Print this page

Ο Δήμος Παξών υπέβαλλε μήνυση για τους βανδαλισμούς στη Λάκκα

June 03, 2020 688

 

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για τους βανδαλισμούς στη Λάκκα υπέβαλε ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με πλήρη απογοήτευση ο Δήμος Παξών διαπίστωσε τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν στη Λάκκα, στο πρώην Δημοτικό σχολείο και στη δημόσια περιουσία, που για χρόνια αποτελούσε μια μικρή όαση της περιοχής, ιδανικό μέρος για περιπάτους ντόπιων και ξένων. Γενιές και γενιές μεγάλωσαν στο συγκεκριμένο άτυπο πάρκο αναψυχής στο οποίο λειτουργούσε το Δημοτικό Σχολείο της Λάκκας ακριβώς δίπλα από τη θάλασσα.

Αυτή τη φορά, οι Παξοί δυσφημίστηκαν καθώς το γύρo του διαδικτύου έκαναν οι φωτογραφίες με τους σπασμένους φανοστάτες οι οποίοι ήταν τοποθετημένοι στις παραλίες Κανόνι και Χαραμί και οι οποίοι ήταν ηλεκτροδοτούμενοι, τις σοβαρές ζημιές στις τουαλέτες του σχολείου, τα τσακισμένα παγκάκια που ο δήμος είχε τοποθετήσει φροντίζοντας τους περιηγητές. Επίσης διέλυσαν δυο πίνακες τριφασικού ρεύματος οι οποίοι ηλεκτροδοτούσαν τις συναυλίες που πραγματοποιούνταν στον συγκεκριμένο χώρο και οι οποίοι ευτυχώς ήταν αποσυνδεδεμένοι.

Το κόστος των βανδαλισμών αυτών, που για πρώτη φορά στα χρονικά ο δήμος έχει έρθει αντιμέτωπος, δεν έχει αποτιμηθεί ακριβώς, καθώς βρίσκεται στη διαδικασία της καταγραφής και αποτίμησής του με τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ πρόθεσή του είναι η αποκατάσταση του συνόλου των ζημιών. Μέχρι τότε, έχει μπει λουκέτο στο πορτόνι που οδηγεί σε αυτόν τον χώρο ως πρώτο μέτρο αντιμετώπισης. Οι Παξινοί έχουν προσβληθεί προσωπικά εκφράζοντας εκατοντάδες παράπονα, καθώς οι Παξοί παράγουν πολιτισμό και όχι αναρχία.

Ο Δήμος Παξών έχει ακολουθήσει την προβλεπόμενη νομική οδό, καθώς έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας ενώ ο Δήμος Παξών και όλοι οι κάτοικοι του νησιού καταδικάζουν τα απρεπή αυτά γεγονότα, με την ελπίδα πως δεν θα συμβούν ξανά αντίστοιχες ενέργειες που αμαυρώνουν την φήμη του νησιού και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των κατοίκων τους αλλά και των επισκεπτών του νησιού, στερώντας τους τον υπέροχο περίπατο στη Λάκκα στην συγκεκριμένη περιοχή.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να εισαχθεί ως θέμα σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παξών προκειμένου να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις του οργάνου και να εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα τέτοιο, που θα καταδικάζει αυτά τα γεγονότα».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.