• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 6 Απριλίου λόγω απεργίας

April 03, 2022 3214

 

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίαση της αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία για τις 6-4-2022, που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της, έχει κεντρικό πυρήνα την «αξιοπρεπή διαβίωση για όλους, με επαρκείς και δίκαιους όρους αμοιβής και εργασίας, σε συνθήκες υγείας και ασφάλειας».

Στην απεργία συμμετέχει και το σωματείο ναυτεργατών Κέρκυρας 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Ίδρυσης 1972 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΑΞΩΝ & ΔIΑΠÎ. ΝΗΣΩΝ ΟΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ>> Νέο Λιμάνι (έναντι ράμπας T.K. 49100 Κέρκυρα Tn^/Fax: 34227, somatioagiosspiridon@gmail.com Αριθ. πρωτοκόλλου: 78 Κέρκυρα 30/3/2022 Προς: ΥΝΑΝΠ Υπουργείο εργασίας κοιν ασφάλισης Kл Κέρκυρας Kл Ηγουμενίτσας κοιν. αλληλεγγύης Κοιν: ΠΝΟ -Ναυτεργατικά σωματεία Γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας Υπεραστικό KTeλ Κέρκυρας Εργατούπαλληλικό κέντρο Κέρκυρας Κέρκυρας Βουλευτές Κέρκυρας Περιφέρεια Ιονίων νήσων κεντρικής βόρειας νότιας Κέρκυρας, δήμο Παξών ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ διοίκηση του σωματείου μας αποφάσισε την συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που συμμετέχει ΠΝΟ την Τετάρτη 24:00. Απριλίου 2022 από ώρα 00:01, έως ΓΙΑ TO ΔΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΑ' ΧΑΝΑΣΚΥΡΙΑΖΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ NUSHA"

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΝΟ

Όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας ανεξάρτητα από ειδικότητες και διαχωρισμούς, επιθυμούν και επιδιώκουν σταθερή απασχόληση με αξιοπρεπείς όρους εργασίας και αμοιβής σε ένα ποιοτικό, ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον. Αυτοί εξάλλου είναι και οι άξονες πάνω στους οποίους εγκρίθηκε από το πρόσφατο Γενικό μας Συμβούλιο ο Προγραμματισμός της δράσης μας για το 2022.

Επιβάλλεται η κατάργηση του Ν. 4150/2013 με τον οποίο και μειώθηκαν και αποψιλώθηκαν οι οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων και η ταυτόχρονη και παράλληλη τροποποίηση του ΠΔ 177/74, ώστε με αντικειμενικά κριτήρια να επανακαθοριστεί ο αριθμός κάθε ειδικότητας, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των πλοίων ώστε να επιτυγχάνεται πλήρως η ασφάλεια των δρομολογίων, των επιβατών και του πληρώματος.

Ο εκσυγχρονισμός του εδεσματολογίου ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μελών του πληρώματος είναι απόλυτα επιβεβλημένος χωρίς καθυστερήσεις.

Η επανεξέταση των συνθέσεων των ταχυπλόων, (ΠΔ 381/2001), με ρητή πρόβλεψη και καθιέρωση των διπλών πληρωμάτων, ώστε να τηρούνται πιστά τα όρια και οι ώρες απασχόλησης, τόσο σε ημερήσια όσο και σε εβδομαδιαία βάση, είναι κύρια υποχρέωση της Πολειτείας.

Απαιτείται η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση και καταπολέμηση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας με ταυτόχρονη καθιέρωση πάγιου συστήματος οικονομικής ενίσχυσης και προστασίας των ανέργων ναυτικών με άμεση αύξηση του προβλεπόμενου επιδόματος ανεργίας και εξασφάλισης δωρεάν περίθαλψης στους ίδιους και στις οικογένειες τους.

Εμμένουμε στις θέσεις μας για διατήρηση, αναβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα και της δωρεάν εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης με άμεση κάλυψη των ελλείψεων εκπαιδευτικού και λοιπού αναγκαίου προσωπικού.

