• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Συλλογή τροφίμων για τους πυρόπληκτους - Αλληλεγγύη - Αυτοοργάνωση - Αντίσταση

August 09, 2021 4950
Τις τελευταίες ημέρες βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θέαμα μιας γιγάντιας καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος κατά τόπους στη χώρα. Είμαστε θεατές απέναντι σε ένα οργανωμένο έγκλημα, τόσο περιβαλλοντικό όσο και πολιτικό. Κάηκαν και εξακολουθούν να καίγονται κατοικημένες περιοχές, τεράστιες δασικές εκτάσεις, ζώα, γεωργικές εκτάσεις και το κράτος έχει το θράσος να εκφράζει ευχολογίες για τη μη απώλεια των ανθρώπινων ζωών. Η στάση του κράτους είναι ξεκάθαρη, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και των μη ανθρώπινων ζωών δεν έχει για αυτούς κανένα κόστος, αντιθέτως οι πυρκαγιές σε αυτές τις περιοχές αποτελούν άλλο ένα κερασάκι στην τούρτα για το κράτος και το κεφάλαιο, αφού θα έχουν τη δυνατότητα ανενόχλητοι να βάλουν μπροστά τα σχέδια τους για την οικοδόμηση της ΄΄πράσινης ανάπτυξης΄΄.
Οι πυρκαγιές έρχονται να συμπληρώσουν το κάδρο της ανεξέλεγκτης κατάστασης που βιώνουμε εδώ και δύο χρόνια. Τα λοκντάουν, η απαγόρευση κυκλοφορίας, η ποινικοποίηση των διαδηλώσεων, η καταστολή κάθε φωνής αντίστασης, η υποβάθμιση του συστήματος υγείας, η εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου καθώς και του νόμου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, η περιστολή κάθε είδους ελευθερίας καθώς και η επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι ένα δείγμα των αντικοινωνικών πολιτικών που πλήττουν την κοινωνική βάση.
Εν προκειμένω, η αδιάφορη στάση των από τα πάνω όσον αφορά τις πυρκαγιές και η επιτηδευμένη μη ενίσχυση της πυροσβεστικής όλο το προηγούμενο διάστημα σε αντίθεση με τις υπέρογκες δαπάνες σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αστυνομία αλλά και την χρηματοδότηση των συστημικών καναλιών αποδεικνύει πόσο σαθρό είναι το σύστημα τους εκ θεμελίων και πως τίποτα δεν θα αφήσουν να μπει φρένο στους σχεδιασμούς τους και τις αδηφάγες ορέξεις τους.
Απέναντι σε αυτό το δυστοπικό φόντο, έχει φανεί πως μέχρι τώρα το μόνο όπλο μας είναι η αλληλεγγύη και η αντίσταση, απέναντι στις κρατικές ανεπάρκειες. Οι από τα κάτω έχουν δείξει πως όταν οργανώνονται βρίσκουν λύσεις ώστε να γίνουν οι υπεύθυνοι των ζωών τους.
Να μην τους αφήσουμε να μας πάρουν κάθε ανάσα ζωής και ελευθερίας.
Στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης την Τετάρτη 11/8 στην κατάληψη Αντινομία (στην αυλή του παλιού ψυχιατρείου) θα γίνει συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στις 11:00 με 14:00 και στις 18:00 με 21:00 καθώς θα ακολουθήσει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για να σταλεί ένα ορισμένο ποσό στα αδέρφια μας.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΠΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Ακολουθεί η λίστα για τη συλλογή:
φυσικά δάκρυα, παυσίπονα, ασπιρίνη, οξυγόνο μιας χρήσης, αντιβιοτικές και ενυδατικές κρέμες, μάσκες, γάζες
πάνες μωρών και ηλικιωμένων, μωρομάντηλα, χαρτί τουαλέτας
νερά
κονσέρβες
φρυγανιές, παξιμάδια, κρουασάν, μπισκότα
γάλατα, εβαπορέ
μακαρόνια, ρύζι
χυμοί
ζωοτροφές
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/8 11:00 με 14:00 και 18:00 με 21:00 Στην κατάληψη Αντινομία (στο παλαιό Ψυχιατρείο) Λίσταγ την συλλογή: φυσικά δάκρυα, παυσίπονα, ασπιρίνη, οξυγόνο μιας χρήσης, αντιβιοτικές και ενυδατικές κρέμες, μάσκες, γάζες πάνες μωρών και ηλικιωμένων, μωρομάντηλα, χαρτί τουαλέτας νερά κονσέρβες φρυγανιές, παξιμάδια, κρουασάν, μπισκότα .γάλατα, εβαπορέ μακαρόνια, ρύζι χυμοί ζωοτροφές"
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search