• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ακρίβεια: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 14/6 7:30μμ στην Ανουντσιάτα

June 08, 2022 2616

 

Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ακρίβεια 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 14/6 7:30μμ στην Ανουντσιάτα

Κέρκυρα, 8 Ιουνίου, 2022

Οι αντιδράσεις των πολιτών ενάντια στους υπερβολικά υψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος με την επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Ήδη έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις για μη διακοπή ρεύματος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για την επιβολή ρήτρας σε ευάλωτα νοικοκυριά. Απέναντι στην άτυπη στάση πληρωμών λόγω αδυναμίας της πλειοψηφίας των νοικοκυριών να πληρώσουν και τη σωρεία προσφυγών, συλλογικών και μη, η ΔΕΗ προσέφυγε σε πιλοτική δίκη στον Άρειο Πάγο, αναγκάζοντας τα πρωτοβάθμια Δικαστήρια να αναβάλουν την εκδίκαση των υποθέσεων. Η δίκη αυτή είχε ορισθεί αρχικά για τις 14 Ιουνίου, και για το λόγο αυτό η πρώτη συλλογική αγωγή που θα εκδικαζόταν την 1 Ιουνίου μετατέθηκε για 6 Ιουλίου 2022. Παρά την αναβολή, το εν λόγω δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση της διακοπής ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Η αναλγησία της ιδιωτικοποιημένης πλέον ΔΕΗ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Παρά την απόφαση του δικαστηρίου προχωράει σε διακοπή ρεύματος ακόμα και σε ιδιαίτερα ευάλωτες κατηγορίες καταναλωτών, όπως υπερήλικες και άνεργους. Η ακρίβεια, η απαξίωση των αποφάσεων των δικαστηρίων, η αυθαιρεσία, η αλαζονεία έχουν μπει από καιρό στην καθημερινότητά μας πρωτοστατούσης της κυβέρνησης.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στο ήδη δυσβάσταχτο κόστος διαβίωσης λόγω αυξήσεων. Καθημερινά βλέπουμε σε βενζίνη, τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης να αυξάνεται η τιμή, την ίδια στιγμή που οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι. Η χώρα μας έχει φτάσει στο σημείο να αποτελεί μία από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης και οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι.

Αν σκέφτεσαι ότι το «δεν πάει άλλο» πρέπει να γίνει πράξη, έλα στη συγκέντρωσή μας στην Πλατεία Ανουντσιάτας, την Τρίτη, 14 Ιουνίου στις 7.30μ.μ. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Αύριο Πέμπτη, 9 Ιουνίου στις 9π.μ θα συμμετέχουμε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search