• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ την Πέμπτη

June 07, 2022 5459
ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
 
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί τους εργατοϋπαλλήλους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, τους μικροεπαγγελματίες, τους αγρότες, τους ανέργους να αντισταθούν ενάντια στην ξέφρενη πορεία των ανατιμήσεων των αγαθών πρώτης ανάγκης, η οποία εξανεμίζει τα ελάχιστα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων.
 
Έχουμε πλέον γίνει συγκάτοικοι στο σπίτι μας με την ΔΕΗ και τους παρόχους ενέργειας. Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό οφείλονται στις ιδιωτικοποιήσεις, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την μετατροπή του αγαθού της ενέργειας σε χρηματιστηριακό προϊόν και εμπόρευμα. Οι πολιτικές αυτές που υλοποιούνται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων συνδυάζονται με την απολιγνιτοποίηση και την συναίνεση της χώρας για επιβολή βαρύτατων προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε περίπτωση αξιοποίησης των παραδοσιακών εγχώριων πλουτοπαραγωγικών πόρων και των υποδομών παραγωγής φτηνής ενέργειας.
 
Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι επιπτώσεις του πολέμου, με αποτέλεσμα να μη φτάνει πλέον ένας μισθός τον μήνα για την εξόφληση του ρεύματος. Όμως, χρειαζόμαστε κι έναν ΄΄δεύτερο μισθό΄΄ ανά μήνα για βενζίνη, πετρέλαιο ή φυσικό αέριο ενώ απαραίτητος είναι κι ένας ΄΄τρίτος μισθός΄΄ για να προμηθευτούμε απ’ τα σούπερ μάρκετ μόνο τα αναγκαία για την κάλυψη του μηνιαίου οικογενειακού προγραμματισμού. Κι όπως είναι φυσικό επόμενο, υπό αυτές τις συνθήκες αρχίζουμε πια να ξεχνάμε τις υπόλοιπες βασικές ανάγκες μας. Ταυτόχρονα με όλα αυτά, οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και οι συνθήκες εργασίας απερίγραπτα δραματικές.
 
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!
 
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά κάθε μέρα που περνάει βυθίζονται στο σκοτάδι, στην ακρίβεια και την ανέχεια, εκτεθειμένοι άλλοτε στο κρύο και άλλοτε στη ζέστη και όλα αυτά για να πλουτίζουν τα αρπαχτικά και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια.
ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:
• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος.
• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
• Κατάργηση όλων συμβάσεων που καθορίζουν τις ρήτρες αναπροσαρμογής.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ)
• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search