• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Ο μοναδικός μαθητής στο Μαθράκι έκανε παρέλαση

March 25, 2022 780

Ζει στο Μαθράκι και είναι ο μοναδικός μαθητής του σχολείου. Το νησί αριθμεί 35 μόνιμους κατοίκους και ο 10χρονος Τάσος είναι το μοναδικό παιδί!

Ο 10χρονος Τάσος έκανε παρέλαση μόνος και σήκωσε περήφανος την ελληνική σημαία. Ο λιλιπούτειος μαθητής, κατέθεσε στεφάνι και παρέλασε με τη γαλανόλευκη, ενώ η δασκάλα του, οι γονείς του και οι κάτοικοι του μικρού νησιού των Διαποντίων καμάρωσαν τον μικρό τους «ακρίτα» και τον καταχειροκρότησαν από την καρδιά τους.

Ο μικρός μαθητής τίμησε την εθνική μας επέτειο και προκάλεσε συγκίνηση για ακόμα μία φορά. Λίγο πριν κάνει παρέλαση στο Μαθράκι εμφανίστηκε στην ΕΡΤ μαζί με την μητέρα του. Όπως είπε εκείνη, τον χειμώνα οι κάτοικοι στο νησί είναι συνολικά 35.

Ο γιος της, ο μικρός Τάσος, είναι ο μοναδικός μαθητής του σχολείου και έχει όλη την προσοχή της δασκάλας του. «Αυτό είναι και καλό και κακό. Από τη μια μοιάζει σαν ιδιαίτερο αλλά το παιδί δεν έχει παρέα από υπόλοιπα παιδιά.»

ΤΟ ΜΑΘΡΑΚΙ

 

Το Μαθράκι είναι μικροσκοπικό νησί του Ιονίου με την ξεχωριστή ντοπιολαλιά. Είναι κράμα αρχαίων ελληνικών και ιταλικών. Πρόκειται για το μικρότερο από τα Διαπόντια νησιά, με την συνολική του έκταση του να μην ξεπερνά τα τρία τετραγωνικά χιλιόμετρα....

Το Σχολείο ξαναλειτούργησε μετά από πολλά χρόνια τη φετινή σχολική χρονιά 2021-2022 με μοναδικό μαθητή τον Τάσο ο οποίος έκανε για πρώτη φορά παρέλαση στην επέτειο του Όχι, τον Οκτώβριο και πάλι μόνος του.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search