Στις προτεραιότητες και στα αιτήματα μας είναι η άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των συναδέλφων μας που υπηρετούν στα ποντοπόρα πλοία εξαιτίας των περιορισμών που επικρατούν λόγω covid-19, η οποία ταλαιπωρία έχει οξυνθεί και εγκυμονεί ταυτόχρονα και κινδύνους από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μέτρα επίσης απαιτούνται και για την καθημερινή διευκόλυνση και ταχεία εξυπηρέτηση των απαιτούμενων επαφών και συναλλαγών μας, με τις διάφορες Υπηρεσίες του ΓΕΝΕ, ΚΕΣΕΝ, ΜΗΤΡΩΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΩΣΤΙΚΑ, καθώς επίσης και η λήψη των αναγκαίων μέτρων για την στελέχωση του Οίκου Ναύτου, τόσο σε ιατρικό όσο και σε λοιπό προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό, για την άμεση και κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση και την αναβαθμισμένη φροντίδα και των συναδέλφων μας, εν ενεργεία και συνταξιούχων και των οικογενειών τους.

Η έγκαιρη έναρξη των διαπραγματεύσεων, για την ανανέωση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ιδιαίτερο βάρος στις ΣΣΕ των Φορτηγών Πλοίων, που έχουν να ανανεωθούν από το 2010, και ταυτόχρονα η συνεχής παρακολούθηση και έλεγχος της πιστής τήρησης και εφαρμογής των Συμβάσεων και της κείμενης νομοθεσίας, είναι οι άμεσες προτεραιότητες μας.

Πρέπει επιτέλους να καταργηθεί η άδικη φορολόγηση των συναδέλφων μας όλων των ειδικοτήτων όπως συμβαίνει με όλα τα ευρωπαϊκά κράτη που σέβονται τους ναυτικούς τους.

Η Πολιτεία δεν πρέπει να λησμονεί ότι απαιτείται και η άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των Συνταξιούχων Συναδέλφων μας από τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων κυρίων και επικουρικών, που υπέστησαν, με διασφάλιση του θεσμού των εφάπαξ και της απρόσκοπτης συνέχισης καταβολής τους.

Τέλος, η Ομοσπονδία μας τονίζει με έμφαση ότι σαφώς και δεν αποδέχεται και απορρίπτει όχι μόνο την σωρεία των αντεργατικών νόμων που επιβλήθηκαν ειδικά για τον κλάδο μας, αλλά και όλους τους αντεργατικούς νόμους που αφορούν την Εργατική Τάξη της Χώρας μας, (Ν.4717/2020, Ν.4770/2020, Ν.4808/2021), και είναι συμπαραταγμένη και αλληλέγγυα σε κάθε προσπάθεια και ενέργεια για την κατάργηση τους.

Η ΠΝΟ ενώνει τη φωνή της και τις δυνάμεις της με το σύνολο των λοιπών εργαζομένων και συνταξιούχων της Χώρας και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι παραμένει στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των συμφερόντων των συναδέλφων μας.

ΠΕΝΕΝ: Τετάρτη 6 Απρίλη 2022 24ωρη Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων


Μέρα μεγάλης απεργιακής μάχης θα είναι η μεθεπόμενη Τετάρτη αφού εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έχουν ήδη πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία.
Στην κατεύθυνση αυτή σε συνεδρίασή του το Ε.Κ. Πειραιά αποφάσισε την συμμετοχή του σε αυτή.
Επίσης το Ε.Κ. Πειραιά αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης η οποία θα γίνει στην Πλατεία Καραϊσκάκη την Τετάρτη 6/4/2022 στις 11 π.μ.
Η απεργία πραγματοποιείται με φόντο την πολεμική αναμέτρηση Ρωσίας – Ουκρανίας και τους κινδύνους που διαμορφώνονται από αυτήν την στρατιωτική σύγκρουση, τόσο για την περιοχή όσο και ευρύτερα για την ασφάλεια, την ειρήνη και την συνύπαρξη των λαών στον κόσμο.


Από αυτή την σκοπιά αναδεικνύεται η σημασία ανάπτυξης του αντιπολεμικού κινήματος σε όλη την Ευρώπη για να τερματιστεί ο ιμπεριαλιστικός αυτός πόλεμος, να απεμπλακεί η χώρα από τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε, που όλα τα προηγούμενα χρόνια έπαιξαν υπονομευτικό και αποσταθεροποιητικό ρόλο στην διένεξη Ρωσίας – Ουκρανίας, όπως και σήμερα με την απροκάλυπτη παρέμβασή τους.


