• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Κέρκυρα: Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ακρίβεια - Συνεδρίαση Σάββατο 14/5

May 13, 2022 3826

Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ακρίβεια - Συνεδρίαση Σάββατο 14/5, 18:00 στο (Λουνάτικο στον χώρο του παλιού ψυχιατρείου)

Τον τελευταίο καιρό ένας μετά τον άλλο οι πολίτες της χώρας δεχόμαστε το σοκ της παραλαβής του λογαριασμού του ρεύματος. Στους υπέρογκους και υπερκοστολογημένους λογαριασμούς που στέλνουν οι πάροχοι ρεύματος στους πολίτες, έρχεται να προστεθεί και η αυθαίρετα επιβαλλόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής καθιστώντας την πληρωμή του λογαριασμού αδύνατη για τους περισσότερους πολίτες. Δίπλα σε αυτούς, σε απόγνωση βρίσκονται και αρκετοί μικροεπαγγελματίες που καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Η μετατροπή του ρεύματος σε χρηματιστηριακό προϊόν, ο αυθαίρετος τρόπος με τον οποίο καθορίζεται η τιμή χονδρικής του ρεύματος σε συνδυασμό με τη μονομερή αλλαγή των συμβάσεων, που έχουν υπογράψει οι πάροχοι ρεύματος με τους καταναλωτές, έχουν οδηγήσει σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και στον τετραπλασιασμό του λογαριασμού του ρεύματος.

Απέναντί τους ήδη έχουν ξεκινήσει συλλογικές αγωγές ενάντια στην αυθαίρετη μονομερή επιβολή της ρήτρας από τους παρόχους. Ήδη η πρώτη αγωγή κατατέθηκε έναντι της ΔΕΗ και αναμένεται η εκδίκασή της. Και μόνο η δικαστική έναρξη του θέματος και η συσσωρευμένη αγανάκτηση των πολιτών έχει αναγκάσει την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί εξαγγέλλοντας επιδοτήσεις που μόνο στόχο στην πραγματικότητα έχουν να καθιερώσουν τη ρήτρα με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις και να εξασφαλιστούν τα υπερκέρδη των ιδιωτικών παρόχων ενέργειας που θησαυρίζουν από αυτήν την απάτη.

Η κατάσταση αυτή βέβαια δεν περιορίζεται μόνο στην τιμή του ρεύματος. Αυτή, σε συνδυασμό και με την ανατίμηση της τιμής του πετρελαίου έρχεται να εκτινάξει τις τιμές όλων των προϊόντων. Τα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα έχουν γίνει απλησίαστα. Αν δίπλα σε όλα αυτά βάλουμε και την ακρίβεια λόγω της ένταξής μας στο ευρώ και τα δέκα χρόνια κρίσης και μνημονίων που οδήγησαν στη σημαντική μείωση των μισθών και συντάξεων, δημιουργείται μια κατάσταση πλήρους φτωχοποίησης σημαντικής μερίδας των πολιτών αυτής της χώρας.

Στην κατρακύλα αυτή πρέπει κάπου να βάλουμε φρένο και προς αυτήν την κατεύθυνση καλούμε όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και να

πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Συγκροτούμε την επιτροπή πολιτών ενάντια στην ακρίβεια και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις και να αγωνιστούμε απέναντι σε αυτήν την αβίωτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Καλούμε όλους στη σύσκεψη της πρωτοβουλίας το Σάββατο 14/05 στις 6:00 το απόγευμα στο Λουνάτικο, στο χώρο του παλιού ψυχιατρείου να συζητήσουμε και να δούμε δράσεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αντιδράσουμε και να δώσουμε λύσεις απέναντι σε αυτήν την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search