• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Ύδρευση στη Βόρεια Κέρκυρα … Μητέρα πάντων των προβλημάτων

July 15, 2021 759

Το θέμα της ύδρευσης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας - Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής 

ΎΔΡΕΥΣΗ… ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νησί της Κέρκυρας , το σοβαρότατο θέμα της ύδρευσης –αποχέτευσης απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας στην τελευταία συνεδρίαση του, (μια από τις σημαντικότερες).

Γενικές διαπιστώσεις

Στην αναμονή και επανάπαυση υλοποίησης του φαραωνικού έργου των φραγμάτων, χάθηκε πολύτιμος χρόνος απραξίας.
Βασική μέριμνα για την ύδρευση, την ορθολογική χρήση του, τη μείωση των διαρροών, την εξοικονόμηση της ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό παλαιών δικτύων, γεωτρήσεις, δεξαμενές κλ.π.
Τα προβλήματα ύδρευσης που « ξεσπούν» κάθε μέρα στο Δήμο, σ όλες τις κοινότητες και στις τουριστικές περιοχές, είναι απόρροια συσσωρευμένων χρόνιων λαθών που αφορούν τόσο τεχνολογικά ζητήματα όσο και ελλιπούς οργάνωσης, μακροπρόθεσμου προγραμματισμού κ.λ.π.
Από συστάσεως του και μέχρι σήμερα ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας αγωνίζεται για να έχει ΔΙΚΗ ΤΟΥ αυτόνομη υπηρεσία ύδρευσης . Συνεπεία της μη αυτόνομης υπηρεσίας ύδρευσης είναι να μη μπορεί να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα έλυναν αποτελεσματικά το πρόβλημα υδροδότησης στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας (νέα δίκτυα, συντήρηση πεπαλαιωμένων δικτύων, γεωτρήσεις, αφαλατώσεις, δεξαμενές κ.λ.π.) .
Προβαίνει συνεχώς σε παρεμβάσεις επιδιόρθωσης βλαβών σε συνεργασία με το παράρτημα της ΔΕΥΑ Κέρκυρας του Βορρά.
Η σύσταση αυτόνομης ΔΕΥΑ του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, θα εξελίξει βελτιωτικά την παροχή υπηρεσιών και θα λύσει ένα σημαντικό θέμα της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.
Υφιστάμενη κατάσταση: Η κατάσταση του δικτύου ύδρευσης είναι η χειρίστη δυνατή. Ειδικότερα:

Πεπαλαιωμένοι κατεστραμμένοι αγωγοί και σωλήνες .
Συσσώρευση υλικών στα τοιχώματα των αγωγών μειώνουν αισθητά τη διάμετρο κυκλοφορίας του νερού.
Πεπαλαιωμένα κεντρικά αντλιοστάσια –πάνω από 100 και 64 δεξαμενές ύδρευσης οι οποίες χρήζουν αντικατάστασης η μεγαλύτερης διατομής λόγω μεγαλύτερης κατανάλωσης -στις διάφορες περιοχές του Δήμου. Συνεχείς οι βλάβες τους. Διαβρώσεις, διαρροές, θραύσεις.
Απώλειες ποσοτήτων νερού λόγω διαρροών, παράνομων συνδέσεων ,σπατάλη και λανθασμένες συνδέσεις δημιουργούν αστοχίες και αποδυναμώνουν και την παροχετευτική ικανότητα του δικτύου ύδρευσης , δεδομένο που συνεπάγεται την αδυναμία του δικτύου να εκπληρώσει τον στόχο του, που είναι η κάλυψη των απαιτήσεων κατανάλωσης, τόσο σε ποσότητα ,όσο και σε πίεση του παροχετευόμενου νερού.
Υπεράντληση αφαλάτωσης.
Αλόγιστη χρήση παρά τη νομοθεσία που αναφέρει αυστηρά ότι το νερό είναι για ύδρευση κι όχι για άρδευση.
Χρόνια τώρα χωρίς υδρομετρήσεις νοικοκυριών κι επιχειρήσεων στις Δημοτικές Ενότητες Εσπερίων –Αγίου Γεωργίου .
Υδρόμετρα που χρήζουν αντικατάσταση ( από τα 14.000 χρήζουν αντικατάστασης τουλάχιστον τα 8.000).
Εξ αιτίας των ως άνω σωρεία σοβαρών βλαβών παρουσιάζονται προβλήματα σ όλο το δίκτυο σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Τους καλοκαιρινούς μήνες έχει αυξηθεί η κατανάλωση νερού, λόγω αύξησης του πληθυσμού με τους επισκέπτες.
Έχουν στερέψει πολλές γεωτρήσεις στις Δημοτικές Ενότητες.
Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης –τμήμα Βορρά-υπερβάλλουν εαυτούς όλο το 24 ωρο, παρά την άνιση πληρωμή των με τους υπαλλήλους της Κεντρικής Κέρκυρας.

ΕΡΓΟ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ:

Το έργο αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των Μεγάλων Έργων, στον οποίο είχε ενταχθεί τον Δεκέμβριο του 2014, μετά από σχετική απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο του 2017.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ πριν λίγα χρόνια με 50 εκ. ευρώ περίπου ΜΟΝΟ για τα υποέργα ύδρευσης Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας αλλά με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ για κανένα έργο ύδρευσης στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search