• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Αγιασμός με ένα μαθητή στο Μαθράκι – Χτύπησε κουδούνι μετά από 21 χρόνια

September 15, 2021 607

 

«Είμαι εδώ αποκλειστικά για σένα» ήταν τα πρώτα λόγια της δασκάλας Ελευθερίας Βύζας στον μοναδικό μαθητή του Δημοτικού σχολείου στο Μαθράκι, Τάσο. Το Δημοτικό Σχολείο στο Μαθράκι, ένα από τα διαπόντια νησιά που περιβάλλουν την Κέρκυρα, λειτούργησε ξανά μετά από 21 χρόνια με έναν μόνο μαθητή.

Στο σχολείο προσελήφθη αναπληρώτρια δασκάλα από τη Βέροια και μαζί με τον 9χρονο Τάσο, πέρασαν χθες το πρωί το κατώφλι του σχολείου. «Οι μόνιμοι κάτοικοι είμαστε πολύ λίγοι πληθυσμιακά και μεγάλης ηλικίας. Με τη λειτουργία του σχολείου περνάμε το μήνυμα ώστε να ελκύσουμε τους ομογενείς να επιστρέψουν αν και θα έπρεπε να υπάρχει επιπλέον κίνητρο από την πολιτεία», τόνισε o πρόεδρος της κοινότητας Μαθρακίου Γιάννης Αργυρός, επισημαίνοντας ότι οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 35 το χειμώνα, ενώ για πρώτη φορά φέτος καλοκαίρι μετά από καιρό ο πληθυσμός έφτασε τα 100-120 άτομα, καθώς πολλοί ομογενείς επέστρεψαν στο νησί για τις διακοπές τους.ι

«Δεν είμαι από δω. Δεν έχω καμία σχέση με την περιοχή. Απλά ήθελα να ζήσω μια ήσυχη ζωή με το παιδί μου κοντά στη φύση. Ήρθα, το είδα, το ερωτεύτηκα, ερωτεύτηκα τους ανθρώπους και έμεινα» είπε στο OPEN η Ευγενία Γιαννοπούλου, η μητέρα του 9χρονου Τάσου και πρόσθεσε: «Μετά την απόφασή μας κινητοποιήθηκε ο δήμος, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα».


Μιλώντας το OPEN ο μικρός μαθητής τόνισε ότι του αρέσει το σχολείο και που αυτό βρίσκεται στο νησί. Όπως είπε από την πλευρά της η δασκάλα από την Βέροια η οποία διδάσκει στο σχολείο η φετινή χρονιά αποτελεί μεγάλη πρόκληση για αυτήν. «Θα πήγαινα οπουδήποτε μου ζητούνταν. Αρκεί να έκανα τη δουλειά μου σωστά».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search