Αποκτά κεντρική σημασία η πάλη της εργατικής τάξης και των συνδικάτων και στην απεργία αυτή πρέπει να αναδειχθεί ο ιμπεριαλιστικός και εγκληματικός χαρακτήρας του πολέμου, να κλείσουν και να φύγουν οι Αμερικανονατοϊκές στρατιωτικές βάσεις από την χώρα μας.


Ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση και τα προβλήματα από την πανδημία (εφοδιαστική αλυσίδα) έχουν οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση του πληθωρισμού, ο οποίος έχει επανέλθει στα επίπεδα του 1990, μαζί και η εκρηκτική άνοδος των τιμών στην ενέργεια και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, έχουν ως δραματική συνέπεια την συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων.
Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά δίνει προτεραιότητα στην στήριξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων ενώ για τον λαό επιφυλάσσει ημίμετρα και ασπιρίνες!


Η ίδια και χειρότερη είναι η κατάσταση για τον Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας αφού η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – εφοπλιστών εντείνεται στο Ναυτεργατικό εισόδημα, στα εργασιακά δικαιώματα, στο σύνολο των κοινωνικοασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και παράλληλα η εφοπλιστική παραβατικότητα χτυπάει κόκκινο σε όλα τα πλοία.


Η πλειοψηφία της ΠΝΟ δείχνει εμμονή στην ίδια αδιέξοδη γραμμή που ακολουθεί πιστά όλα τα τελευταία χρόνια και με τον τρόπο της δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να θίξει στο ελάχιστο το καθεστώς και το δόγμα της εφοπλιστικής ανταγωνιστικότητας και έτσι τα Ναυτεργατικά προβλήματα αυξάνονται και γιγαντώνονται!!
Η ΠΕΝΕΝ είναι σταθερά απέναντι τόσο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – εφοπλιστών όσο και σε αυτή της πλειοψηφίας της ΠΝΟ.
Παλεύουμε και διεκδικούμε:
- Άμεση λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας με την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, σε πετρέλαιο, βενζίνη, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο.
- Επιδότηση όλων των ανέργων και αύξηση του ύψους επιδόματος.
- Αφορολόγητο έως τις 13.000 ευρώ με ανάλογη προσαύξηση για κάθε ανήλικο παιδί.
- Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα και καθορισμός στα 800 ευρώ του κατώτατου μισθού.
- Καμιά απόλυση υγειονομικού ή συνέχιση της αναστολής τους, νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση των κονδυλίων του δημόσιου συστήματος υγείας, της εκπαίδευσης και σε όλες τις δομές κοινωνικής πρόνοιας.
- Υπογραφή όλων των ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους Ναυτεργάτες που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους όπως αυτές διαμορφώνονται με την ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού.
- Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και επαναφορά των συντάξεων στα προ των μνημονίων επίπεδα.
- Κατάργηση όλων των αντιναυτεργατικών νόμων που αφορούν τις οργανικές συνθέσεις και τις εγκριτικές πράξεις. Επάνδρωση σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των πλοίων.
- Εκδημοκρατισμός της ναυτικής νομοθεσίας και του Ναυτεργατικού σ.κ.
- Να σταματήσει η εφοπλιστική παραβατικότητα στα εργασιακά δικαιώματα των Ναυτεργατών και να τηρούνται απαρέγκλιτα οι ισχύουσες ΣΣΕ.


Η διέξοδος για τα Ναυτεργατικά – εργατικά και λαϊκά προβλήματα είναι ο οργανωμένος συντονισμένος μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας που βάζει μπροστά τα αιτήματα και τις δίκαιες διεκδικήσεις που αντιστοιχούν στις σημερινές ανάγκες.


Απευθύνουμε κάλεσμα στον κλάδο μας και σε όλους τους Ναυτεργάτες να δώσουν την δική τους αγωνιστική απάντηση μαζικά και μαχητικά για την επιτυχία της απεργίας και την διεκδίκηση των αιτημάτων τους έως το τέλος.


Δίνουμε μαζικά παρόν στην Απεργία


Τετάρτη 6/4/2022, ώρα έναρξης 00.01 – λήξη 24.00


και στην συγκέντρωση


στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 6 Απρίλη 2022, ώρα 11 π.μ


Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search