• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Τσιριγώτη για τους Άγιους Δούλους

August 22, 2021 1143

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 21/8 η εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Τσιριγώτη «Άγιοι Δούλοι - Ιστορία - Λαογραφία - Οικονομία – Προοπτική».

Δεκάδες κάτοικοι και επισκέπτες συγκεντρώθηκαν στην όμορφη πλατεία των Αγίων Δούλων για την εκδήλωση. Το βιβλίο παρουσίασε ο εκπαιδευτικός Γιώργος Καββαδίας.

Μετά από τέσσερα πολιτικά βιβλία και μία ποιητική συλλογή, ο φιλόλογος Θανάσης Τσιριγώτης επανήλθε.

Το βιβλίο Άγιοι Δούλοι - Ιστορία - Λαογραφία - Οικονομία – Προοπτική» περιλαμβάνει πλήθος λαογραφικών στοιχείων, από παιχνίδια έως παλιά ξόρκια, έχει σύντομο λεξικό κερκυραϊκών λέξεων και καταλήγει σε μία οικονομική ακτινογραφία με ανάλογες προτάσεις.

Στα εννιά βασικά κεφάλαια ο συγγραφές με επιστημονική ακρίβεια και γλώσσα απλή παρουσιάζει τη μικρή εικόνα για τους Άγιους Δούλους σε συνδυασμό με τη γενικότερη εικόνα της Κέρκυρας, των Ιονίων Νήσων και της Ελλάδας. Από την ομηρική εποχή μέχρι τη Βενετοκρατία, από το 1206 μέχρι και την αγγλική κατοχή και τους αγώνες για την Ένωση με την Ελλάδα. Αναφέρεται στην ταξική διάρθρωση και τους κοινωνικούς αγώνες, το ριζοσπαστικό κίνημα στα Ιόνια.

Το βιβλίο του Θ.Τσιριγώτη έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους κατοίκους του χωριού, αφού κάτι ανάλογο γίνεται για πρώτη φορά, ενώ το φωτογραφικό υλικό «ξύπνησε» μνήμες.

Image

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search