• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

ΤΕ Κέρκυρας ΚΚΕ: Επικίνδυνες συνέπειες από τις ελλείψεις αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών

October 14, 2021 3661

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Το νησί μας βίωσε για ακόμα μια φορά τις επικίνδυνες συνέπειες από τις ελλείψεις αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών. Ένα έντονο καιρικό φαινόμενο βροχόπτωσης ήταν ικανό να αποκαλύψει με το χειρότερο τρόπο την παραπάνω πραγματικότητα.

Οι εικόνες των γονιών με τα παιδιά στην αγκαλιά, εγκλωβισμένα στα σχολεία που πλημμύρισαν, οι ζημιές σε κτίρια, οι πλημμυρισμένοι δρόμοι αναδεικνύουν τους τεράστιους κινδύνους για τη ζωή του λαού και την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα από τον κρατικό μηχανισμό.

Η τραγική αυτή κατάσταση δεν είναι αποτέλεσμα της «κλιματικής αλλαγής» ούτε μπορεί να αποδίδεται αποκλειστικά στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Είναι απόρροια της εγκληματικής πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων που δεν φρόντισαν να θωρακίσουν με σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές ευάλωτες σε πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές.

Μερίδιο ευθύνης αναλογεί και στα στελέχη τους στην Τοπική Διοίκηση, σε Περιφέρεια και Δήμους, που προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική, ιεραρχώντας έργα και υποδομές με κριτήριο τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και την προστασία των ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος.

Το ενδιαφέρον τους για τις υποδομές και τις λαϊκές ανάγκες ξεκινάει όταν θα πέσουν οι καταιγίδες, όταν θα σπάσουν τα φρεάτια από τα μπαζωμένα ρέματα για να αποφανθούν για την ένταση των καιρικών φαινομένων και να δείξουν την αγωνία τους χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, κρύβοντας πως είναι συνειδητή επιλογή τους να υπηρετούν το κεφάλαιο και τα κέρδη του, που δεν συμβιβάζονται με τις ανάγκες των εργαζομένων, του φτωχού λαού.

Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου, είτε πρόκειται για εκπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης είτε για τα κόμματά τους.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό με τη συλλογική και οργανωμένη του διεκδίκηση να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της προστασίας του από τις φυσικές καταστροφές και την αποκατάσταση των καταστροφών. Αποτελέσματα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού μπορεί να δώσει μόνο η λαϊκή κινητοποίηση και διεκδίκηση και το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει σε αυτή.

 

· Άμεσα να πραγματοποιηθούν όλα τα αναγκαία έργα, να υλοποιηθεί επειγόντως ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης.

· Να καταγραφούν οι ζημιές και να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% άμεσα στους κατοίκους, τους καταστηματάρχες, τους αγρότες της περιοχής, σε όλους όσους επλήγησαν, για όλες τις ζημιές, χωρίς τους γνωστούς όρους που αποκλείουν μεγάλο μέρος των πληγέντων.

· Να αποκατασταθεί άμεσα το οδικό δίκτυο.

Κέρκυρα 14/10/2021

Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search