• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας: 'Η διορισμένη και ληγμένη ‘’πλειοψηφία’’ του Εργατικού Κέντρου έχει καταδικαστεί στην συνείδηση των εργαζομένων"

May 19, 2020 4337

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το πολιτικό , οικονομικό , αρχοντολόι της Κέρκυρας αξιοποιώντας όλους τους μηχανισμούς του στο κράτος και αλλού καθώς και αδυναμίες της εργατικής τάξης , είχε πετύχει να εγκαταστήσει ως ‘’πλειοψηφία’’ στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας τους εκλεκτούς της καρδιάς του.


Εδώ και ένα χρόνο η μπόχα της νοθείας αποκαλύφθηκε ακόμη και με δικαστική απόφαση της αστικής δικαιοσύνης.
Με νέα απόφαση του δικαστηρίου με το ίδιο αντικείμενο διορίστηκε και πάλι εντελώς προσωρινά για δύο μήνες ως ‘’πλειοψηφία’’ στο Εργατικό Κέντρο, η παράταξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού , έχοντας μάλιστα στην 5μελή σύνθεση της 4 παράνομα διορισμένα μέλη.
Διορίστηκε με την εντολή να διεξαγάγει Γενική Συνέλευση και εκλογές έως τις 13 Απρίλη του 2020.
Λόγω έλλειψης πλειοψηφίας κωλυσιεργούσε τις διαδικασίες έως ότου τους γλίτωσε ο κορονοιός , οπότε και παρατάθηκε η θητεία τους έως τις 10 Ιουνίου .
Η διορισμένη αυτή πλειοψηφία κατά την διάρκεια της καραντίνας αδιαφόρησε πλήρως όπως πάντα για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας. Φυσικά , ως συνήθως, ήταν απόντες από κάθε δράση και αγώνα των εργαζομένων και των σωματείων τους.
Το διάστημα αυτό εκδήλωσαν 2 δράσεις.


Η πρώτη ήταν πριν λίγες ημέρες όταν υπονομεύοντας τον αγώνα των εποχιακών στον τουρισμό , ζήτησαν με ανακοίνωση τους να δώσει η κυβέρνηση επίδομα ανεργίας και όχι επαναπρόσληψη και ένταξη των εποχιακών στον μηχανισμό στήριξης με τους όρους της κλαδικής σύμβασης.
Η δεύτερη ήταν να κατεβάσουν από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου τα πανό των σωματείων που στόλιζαν το Εργατικό Κέντρο.
Τι τους πείραξαν τα πανό;
-Τους πείραξε το κλίμα ζωντάνιας που εξέπεμπαν έξω από το Εργατικό Κέντρο
Αυτοί το Εργατικό Κέντρο το θέλουν ως νεκροταφείο αγώνων.
-Τους πείραξε το σύνθημα ‘’καπιταλισμός ορατός εχθρός’’ γιατί αυτοί είναι υπηρέτες των καπιταλιστών , ορκισμένοι αντισοσιαλιστές και αντικομουνιστές
-Τους πείραξε το σύνθημα ‘’ Συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών’’ γιατί αυτοί θέλουν τα συνδικάτα να είναι μηχανισμοί της εργοδοσίας και όχι των εργαζομένων .
-Τους πείραξε το ‘’ 1η ΜΑΗ ‘’ γιατί ‘’βγάζουν σπυράκια’’ με τα ιερά και τα όσια της εργατικής τάξης.
-Τους πείραξε το αίτημα ‘’μέτρα προστασίας της υγείας του λαού’’ γιατί ενοχλεί την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους που υπηρετούν.


Η διορισμένη και ληγμένη ‘’πλειοψηφία’’ του Εργατικού Κέντρου που αντλεί την παράταση της θητείας της από την δράση του κορονοϊού, έχει οριστικά καταδικαστεί στην συνείδηση των εργαζομένων, έχει παράνομη σύνθεση και ενεργεί εναντίων των σωματείων του Εργατικού Κέντρου και ενάντια στις ανάγκες των εργαζομένων.
Είναι θέμα χρόνου να φύγουν και τυπικά , όμως ας σταματήσουν τις προκλήσεις γιατί και η υπομονή έχει τα όρια της
Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους δίνουν μία μεγάλη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την επιβίωση τους και δεν έχουν την πολυτέλεια να ασχολούνται με την αθλιότητα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search