• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Λογγός: Ένα ταξίδι στο ερωτικό καταφύγιο του θεού Ποσειδώνα (BINTEO)

August 03, 2020 663

 

 

Όταν ο θεός Ποσειδώνας δημιούργησε με την τρίαινά του το ερωτικό του καταφύγιο για τον ίδιο και την Αμφιτρίτη, δεν μπορούσε να γνωρίζει εκ των προτέρων την ομορφιά που θα απέπνεε το νησί με αυτή του την κίνηση.

Και μπορεί η αποκοπή από την νότια Κέρκυρα να γέννησε τελικά αυτό που πραγματικά ήθελε, όμως έχασε την τρίαινά του κατά την προσπάθειά αυτή, την οποία βρήκαν οι Παξινοί και την έκαναν έμβλημά τους. Από τη στιγμή λοιπόν που ένα νησί δημιουργήθηκε καθαρά από «έρωτα», δεν θα μπορούσε παρά μόνο αγάπη και θαυμασμό να προκαλεί σε όλους τους επισκέπτες του.

Ο Λογγός, είναι ο τρίτος και ο μικρότερος οικισμός του νησιού μετά τον Γάιο και τη Λάκκα. Πρόκειται για ένα γραφικό, παραδοσιακό χωριό με καθαρά επτανησιακό αέρα, που τριγυρίζετε από πράσινο και βέβαια από το αέναο γαλάζιο της ζωογόνας θάλασσας. Τα δέντρα φτάνουν στην άκρη του οικισμού, ενώ το μικρό λιμανάκι με την ρηχή παραλία στα αριστερά του είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να ζήσεις ήρεμες και ξέγνοιαστες στιγμές. Οι ψαρόβαρκες λικνίζονται στο ερωτικό κάλεσμα της μόνιμης ερωμένης τους, θυμίζοντάς σου με μιας τον πανέμορφο μύθο της δημιουργίας του νησιού.

Στην άκρη του οικισμού δίπλα από το δημοτικό σχολείο, στέκει εγκαταλελειμμένο μεν, αγέρωχο δε, το παλιό Ελαιοτριβείο – Σαπωνοποιείο, μιας εκ των παλαιοτέρων οικογενειών των Παξών, της οικογένειας Ανεμογιάννη, όπου χρόνια πριν αποτελούσε πηγή ζωής για ολόκληρο το νησί. Μικρές εκκλησιές, παλιοί μύλοι, χρωματιστά κτήρια καθώς επίσης και παραδοσιακές ψαροταβέρνες αλλά και μπαράκια, συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό, μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα των Παξών, που προσφέρεται να κλείσει στην αγκαλιά του κόλπου του όλους εκείνους που θα το επισκεφτούν, προσφέροντάς τους ηρεμία, ασφάλεια αλλά και αγαλλίαση ψυχής. Κρίνοντας λοιπόν εκ του αποτελέσματος, ένα είναι σίγουρο…  εάν η αγάπη του Ποσειδώνα για την Αμφιτρίτη έμοιαζε έστω και για λίγο στους Παξούς… τότε ναι, ήταν ένας τρυφερός δεσμός, που το μόνο που χρειαζόταν για να κρατήσει ως την αιωνιότητα, ήταν αυτό ακριβώς το νησί!!!

Πηγή: Travel Inspiration

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search