• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Ο καπετάνιος του ΠΗΓΑΣΟΣ βουτά για να “ξεκολλήσει” το πλοίο του

July 12, 2022 624

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – Κέρκυρα 11 Ιουλίου, 2022. Με μποφόρ και θαλασσοταραχή προσάραξε στο λιμάνι Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών Κέρκυρας το πλοιάριο «Πήγασος» της άγονης γραμμής Αγ. Στέφανος – Διαπόντια νησιά. Το πλοίο στη προσπάθεια του να προσεγγίσει την αποβάθρα “κόλλησε” στα συσσωρευμένα φύκια που έχουν φράξει την εσωτερική περίμετρο του λιμανιού.

Το «Πήγασος» ήταν γεμάτο με ταξιδιώτες ντόπιους και τουρίστες που είχαν εκδράμει για την ημέρα στο Μαθράκι και Οθωνούς. Ακινητοποιήθηκε σε μικρή απόσταση πριν την αποβάθρα. Τελικά μετά από ηρωικές προσπάθειες του καπετάν-Δημήτρη το «Πήγασος» ξεκόλλησε αφού αναγκάστηκε ο ίδιος ο καπετάνιος να βουτήξει με μάσκα και βατραχοπέδιλα και να ξεκολλήσει ύφαλα, τιμόνι και προπέλες από τα φύκια.  

Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που μαστίζει τα απόμακρα λιμάνια τόσο του Αγ. Στεφάνου όσο και τo λιμάνι του Μαθρακίου. Στους Οθωνούς και Ερείκουσα τα λιμάνια αντιμετωπίζουν άλλου είδους λειτουργικά προβλήματα. 

Η αδιαφορία, η έλλειψη προγραμματισμού και η κακή διαχείριση λιμένων ταλαιπωρούν και δυσφημίζουν τα νησιά μας εν μέσο τουριστικής περιόδου. Το πρόβλημα με την πρόσχωση των λιμανιών και τη συσσώρευση με φύκια είναι πρόβλημα που διαρκεί για πολλά χρόνια και δεν φαίνεται να το λαβαίνουν υπ όψη οι αρμόδιες αρχές.

Ντόπιοι επιβάτες αλλά και τουρίστες που επέβαιναν στο «Πήγασος» δεν έκρυβαν την αγανάκτησή και το θυμό τους για τη δυσλειτουργία των λιμανιών. Οι ‘‘Αναμνήσεις’’ επικοινώνησαν με ομογενείς εδώ στη Νέα Υόρκη με καταγωγή από τα Διαπόντια νησιά Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι. Οι περισσότεροι ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές διακοπές στο αγαπημένο τους νησί. Εξέφρασαν την ανησυχία και την απογοήτευσή τους για την κατάσταση που επικρατεί στα λιμάνια.

Ζητούν την αποκατάσταση της λειτουργικότητας των λιμανιών όχι τόσο για τη δικιά τους εξυπηρέτηση όταν βρεθούν εκεί σε λίγες μέρες αλλά για τις δυσκολίες μετακίνησης και τροφοδοσίας που αντιμετωπίζουν αυτοί που έχουν επιλέξει να μείνουν μόνιμα στο νησί τους.

Πηγή: anamniseis.net

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search