• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Περίπατος γνωριμίας στη λιμνοθάλασσα Αντινιώτη 22/08

August 14, 2021 461

 

Περίπατος γνωριμίας και προστασίας της λιμνοθάλασσας Αντινιώτη από την τσιμεντοποίηση και την οικολογική καταστροφή την Κυριακή 22 Αυγούστου, στις 6:30μμ στον Άγιο Σπυρίδωνα Περίθειας

Η ανακοίνωση Η Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ, οργανώνει περίπατο γνωριμίας στην Λιμνοθάλασσα Αντινιώτηκαι καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας να γνωρίσουν και να απολαύσουν μια από τις πιο όμορφες περιοχές του τόπου μας, που κινδυνεύει με καταστροφή, αν υλοποιηθούν τα σχέδια επενδυτών για την τσιμεντοποίησή της.

Η λιμνοθάλασσα Αντινιώτη προστατεύεται από τη συνθήκη Natura 2000.

Ανήκει σε ένα μοναδικό σύμπλεγμα υδροβιότοπου, το οποίο αποτελείται από το έλος Κουνουφάδι και τη λιμνοθάλασσα Αντινιώτη που είναι γνωστή για τα σπάνια υδρόβια φυτά και τα μοναδικά αγριολούλουδα, με 16 διαφορετικά είδη ορχιδέας και σπάνια είδη όπως είναι οι Opphrys, Orchis και Serapias.

Η ιχθυοκαλλιέργεια γίνεται με φυσική μετανάστευση ειδών από τη θάλασσα στη λίμνη. Η Λιμνοθάλασσα Αντινιώτηθεωρείται ένα αρκετά πολυποίκιλο οικοσύστημα, όπου βρίσκουν καταφύγιο περισσότερα από 90 είδη ενδημικών και αποδημητικών σπάνιων πουλιών.

Το πιο αξιοσημείωτο είδος της λιμνοθάλασσας είναι η βίδρα ή σβίδρα, (Lutra lutra) η οποία ζει σε μικρούς πληθυσμούς παράκτια της λίμνης και θεωρείται από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά στην Ευρώπη.

Τα αρπακτικά του κεφαλαίου θέλουν να κάνουν φαραωνικές επενδύσεις, να εκμεταλλευτούν τη φύση και τους εργαζόμενους της περιοχής καταστρέφοντας το περιβάλλον και την τοπική οικονομία.

Το προσπάθησαν και παλιότερα, αλλά δεν το κατάφεραν. Δεν πρόκειται ούτε τώρα να τους αφήσουμε! Καλούμε τον εργαζόμενο λαό της περιοχής να γνωρίσει και να προστατέψει το οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας.

Ελάτε να απολαύσουμε τον περίπατο στις παραλίες της περιοχής και στις όχθες της λίμνης και να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια του κεφαλαίου και της κυβέρνησης.

Η ΝΔ όπως κι οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δίνουν τα πάντα για την κερδοφορία των λίγων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη ζωή του λαού και στο περιβάλλον.

Καλούμε εργατικά σωματεία, αγροτικούς συλλόγους, περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και γυναικείους συλλόγους, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας, τη νεολαία και κάθε δραστήριο άνθρωπο, να συσπειρωθούμε στον αγώνα για την προστασία της λίμνης και της γύρω περιοχής, από «εμβληματικές επενδύσεις» που φέρνουν μόνο καταστροφή στο περιβάλλον, πλήγμα στην τοπική οικονομία και εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Απαιτούμε η Περιφέρεια και ο Δήμος να μην παρέχουν καμία διευκόλυνση στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η λίμνη είναι πηγή ζωής για όλους κι όχι πεδίο κερδοφορίας για λίγους!

Περίπατος γνωριμίας και προστασίας της λιμνοθάλασσας Αντινιώτη από την τσιμεντοποίηση και την οικολογική καταστροφή Κυριακή 22 Αυγούστου, στις 6:30μμ στον Άγιο Σπυρίδωνα Περίθειας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search