• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

ΤΕ Κέρκυρας ΚΚΕ: Η διαχείριση των κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία - Καμιά έκπτωση στην υγεία και τη ζωή μας

August 12, 2020 4344

   

ΤΕ Κέρκυρας ΚΚΕ: Η διαχείριση των κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία - Καμιά έκπτωση στην υγεία και τη ζωή μας

Εδώ και μέρες, τα αυξανόμενα κρούσματα του κορονοϊού στην Κέρκυρα, προκαλούν μεγάλη ανησυχία σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού. Η σταθερή αύξηση των κρουσμάτων επαναφέρει στο προσκήνιο τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τις σοβαρές ελλείψεις και την εμπορευματοποίηση στις δημόσιες δομές υγείας και του νομού, αλλά και την παντελή απουσία μηχανισμών στήριξης των εργαζομένων και του λαού.
Η αύξηση των κρουσμάτων και η όποια χαλαρότητα είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής ανευθυνότητας, των παλινωδιών κι αντιφάσεων στα μέτρα προστασίας, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που γίνονται «λάστιχο» όταν αφορούν τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, των αεροπορικών εταιρειών και των εφοπλιστών. Ευθύνη έχουν και η Δημοτική και Περιφερειακή αρχή που καλλιεργούν τον εφησυχασμό στο όνομα του «να μην πληγεί το όνομα της Κέρκυρας». Τι έχουν να πουν τώρα όσοι πριν από λίγες μόλις μέρες επιβεβαίωναν ότι «δεν τρέχει τίποτα» ή ότι είναι όλα fake news και υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για το χτύπημα της Κέρκυρας. Αυτό που υπάρχει είναι η υποταγή της δημόσιας υγείας στην κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Αντί ο χρόνος που κερδήθηκε από τη σοβαρή και υπεύθυνη στάση του λαού και στην Κέρκυρα, να αξιοποιηθεί για τη θωράκιση του συστήματος Υγείας με προσλήψεις και υλικοτεχνική υποδομή, η κυβέρνηση αναλώθηκαν ουσιαστικά σε μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού, ανακατεύοντας τη σούπα των ελλείψεων. Η αποδυνάμωση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας (ΓΝΚ) και των Κέντρων Υγείας για να καλυφθούν ανάγκες ελέγχων για τον covid-19 στις πύλες εισόδου (λιμάνι-αεροδρόμιο), είναι μόνο μία απόδειξη της κατάστασης του συστήματος υγείας στην Κέρκυρα.


Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ
Η αναστάτωση για την αύξηση των κρουσμάτων ενισχύεται και από τα όσα συμβαίνουν στην Κέρκυρα, σε ότι αφορά τη διαχείριση των κρουσμάτων και ασθενών. Ο ΕΟΔΥ (δηλαδή στην πραγματικότητα το τηλεφωνικό κέντρο μιας ιδιωτικής εταιρίας) δίνει οδηγία σε όποιον έχει συμπτώματα να μπει σε καραντίνα για 15 μέρες και να επικοινωνήσει με το ανύπαρκτο για την πλειοψηφία του λαού «γιατρό του». Από την άλλη τα tests στο ΓΝΚ γίνονται με το σταγονόμετρο και μόνο σε όσους έχουν συμπτώματα ακόμη και αν αυτοί είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Τα πολυδιαφημισμένα μηχανήματα για τα tests (που θα μας μετέτρεπαν σε ασφαλή τουριστικό προορισμό!!!) δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο και έτσι τα αποτελέσματα έρχονται μετά από μέρες. Όσοι έχουν αρνητικό test δεν τους το γνωστοποιούν, γιατί δεν υπάρχει το προσωπικό στο νοσοκομείο για να ενημερώσει τηλεφωνικά. Αντίθετα καλούνται να προσέλθουν στο νοσοκομείο και να κάνουν αίτηση για τα αποτελέσματα, άνθρωποι που βρίσκονται σε καραντίνα!
Επί της ουσίας με αυτό τον τρόπο «σπρώχνουν» τις λαϊκές οικογένειες προς τα ιδιωτικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές που αυτή την περίοδο στο νησί θησαυρίζουν (το test κοστίζει έως και 150€), αξιοποιώντας την ανησυχία και τον φόβο των ανθρώπων. Η θέση του ΚΚΕ για επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας και ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό παραμένει απολύτως επίκαιρη.
Τέλος, ανησυχία προκαλεί και η διαδικασία ιχνηλάτισης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Όπως καταγγέλλεται, η Πολιτική Προστασία επικοινωνεί με τον «κύκλο» όσων έχουν νοσήσει έως και πέντε μέρες μετά (!) με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στη διάδοση του ιού.
Σε όλα αυτά προστίθεται η ανυπαρξία μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, η απουσία προστασίας ευπαθών εργαζομένων με άδειες και συνολικότερα μέτρα ενίσχυσης του ήδη κουτσουρεμένου εισοδήματος.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι έχουν ως προτεραιότητα την «επανεκκίνηση της οικονομίας» με κάθε κόστος. Γι αυτό και συγκαλύπτουν τις δικές τους ευθύνες κουνώντας το δάχτυλο στο λαό και τη νεολαία, προβάλλοντας την ατομική ευθύνη με πρόστιμα.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να απαιτήσουν από το κράτος και την εργοδοσία όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλειά τους μπροστά στο αυξανόμενο κύμα του κορονοϊού. Καμία έκπτωση δεν μπορεί να γίνεται σε ότι αφορά τις ζωές μας.
• Καμία απόλυση.
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στα νοσοκομεία
• Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και τη Πρόνοια, στα ΜΜΜ, στην εστίαση, στον τουρισμό, στο εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλείας.
• Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
• Μέτρα προστασίας των εργαζόμενων στους τόπους δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέσα και μέτρα υγείας και ασφάλειας.
• Μείωση στη πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search