα πολύ σοβαρά αυτά ερωτήματα ο δήμαρχος δεν απάντησε τίποτα “ποιώντας τη νήσσαν”… ή κοινώς “κάνοντας την πάπια” ενώ με ανάλογο τρόπο κινήθηκε και τις επόμενες ημέρες στα ΜΜΕ.

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ … ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΔΣ μεθόδευσε την παράκαμψη του αιτήματος της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» να συζητηθεί ως προ ημερήσιας διάταξης το θέμα «λήψη απόφασης ενάντια στην απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής» φροντίζοντας να μη ρωτηθεί το σώμα για το εάν συμφωνεί ή όχι. Αρκετές ημέρες μάλιστα πριν ο πρόεδρος είχε απορρίψει ξανά το ίδιο θέμα αρνούμενος να το εντάξει στην ημερήσια διάταξη. Η παράταξή μας έκανε αυτές τις ενέργειες γιατί εκτίμησε τη σοβαρότητα του ζητήματος καθώς η αποστολή εξώδικων από τη δημοτική αρχή σε δημοτικούς συμβούλους για ανακοίνωση που είχαν βγάλει συνιστά πράξη ποινικοποίησης της πολιτικής.

Οι χειρισμοί του προέδρου αποτελούν δύο καραμπινάτες παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας του ΔΣ. Οι αυθαιρεσίες του αποσκοπούσαν – και πέτυχαν σε αυτή τη φάση – στο να εμποδίσει την έκδοση απόφασης που θα αποδοκίμαζε την απόπειρα της δημοτικής αρχής της να ποινικοποιήσει την πολιτική αντιπαράθεση και θα απέρριπτε δαπάνες για την οικονομική κάλυψη των ένδικων ενεργειών της.
Βέβαια όσα κόλπα και εάν χρησιμοποιήσει η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να αποφύγει την καταδίκη. Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» θα συνεχίσει να φέρνει το θέμα μέχρι να ακυρωθεί η επιδίωξη “γύψου” και τρομοκράτησης των δημοτικών συμβούλων.


ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΝΟΘΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Στο πλαίσιο της συζήτησης του θέματος του κλειστού γυμναστηρίου η δημοτική αρχή επιχείρησε να αλλοιώσει τη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου! Στην ψηφοφορία η πλειοψηφία του σώματος με 18 υπέρ, 1 παρόν και 8 κατά ενέκρινε την κατασκευή του γυμναστηρίου σε δημοτική έκταση (παλιό γήπεδο Αγραφών) και απέρριψε την αγορά οικοπέδου με αδιαφανείς μάλιστα διαδικασίες και δάνειο. Ακολούθως όμως ο δήμαρχος επιχείρησε να αλλάζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προσθέτοντας στις 27 ψήφους των δημοτικών συμβούλων και 38 επιστολικές προέδρων Κοινοτήτων! Έτσι ανακοίνωσε περιχαρής ότι το τελικό “αποτέλεσμα” ήταν υπέρ της αγοράς του οικοπέδου με 40 θετικές και 19 αρνητικές ψήφους! Με άλλα λόγια “αυγάτισε” για την ανάγκη της περίστασης το Δημοτικό Συμβούλιο κάνοντάς το από 27μελές σε 65μελές! Η φαιδρότητα και η επικινδυνότητα σε όλο της το μεγαλείο! Στο ζήτημα του κλειστού πάντως αξιοσημείωτη είναι και η άποψη ενός αντιδημάρχου που είπε ότι “το κλειστό ή θα γίνει στην ευθεία (δηλαδή με αγορά οικοπέδου) ή καθόλου”.

ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

Είναι γνωστό ότι η αντιλαϊκή πολιτική έχει ως αναγκαίο συμπλήρωμά της την επίθεση στη συνεπή δύναμη που την αντιμάχεται, τη «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». Για άλλη μια φορά λοιπόν οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής το επιβεβαίωσαν διαπρέποντας στη … χυδαιότητα!
“Είστε κοπρίτες και σταλινικοί” μας είπε ο γνωστός αντιδήμαρχος που είναι οπαδός της εγκληματικής οργάνωσης «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». “Είστε υπεύθυνοι για ότι δεν έχει γίνει στη βόρεια Κέρκυρα και εχθροί του ότι έχει γίνει” υποστήριξε ο δήμαρχος που για 40 χρόνια (18 ως δήμαρχος, 4 ως νομάρχης, 8 ως πρόεδρος και 40 ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) ασκεί εξουσία στον τόπο μας με απολογισμό … τη στέγαση 300 μαθητών σε κοντέινερ, την άναρχη οικοδόμηση των παραλιών, την καταστροφή του περιβάλλοντος, τους καρμανιόλα δρόμους, την εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας, τις παρατημένες αθλητικές υποδομές κλπ.

“Καθαρίστε τη γης, βρομεί το τέρας” έγραφε στο έργο του «ΛΕΝΙΝ» το 1920 ο Σπύρος Νικοκάβουρας. Στο θράσος των υποστηρικτών του γνωστού συστήματος που καμαρώνει γιατί “έτρωγε αλλά έκανε και έργο” (!) απαντάει με το κέλευσμα του ο σπουδαίος ποιητής από τα Σφακερά στα λόγια του οποίου εμείς μένουμε προσηλωμένοι.

ΜΕ ΤΟΝ “ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ” ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ…

Μια απίστευτη ομορφιά περιβαλλοντική και πολιτισμική απλώνεται σε όλη τη Βόρεια Κέρκυρα από το Νησάκι μέχρι τους Πάγους. Μια δημιουργική και εργατική κοινωνία ζει μέσα σε αυτή την ομορφιά. Ζει όμως αναντίστοιχα από αυτό που δικαιούται. Με τον “ενθουσιασμό της πράξης”, όπως έλεγε και ο Κων/νος Θεοτόκης, αγωνιζόμαστε άοκνα για να σπάσουν τα δεσμά που μας θέλουν τους “φτωχούς συγγενείς” αυτών που μας ανήκουν

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« August 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search