• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

«Αξιολογήθηκαν» και οι εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας - Στάσιμοι οι "ά(χ)ριστοι"

October 15, 2021 5722

 

Η χθεσινή μέρα καταγράφεται ως μαύρη μέρα για το νησί με τις εικόνες καταστροφής να συγκλονίζουν και τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων να φουσκώνουν. Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «αξιολογήθηκαν» στα  μαθήματα παροχής βοήθειας και αλληλεγγύης προς τους μαθητές με «άριστα» την ώρα που το «επιτελικό κράτος και οι τοπικοί μηχανισμοί και υπηρεσίες των «α(χ)ρίστων» βούλιαξαν στον χορό του «Μπάλλου». Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς που η Κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ σύρουν στα δικαστήρια και τους δικάζουν επιδιώκοντας τη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου και τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας - και όχι μόνο!

Εικόνες με τους μαθητές να φεύγουν στην αγκαλιά των νηπιαγωγών

Εύλογα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας χαιρετίζει «την εξαιρετική επαγγελματική συμπεριφορά και στάση ευθύνης των συναδέλφων αλλά και την ωριμότητα και ψυχραιμία που επέδειξαν οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρικών φαινομένων που ακολούθησαν. Κάποιοι εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να παραμείνουν ως αργά το βράδυ αποκλεισμένοι στα σχολεία τους και άλλοι να ψάχνουν να φιλοξενηθούν στις περιοχές που έχουν πληγεί επειδή δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι εικόνες με τους μαθητές να φεύγουν στην αγκαλιά των νηπιαγωγών ή να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, με δεκάδες συμπολίτες μας εγκλωβισμένους, σπίτια πλημμυρισμένα, κλειστούς δρόμους, κτλ κατέδειξαν επίσης τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, τις διαχρονικές ευθύνες για τα τραγικά προβλήματα των σχολικών υποδομών και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην Κέρκυρα, παρά τις επανειλημμένες διακηρύξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι έχουν δήθεν ληφθεί μέτρα για την επερχόμενη κακοκαιρία.»

 

Η ΕΛΜΕ φρόντισε για την σίτιση των μαθητών που εγκλωβίστηκαν στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας πρωτοστάτησε και κινητοποίησε τους υπευθύνους για τη βοήθεια και προστασία περίπου 40 μαθητών από τη Νότια Κέρκυρα που χθες  εγκλωβίστηκαν στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ έτρεξαν και πρόσφεραν φαγητό από το κυλικείο του ΚΤΕΛ πληρώνοντας από το φτωχό ταμείο. Πρόσφεραν ακόμα και ρούχα ή κάλτσες κάνοντας πράξη το σύνθημα «ο λαός σώζει τον λαό» και έμειναν κοντά στα παιδιά για ώρες μαζί με τη Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου.  

Στη συνέχεια μαθητές, και ορισμένοι εκπαιδευτικοί και γονείς φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία, όπου τους προσφέρθηκε και φαγητό και ό, τι χρειάζονταν άμεσα

Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας: "Το σχολείο μας έχει ήδη αξιολογηθεί ως προς το ανθρώπινο δυναμικό του με την μεγαλύτερη βαθμολογία"!

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας που βρέθηκε κοντά στους μαθητές από τη Νότια Κέρκυρα που εγκλωβίστηκαν την Πέμπτη από τον "Μπάλλο" δεν παρέλειψε να εκφράσει με μια συγκινητική επιστολή τις ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν και έδειξαν την αλληλεγγύη τους επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: "Στις δύσκολες αυτές καταστάσεις, τόσο για τους μαθητές όσο και τους γονείς τους, η παρουσία, η έγκαιρη κινητοποίηση της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Καθηγητών ήταν ουσιαστική για την διαχείριση και την επίλυση με τον καλύτερο τρόπο των πρωτόγνωρων δυσκολιών που αντιμετώπιζαν τα παιδιά μας."
Αναλυτικά:
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 15/10/2021
Με τα χθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν στο νησί μας και την οδική αποκοπή κάποιων χωριών από το σχολείο μας, μερικοί μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας που καθημερινά μεταφέρονται από το Νότο, βρέθηκαν αποκλεισμένοι στο κτίριο του σχολείου.
Το ένστικτο του γονέα, τα αντανακλαστικά ως προς τον κίνδυνο και η άμεση κινητοποίηση του μέλους του Δ.Σ. μας κ. ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ήταν καθοριστικοί παράγοντες για την ελαχιστοποίηση της επικείμενης ταλαιπωρίας των παιδιών μας. Στις δύσκολες αυτές καταστάσεις, τόσο για τους μαθητές όσο και τους γονείς τους, η παρουσία, η έγκαιρη κινητοποίηση της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Καθηγητών ήταν ουσιαστική για την διαχείριση και την επίλυση με τον καλύτερο τρόπο των πρωτόγνωρων δυσκολιών που αντιμετώπιζαν τα παιδιά μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τους:
 
Τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ για την άμεση ανταπόκριση και συμβολή του.
Τη Δημοτική Σύμβολο Υπεύθυνη για την Εκπαίδευση κ. ΖΕΡΒΟΥ.
Την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ Κέρκυρας).
Τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας κ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ για την φιλοξενία και διανυκτέρευση επτά μαθητών του Σχολείου μας στο ξενοδοχείο Kontokali Bay.
Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στην Διευθύντρια του Σχολείου μας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΖΟΥΜΑ (διανυκτέρευσε μαζί με τα παιδιά μας), στην Υποδιευθύντρια κ. ΡΟΖΙΝΑ ΑΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗ και στους καθηγητές του Σχολείου μας, οι οποίοι τιμώντας την εκπαιδευτική τους ιδιότητα δεν έλλειψαν στιγμή κοντά από τους μαθητές μας.
 
Πιστεύουμε ότι με την ουσιαστικά ανθρώπινη και παραδειγματική στάση τους, το σχολείο μας έχει ήδη αξιολογηθεί ως προς το ανθρώπινο δυναμικό του με την μεγαλύτερη βαθμολογία από όλους εμάς (τους ίδιους τους Γονείς) και δεν χρειάζεται "κατόπιν τούτων" περαιτέρω άλλες ανούσιες ενέργειες. Γιατί όταν σε κρίσιμες στιγμές οι μαθητές μπορούν να νοιώσουν ασφάλεια με τους δασκάλους δίπλα τους, αγαπούν το σχολείο και διδάσκονται "γράμματα".
Για το Δ.Σ του Συλλόγου,
Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γραμματέας 

Ευχαριστήριο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης σε όσους βοήθησαν τους μαθητές

«Μαθητές μας, οι οποίοι φοιτούν στο Μουσικό Σχολείο, στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν προς τον τόπο κατοικίας τους και φιλοξενήθηκαν  σε ξενοδοχειακά καταλύματα του νησιού μας, ενώ σήμερα επέτρεψαν με ασφάλεια στις οικογένειές τους.

Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  πρωτίστως, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για την υποστήριξη των μαθητών και μαθητριών των σχολικών μονάδων του νησιού μας και την αποτελεσματικότητα τους σε μια τόσο δύσκολη περίσταση.

Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, την Ένωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Κων/νο  Ζορμπά, το Δήμο Κέρκυρας και  την κα. Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, τις Υπεραστικές Συγκοινωνίες (ΚΤΕΛ) Κέρκυρας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας Kontokali Bay κ. Χ. Βούλγαρη, τον κ. Δ. Διαβάτη Διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδας Corfu Mare και τον κ. Α. Ανεμογιάννη Διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδας Corfu Palace για την άμεση συνδρομή, αμέριστη υποστήριξη και αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων  με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι δύσκολες συνθήκες που όλοι μας βιώσαμε χτες και ιδιαίτερα οι μαθητές/τριες των σχολείων μας, που επλήγησαν από τη χθεσινή κακοκαιρία».

Σε όλη την Ελλάδα

Εικόνες ντροπής από αίθουσες γεμάτες λασπόνερα και μαθητές να φτιάχνουν αυτοσχέδιες γέφυρες από θρανία για να μπορέσουν να διασχίσουν το πλημμυρισμένο προαύλιο έδειξαν τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και του ΥΠΑΙΘ. Σε αντίθεση με τους εκπαιδευτικούς που έδειξαν περίσσευμα αγάπης και αλληλεγγύης προς τους μαθητές.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Συγκλονιστικό βίντεο με μαθητές σε σχολείο που  πλημμύρισε - Πατούν πάνω στα θρανία | Alfavita

Τα σχολεία είναι ρημαγμένα, οι μαθητές στοιβαγμένοι, τα κενά άπειρα, οι παράλληλες στηρίξεις ανύπαρκτες και το Υπουργείο το μόνο που ζητά με κάθε αυταρχικότητα είναι την έκθεση αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Και τη ζητά για να αποποιηθεί την ευθύνη όλων αυτών των προβλημάτων, μετακυλώντας την στο τάχα μου αυτόνομο τοπικό σχολείο.

Τα σχολεία χρειάζονται κρατική στήριξη. Τελεία και παύλα.

Γιώργος Κ. Καββαδίας - drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search