• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Ανοιχτό κάλεσμα για την υπεράσπιση των καταλήψεων, των δομών και του κόσμου του αγώνα - Τρίτη 14/12/2021 στην Ανουντσιάτα στις 11:00 π.μ.

December 13, 2021 4652
Ανοιχτό κάλεσμα για την υπεράσπιση των καταλήψεων, των δομών και του κόσμου του αγώνα
ΜΟΙΡΑΣΤΙΚΗ & ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ
Τρίτη 14/12/2021 στην Ανουντσιάτα στις 11:00 π.μ.
Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΛΑΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!
Μέσα στα 12 χρόνια ύπαρξής της, η κατάληψη Ελαία έχει γίνει στόχος κρατικών και παρακρατικών επιθέσεων, ενώ τα μέλη της έχουν αποτρέψει πλείστες απόπειρες καταπάτησης. Επιπλέον, έχει μπει στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής, του περιφερειακού συμβουλίου και της κεντρικής εξουσίας που προσπαθούν να εκκενώσουν τον χώρο με διάφορα προσχήματα. Ως στόχος αναφέρεται η δήθεν ανάγκη αξιοποίησης και ανάδειξης του χώρου. Η πληθώρα κτηρίων – περιουσίας του κράτους και του δήμου Κέρκυρας που μένουν να ερημώνουν (Δράκα/παλιά σχολή νοσηλευτικής, βίλα Ρόσα, σινεμά Φοίνικας, βίλα Πετσάλη) δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για τον κατασταλτικό χαρακτήρα του ενδιαφέροντός τους για το παλιό ινστιτούτο Ελαίας. Παράλληλα με τα παραπάνω η σύνδεση ρεύματος έχει κοπεί τέσσερεις φορές, με τις δύο διακοπές να έχουν πραγματοποιηθεί στο πρόσφατο διάστημα.
Πάγια θέση μας αποτελεί ότι η πρόσβαση σε γη, στέγη και ρεύμα αποτελούν κοινωνικά αγαθά και επιβάλλεται να είναι ελεύθερα για όλους. Βάσει αυτού του σκεπτικού, προτάσσουμε ένα διαφορετικό τρόπο διαχείρισης της ζωής μας σε έναν ελεύθερο κοινωνικό χώρο. Στην κατάληψη Ελαία στεγάζονται δομές και συλλογικότητες που τις συνδέει η αντίσταση στον πολιτισμό της εξουσίας και του κέρδους και οι κοινές αξίες της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης. Δεν στοχεύουμε στην δημιουργία ενός μικρόκοσμου, αποτελούμε τμήμα της κοινωνίας, που δέχεται επίθεση στη βάση της, υπό αυτό το πρίσμα, η διακοπή ρεύματος στους απελευθερωμένους χώρους αποτελεί και ταξική επίθεση, ενταγμένη σε ένα γενικότερο πλαίσιο αυξανόμενης πίεσης.
Μετά από δύο χρόνια καραντίνας, η λεηλασία και η εκμετάλλευση που βιώνουμε γίνονται ολοένα εντονότερες. Πραγματοποιείται κλιμακούμενη καταστρατήγηση της πρόσβασης στα κοινωνικά αγαθά μέσω αύξησης τιμών του ρεύματος, προσπαθειών αποκλεισμού από φυσικές πηγές (πχ Σταγιάτες) και ξεπουλήματος δημόσιας γης (πχ.Ερημίτης) προς όφελος ιδιωτών. Ταυτόχρονα, μετατρέπονται σε βιομηχανικές ζώνες οι βουνοκορφές και προσεχώς τμήματα της θάλασσας μέσω της μετατροπής τους σε αιολικά πάρκα στο πλαίσιο του πράσινου καπιταλισμού. Την εικόνα συμπληρώνουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και οι διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά.
Σ’ αυτή την κατάσταση η κατάληψη Ελαία αντιτίθεται. Συμμετέχουμε σε αγώνες και συγχρόνως λαμβάνουμε οριζόντια αποφάσεις για να διεκδικήσουμε τα κοινωνικά αγαθά. Επαν-οικειοποιούμαστε και καλλιεργούμε τη γη, δημιουργούμε αθλητικές δομές με αντιεμπορευματικό χαρακτήρα και πραγματοποιούμε πολιτικές και πολιτιστικές δράσεις, μέσω αντιεξουσιαστικών, αντισεξιστικών και αντιρατσιστικών διαδικασιών. Αυτές οι ενέργειες έρχονται σε αντιπαράθεση με εκείνες του συστήματος και για αυτό μας στοχοποιεί.
Όσες επιθέσεις και να γίνουν ενάντια στην κατάληψη Ελαία, η απάντησή μας βρίσκεται στη σταθερή μας παρουσία, στην υπεράσπιση του χώρου μας και των μαχόμενων κομματιών της κοινωνίας. Προχωράμε σε κινήσεις ενεργειακής αυτονόμησης της κατάληψης, χωρίς αυτό να αποτελεί λύση έκτακτης ανάγκης και απεμπόληση του δικαιώματός μας στο να έχουμε πρόσβαση στο ρεύμα και στα άλλα κοινωνικά αγαθά, αλλά πρόταγμα για την αυτονόμηση των ελεύθερων, κοινωνικοπολιτικών χώρων από το υπάρχον εξουσιαστικό σύστημα.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΗ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΛΑΙΑ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΛΑΙΑ
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search