Print this page

Ερεικούσα: Άρωμα Χαβάης στον μικροσκοπικό παράδεισο του Ιονίου

May 27, 2022 702
Το νησί που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό και δεν θέλεις να φύγεις, είναι μικρό και βόρεια της Κέρκυρας.

Είναι ένα από τα πιο παρθένα νησιά του Ιονίου, βόρεια της Κέρκυρας και σε απόσταση 2,5 ωρών από το νησί των Φαιάκων. Η Ερεικούσα έχει απίστευτα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά, χρυσαφένιες, αλλά και απότομες βραχώδεις παραλίες.

Ο μικρός οικισμός, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ανακαλύψει την ιστορία του νησιού και να γνωρίσει τους ντόπιους. Είναι ένα μικρό περιπετειώδες ταξίδι, για ιδανικές ήσυχες διακοπές για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από το στρες και να δουν κάτι διαφορετικό αυτό το καλοκαίρι.

Τα μονοπάτια του νησιού περικλείονται από ελιές και κυπαρίσσια.

Πήρε το όνομά της από το φυτό ρείκι, που φυτρώνει στο νησί κατά το μήνα Οκτώβριο και το μεταμορφώνει σε μωβ όαση.

Και το καλύτερο; Είναι ένα από τα νησιά που δεν χρειάζεται απαραίτητα αυτοκίνητο.

Διαμονή

Η Ερείκουσα είναι το κατάλληλο μέρος για μια απόδραση από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Εκεί, ακούτε μόνο τα πουλιά και τη θάλασσα. Το μικρό μέγεθος του νησιού (περίπου 5τ.χλμ.) σας επιτρέπει να το εξερευνήσετε πλήρως σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μόνο μερικές μέρες αρκούν για να γευστείτε πλήρως τις ομορφιές του νησιού, αλλά και παράλληλα να ζήσετε κάθε στιγμή στο έπακρο.

Αν σκοπεύετε η Ερείκουσα να είναι ο προορισμός σας για αυτό το καλοκαίρι θα χρειαστείτε τρία πράγματα, το μαγιό σας, ένα ζευγάρι γυαλιά καταδύσεως και τα αθλητικά σας. Ετοιμαστείτε να βουτήξετε σε πεντακάθαρα νερά για να ανακαλύψετε έναν υποβρύχιο παράδεισο και να περπατήσετε μέσα από παραδεισένια καταπράσινα μονοπάτια για να εξερευνήσετε το φυσικό περιβάλλον της Ερείκουσας.

Το νησί διαθέτει πολλά σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια, αλλά και ολόκληρα σπίτια από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Υπάρχουν επιλογές για φαγητό, χαλάρωση, διασκέδαση αλλά και πλήρη απομόνωση.

Πώς θα φτάσετε στην Ερείκουσα

Υπάρχουν συχνά δρομολόγια πλοίων από την πόλη της Κέρκυρας, τον Άγιο Στέφανο και το Σιδάρι. Η διάρκεια ταξιδιού είναι περίπου 2,5 ώρες.

 

ΠΗΓΗ:  ieidiseis.gr

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.