• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Αποφάσεις του Δ.Σ του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας

July 30, 2021 3986

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπάλληλων Κέρκυρας με τους προέδρους των εννέα επιχειρησιακών σωματείων των ξενοδοχείων σχετικά με τις εξελίξεις στον κλάδο των εργαζομένων στον τουρισμό και τις αποφάσεις του οργάνου.

Στο πλαίσιο  της σημερινής συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Συνδικάτου Σ. Πελάης, σημείωσε μεταξύ άλλων:

“Χαιρετίζουμε  τον νικηφόρο αγώνα των εργαζομένων στα κλειστά ξενοδοχεία IONIAN SUN (LOUIS REGENSY) και ΝΑΥΣΙΚΑ , που έφερε ως αποτέλεσμα την πρόσληψη τους από 1η Αυγούστου στα ξενοδοχεία KERKYRA GOLF και ΕΛΑΙΑ αντίστοιχα.

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τους εργαζόμενους των υπόλοιπων κλειστών επιχειρήσεων , αλλά και για όσους δεν έχουν προσληφθεί στα ξενοδοχεία , τον  επισιτισμό, τα τουριστικά γραφεία και τις επιχειρήσεις του ευρύτερου τουριστικού τομέα! Διεκδικούμε διασφάλιση των εργασιακών τους  δικαιωμάτων και εξασφάλιση εισοδήματος  ικανού για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους.

Δίνουμε σοβαρή προτεραιότητα στον αγώνα  για την αναχαίτιση της εργοδοτικής ασυδοσίας , της τρομοκρατίας και των εξοντωτικών ρυθμών δουλειάς που επιβάλλονται  από την εργοδοσία. Δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που λόγω των εξαντλητικών ρυθμών εργασίας , με υπερωρίες  και χωρίς ρεπό, εξαναγκάζονται σε παραίτηση. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην παραιτούνται , να εργάζονται με ανθρώπινους ρυθμούς , να ενημερώνουν το συνδικάτο,  να  αγνοούν την εργοδοτική υστερία  και να υπερασπίζονται  την εργασία και τα δικαιώματα τους εκεί που εργάζονται .Είναι αλήθεια ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία .Είναι όμως υποκριτική η δήθεν αναζήτηση προσωπικού απ τους ξενοδόχους . Ενώ ζητούν εργαζόμενους για συγκεκριμένες θέσεις , απαντούν αρνητικά σε αιτήσεις ανέργων

 Παλεύουμε για την εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ που έχει κηρυχτεί υποχρεωτική, χωρίς όμως να δεχόμαστε τις παραχωρήσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

 Ακυρώνουμε στην πράξη τον νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη, εντείνουμε τους αγώνες και την συσπείρωση των εργαζομένων στα συνδικάτα .

Αρνούμαστε την παραβίαση του 8ωρου, 5θήμερου”.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search