• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

24ωρη απεργία Δικαστικών Υπαλλήλων στις 2 Μαρτίου

March 01, 2022 3194

Απεργία για την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Συμμετέχουν και οι υπάλληλοι των δικαστηρίων της Κέρκυρας. 

Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει:

Οι δικαστικοί υπάλληλοι όλης της χώρας αφού ακούσαμε τη μια κυβέρνηση μετά την άλλη να υπόσχονται λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, να αναγνωρίζουν – στα λόγια – το «έργο και την προσφορά» μας, ενώ στην πράξη δεν λαμβάνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των αποδοχών μας.

ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Οι Δικαστικές Υπηρεσίες προκειμένου να λειτουργούν εύρυθμα και να διεκπεραιώνονται άμεσα οι υποθέσεις των πολιτών είναι απαραίτητο να έχουν το προβλεπόμενο προσωπικό.

Αντίθετα, η μείωση του προσωπικού είναι συνεχής, γεγονός που οδηγεί τους εργαζόμενους σε αυτές να βγάζουν δουλειά για δύο και τρεις υπαλλήλους, ενώ αποτελεί τη βασική αιτία των καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, πρέπει να αμείβονται με αποδοχές που να καλύπτουν την ανάγκη αξιοπρεπούς διαβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους.

Αντίθετα, οι αποδοχές των δικαστικών υπαλλήλων παραμένουν καθηλωμένες για περισσότερα από δέκα χρόνια, αφού πρώτα μειώθηκαν σημαντικά με την κατάργηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών και του 13ου – 14ου. Ταυτόχρονα, η υπερωριακή εργασία τους στην ουσία δεν αμείβεται, καθώς τα σχετικά κονδύλια είναι ανεπαρκέστατα.

Οι Δικαστικές Υπηρεσίες είναι αναγκαίο να στεγάζονται σε σύγχρονα και ασφαλή κτήρια με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και για την ασφάλεια τους από κάθε φυσικό φαινόμενο (σεισμό, πυρκαγιά κτλ).

Αντίθετα, πολλές υπηρεσίες στεγάζονται σε κτήρια ακατάλληλα ή επικίνδυνα, κτήρια που πλημμυρίζουν (βλ. Ειρηνοδικείο – Πταισματοδικείο Βόλου), ή δεν έχουν κλιματισμό και θέρμανση, ενώ τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας είναι ελλιπέστατα και οι υπάλληλοι εκτεθειμένοι στη συνεχή διασπορά του κορονοϊού.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Οι δικαστικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα απεργούμε στις 2 Μαρτίου, κατεβάζουμε τα στυλό, κλείνουμε τα γραφεία, βγαίνουμε στους δρόμους και διεκδικούμε:

1. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας. Ο αριθμός των προσλήψεων που αναμένεται να γίνουν εντός του επόμενου έτους δεν επαρκεί για να καλύψει ούτε καν τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις (ενενήντα παραιτήσεις καταγράφηκαν μόνο για τον μήνα Δεκέμβρη του 2021). 

2. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας – Να καλυφθούν οι μισθολογικές μας απώλειες από τις περικοπές, το πολύχρονο «πάγωμα» των μισθών μας, την ακρίβεια! Διεκδικούμε την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, την επαναχορήγηση του 13ου – 14ου μισθού, την κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης» που διατηρείται μόνο στο Δημόσιο, την αναγνώριση της διετίας 2016- 2017, την αύξηση των οδοιπορικών των επιμελητών και την πληρωμή όλων των υπερωριών.

3. Έξω οι εργολάβοι και οι ιδιώτες από τα Δικαστήρια. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και τεχνικού προσωπικού για τη συντήρηση, την επισκευή και την ασφαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, καθώς επίσης και του αναγκαίου προσωπικού για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των ηλεκτρονικών συστημάτων και της ψηφιακής καταγραφής των πρακτικών.

4. Να εργαζόμαστε σε σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Με στέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια με μέτρα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα. Ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής. Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις δικαστικές υπηρεσίες. Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας από την πανδημία.

Καλούμε κάθε συνάδελφισσα και συνάδελφο ξεχωριστά, τον κάθε Σύλλογο να κάνει δική του υπόθεση την «εκτέλεση» της παραπάνω απόφασης. Να μη λειτουργήσει κανένα τμήμα, κανένα ακροατήριο, καμία υπηρεσία!

Όλες και όλοι στον αγώνα την Τετάρτη στις 2 του Μάρτη!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search