Print this page

Επίσκεψη Στ. Γκίκα στους Παξούς

June 29, 2020 493

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μία πολύ εποικοδομητική επίσκεψη στους Παξούς πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με αφορμή την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου κατά την οποία εορτάζει και η πρωτεύουσα του νησιού, ο Γάιος. Την εορτή τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κκ. Νεκτάριος.

 

Ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Παξών, Σπύρο Βλαχόπουλο και με τους Αντιδημάρχους, καθώς και με κομματικά στελέχη και πολίτες. Συζήτησαν κυρίως για τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς και για το άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό, που ξεκινάει από μεθαύριο Τετάρτη, 1η Ιουλίου.

Ο Στέφανος Γκίκας επισκέφτηκε με τον Δήμαρχο το Δημοτικό Σχολείο Παξών, όπου συναντήθηκε με την Διευθύντρια κα Χρονοπούλου, η οποία έθεσε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας.

 

Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο επισκέφθηκε επίσης την χωματερή Παξών, η οποία παρουσιάζει μία απαράδεκτη εικόνα. Προγραμματίζεται ωστόσο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η απομάκρυνση των φορτίων και η αποκατάσταση της χωματερής.

Συζητήθηκαν επιπλέον η επανέναρξη των έργων του αποχετευτικού του Γαΐου, η αποκατάσταση των κωδωνοστασίων των Αγίων Αποστόλων και της Αγίας Παρασκευής που εκκρεμούν στο Υπουργείο Πολιτισμού, οι επισκευές στο Κάστρο κ.α.

Κατά την συνάντηση με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Παξών, Μιχάλη Κάντα, ετέθη το ζήτημα της ελλιπούς στελέχωσης του ΚΥ.

 

Εν συνεχεία, ο Στέφανος Γκίκας πραγματοποίησε τηλεφωνικές επικοινωνίες για τα ζητήματα που του ετέθησαν, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Μανώλη Γραφάκο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ, Θανάση Γιάνναρη, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννη Καρβέλη και τον Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Έργων ΥΠΠΟ, κ. Βλαχούλη.

Διαπίστωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και η θέληση για την αποκατάσταση και επίλυση όλων των ανωτέρω ζητημάτων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.