• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ στις 12:00 μ.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

March 06, 2023 2368

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας

Προεπισκόπηση εικόνας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ

…ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ !

ΚΥΡΙΟΙ ΕΝΟΧΟΙ : Η «ΗΕLLENIC ΤRΑΙΝ», O «Ο.Σ.Ε.», Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ, ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ στις 12:00 μ.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ

8η Μάρτη - Τιμούμε τους δίκαιους, μακροχρόνιους αγώνες των γυναικών για χειραφέτηση, για ισότητα - ισοτιμία, για σύγχρονα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

Συγχρόνως κάτω από τις τραγικές εξελίξεις εκφράζουμε τη «βαθιά οδύνη μας για τις χαμένες ζωές, στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των συνανθρώπων μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στα Τέμπη, αποτέλεσμα εγκληματικών πολιτικών».

Βροντοφωνάζουμε: Δε θα θυσιαστούμε για τα κέρδη των εταιρειών !

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που τον ξεπούλησαν και τον διέλυσαν, ήταν ο προάγγελος αυτής της τραγωδίας. Στόχος η μετατροπή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε «κερδοφόρα» εταιρεία, αδιαφορώντας προκλητικά για τις συνέπειες. Η αλληλο-μετάθεση ευθυνών μεταξύ ΟΣΕ και «Hellenic Train» δεν μπορεί να συγκαλύψει την πολιτική ευθύνη που υπάρχει για την κατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών στη χώρας μας.

Οι κυβερνήσεις κάτω από τις οδηγίες της ΕΕ μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, και έβαλαν στη μεζούρα να κοστολογήσουν τις ανθρώπινες ζωές από τη μια και τα κέρδη των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων από την άλλη. Τα αποτελέσματα της πολιτικής κόστους-οφέλους καλείται να πληρώσει ξανά ο λαός, με αίμα αυτή τη φορά.

Όπως καταγγέλλουν εδώ και καιρό τα σωματεία των σιδηροδρομικών δεν έγινε καμιά αναβάθμιση των υποδομών, στην ασφάλεια της κυκλοφορίας, δεν ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι εργολαβίες-των ιδιωτών αυξάνονται σε βάρος της σταθερής και μόνιμης εργασίας, δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβαινόντων, με κίνδυνο να υπάρξει πολύνεκρο δυστύχημα εξαιτίας όλων αυτών. Η απάντηση των εταιρειών στις καταγγελίες ήταν απολύσεις και περικοπές στο προσωπικό με στόχο την ολοκλήρωση, την «εξυγίανση».

Η οργή μας ξεχειλίζει! Να μη μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα. Δεν θα επιτρέψουμε να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν θα ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τους κοστίζει.

Το ίδιο γίνεται άλλωστε και στους Δήμους με τα δεκάδες θύματα από εργατικά ατυχήματα. Η υποβάθμιση του ΕΣΥ και η διάλυση της δημόσιας Υγείας οδηγούν στην τραγική κατάσταση την παροχή υγείας να την έχει όποιος μπορεί να πληρώσει, ενώ όποιος δεν έχει, πεθαίνει. Την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη της Παιδείας την πληρώνουν τα παιδιά και η νέα γενιά με το χτύπημα στα μορφωτικά τους δικαιώματα αλλά καμία φορά ακόμα και με νεκρούς όπως ζήσαμε το τραγικό συμβάν στις Σέρρες ή όπως κινδυνεύουν μαθητές και φοιτητές από ετοιμόρροπα εγκαταλειμμένες κτηριακές εγκαταστάσεις που πέφτουν τα ταβάνια και σε κάθε σεισμό από τύχη δεν θρηνούμε θύματα. Κανείς και καμία δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής μέσα σε αυτό το τοπίο ακραίας διάλυσης των δημόσιων υποδομών για την ενίσχυση των ιδιωτικοποιήσεων και για την ιλιγγιώδη αύξηση της κερδοφορίας.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στις απεργίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και του Σωματείου Εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΕΛΜΑ).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Να πληρώσουν οι ένοχοι. Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας. Το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

· Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος σιδηρόδρομος. Να διώξουν τώρα την ιταλική εταιρεία χωρίς αποζημίωση. Αρκετά έφαγαν τα χρόνια της ιδιωτικοποιημένης λειτουργίας.

· Να επιστρέψει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όλες οι εταιρείες, αποκλειστικά στο δημόσιο και να λειτουργούν σε όφελος του λαού, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ, των ιδιωτικοποιήσεων, του ανταγωνισμού, της αγοράς.

· Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους από τις δημόσιες συγκοινωνίες και μεταφορές. Πληρώνονται από τους φόρους μας. Υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον λαό. Δωρεάν και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλες και όλους.

· Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και ασφαλούς λειτουργίας σε όλα τα μαζικής μέσα μεταφοράς.

· Μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

· Προσλήψεις και σταθερές σχέσεις εργασίας για ασφαλείς εργασιακές συνθήκες του προσωπικού.

· Τεχνικός Ασφάλειας και γιατρός Εργασίας παντού.

· Δημόσια Αγαθά (ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία, πρόνοια, μεταφορές κλπ.) και την πρόσβαση όλων σ’ αυτά! Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ!

· Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου και την εκποίηση του περιβάλλοντος!

· Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές υπηρεσίες και ανάγκες και όχι για τους εξοπλισμούς.

· Αγώνας ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, τη διάλυση και επιχειρηματική λειτουργία των Δημόσιων Δομών σε Παιδεία- Υγεία- Ασφάλιση- ΟΕΑΔ- Μεταφορές κλπ.

· Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι "μνημονιακές υποχρεώσεις" και οι Κυβερνήσεις που τις υπηρετούν, σκοτώνουν! Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό !

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ της ΑΔΕΔΥ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search