• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Ενιαίος επαγγελματικός και τουριστικός φορέας: Προτάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού

May 02, 2020 4584

 

Ο Ενιαίος Κερκυραϊκός Επαγγελματικός και Τουριστικός Φορέας εκπροσωπώντας τους επιχειρηματίες του κλάδου μας, οφείλει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την βιωσιμότητα των τοπικών εποχικών- τουριστικών επιχειρήσεων λόγω της νέας πανδημίας που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Σαν επιχειρηματίες βρισκόμενοι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τα ελληνικά δεδομένα , τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την κοινωνία οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι.
Παρατηρώντας μια σχετική αδράνεια από την πολιτεία, μη λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης των εποχικών- τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας μας. Ζητάμε μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις μας οι οποίες έπαψαν να έχουν έσοδα από το Νοέμβρη του 2019 και Θεού θέλοντος θα έχουν έσοδα ξανά για 90 ημέρες Ιούλιο- Αύγουστο- Σεπτέμβρη. Με μια πτώση τζίρου στην καλύτερη περίπτωση 80% ( αν υπάρξει τουρισμός ). Μιας και το πελατολόγιο τους εξαρτάται αποκλειστικά από τον τουρισμό. Πως θα μπορέσουν αυτές οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν; Όταν έχουν πληρώσει έξοδα και ενοίκια από 1/11/19 που έκλεισε η τουριστική σεζόν και καλούνται να ανταπεξέλθουν στα έξοδα ενοικίων, τιμολογίων κτλ για την καλοκαιρινή σεζόν 2020. Με προβλεπόμενα έσοδα (αν υπάρξει τουρισμός) 20% επί του περσινού τζίρου, και ενοίκια και έξοδα που θα πρέπει να πληρωθούν έως την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν (1/4/2021).
Προτείνουμε:

  1. Κρατική άτοκη χρηματοδότηση της τάξεως του 50% από τον περσινό τζίρο, χωρίς αποκλεισμούς κατευθείαν από το κράτος χωρίς ενδιάμεσο το τραπεζικό σύστημα με απευθείας κατάθεση στο λογαριασμό του κάθε επιχειρηματία. Από τη στιγμή που προερχόμαστε μετά από μια 10ετή κρίση, να υπάρχει μοναδικό κριτήριο ο περσινός τζίρος και όχι ανεξόφλητες εισφορές, οφειλές προς την εφορία και τραπεζικά δάνεια. Με ανώτερο όριο τις 100.000€ ούτως ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν όλες οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας. Δημιουργία ενός άτοκου δανείου με 1 χρόνο περίοδο χάριτος και αποπληρωμή έως 5 έτη. Χωρίς αποκλεισμούς ώστε να διασφαλισθεί ότι θα διανεμηθούν περισσότερα ποσά σε περισσότερες επιχειρήσεις. Κεφάλαιο κίνησης με 50% επιδότηση του τζίρου του 2019 καθώς και 50% επιδότηση των εμπορευμάτων, επιταγών ή τιμολογίων επί πιστώσει του τρέχοντος έτους.
  2. Μεταχρονολόγηση των επιταγών (μέσα από χρηματοδοτικό πρόγραμμα) των εποχικών- τουριστικών επιχειρήσεων οι οποίες λόγω της τεράστιας πτώσης του τζίρου τους αδυνατούν να τις εξοφλήσουν φέτος. Ζητάμε τη μεταφορά τους για την επόμενη τουριστική σεζόν.
  3. Επιδότηση ενοικίου. Ζητάμε την επέκταση της θεσμοθετημένης μείωσης των ενοικίων κατά 40% για τις εποχικές- τουριστικές επιχειρήσεις έως την 1/5/2021 όπου θα ξεκινήσει η νέα τουριστική σεζόν. Ταυτόχρονη μείωση 40% του ΕΝΦΙΑ όσον ιδιοκτητών συμμετέχουν σε αυτό το μέτρο για τα συγκεκριμένα ακίνητα.
  4. Επειδή δεν μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας χωρίς τους εργαζόμενούς μας ζητάμε τα παρακάτω: Μέτρα επαναπρόσληψης προσωπικού για τις εποχικές- τουριστικές επιχειρήσεις, 50% επιδότηση των εισφορών των εργαζομένων καθώς και 50% επιδότηση στις ασφαλιστικές εισφορές των εποχικών επιχειρήσεων.
  5. Ζητάμε γενναία μείωση της φορολογίας και του ΦΠΑ ώστε να καταφέρουμε να φανούμε συνεπής στις υποχρεώσεις μας.
  6. Ζητάμε να γίνει άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τη φετινή χρονιά.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search