• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας για τη λειτουργία του νέου μηχανήματος και τα μέτρα αντιμετώπισης του covid 19

August 19, 2020 4193

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του νοσοκομείου, κατάφερε να προμηθευτεί σε πρώτη φάση 100 αντιδραστήρια μαζί με τους στειλεούς συλλογής δειγμάτων για να εξασφαλίσει τη λειτουργία του μηχανήματος το οποίο αγοράστηκε με χρήματα της δωρεάς από τον ειδικό λογαριασμό που ανοίχτηκε για την ενίσχυση του νοσοκομείου, λόγω της πανδημίας .

Επίσης με χαρά πληροφορηθήκαμε τη λειτουργία και του νέου μηχανήματος για την ανίχνευση του ιού covid 19, με δυνατότητες εκτέλεσης μεγάλου αριθμού τεστ ημερησίως, το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΠ.

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου, αφού επισταμένα συζήτησε και εκτίμησε την επιδημιολογική κατάσταση της τρέχουσας χρονικής στιγμής, με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στο νησί, αποφάσισε να προτείνει τα έξης:

1. Αύξηση των διενεργούμενων καθημερινών δειγματοληπτικών ελέγχων, τόσο στους επισκέπτες ώστε και στους μόνιμους κατοίκους, ώστε να υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα της πορείας του ιού στο νησί.

2. Δημιουργία σε δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης της πόλης, κέντρου έλεγχου για covid 19, με στόχο να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο από την προσέλευση ασυμπτωματικών ή με ελαφρά συμπτώματα πολιτών, που είτε έχουν έρθει σε επαφή με γνωστό κρούσμα και θέλουν να ελεγχθούν, είτε έχουν σύσταση από τον οικογενειακό τους γιατρό για τη διενέργεια του τεστ.

Θεωρούμε δε απολύτως απαραίτητο από τη στιγμή που τα περισσότερα περιστατικά με συμπτωματολογία covid 19 εξετάζονται από ιδιώτες γιατρούς και το μόνο σημείο που μπορούν να ελεγχθούν δωρεάν είναι το νοσοκομείο ή κάποια άλλη δημόσια δομή, να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η σύσταση των ιατρών για τη διενέργεια του τεστ.

3. Να γίνεται καθημερινά σύσταση από τους αρμόδιους φορείς (Δήμο, Περιφέρεια κ.ά.) μέσω των μέσων ενημέρωσης για την αναγκαιότητα της χρήσης της μάσκας, της υγιεινής των χεριών και της τήρησης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

4. Δωρεάν τεστ στους ιδιώτες γιατρούς σε δημόσιες δομές, ακόμη και με ελαφρά ή άτυπα συμπτώματα, στο πλαίσιο προφύλαξης ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων με τους οποίους έρχονται σε επαφή, έτσι ώστε να αποφύγουμε την ιατρογενή διασπορά.

5. Προς αποκατάσταση της ομαλότητας μακροπρόθεσμα και ενόψει της χειμερινής σεζόν, οι εξετάσεις που αφορούν τον covid 19 και ενδεχομένως και άλλες παροχές, θα πρέπει να τιμολογηθούν και να ενταχθούν στις παροχές του ΕΟΠΥΥ, με την εξασφάλιση των σχετικών κονδυλίων για την εκτέλεση των συγκεκριμένων εξετάσεων.

 

6. Συμφωνούμε απόλυτα με την ΕΓΕΣΥΚ ότι η διενέργεια των ελέγχων στο λιμάνι θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπως στο αεροδρόμιο και όχι με μετακίνηση γιατρών από δομές Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, που οδηγεί στην αποδυνάμωση των δομών και σε εργασιακή εξουθένωση των συναδέλφων.

Τονίζουμε ότι οι γιατροί που μετακινούνται, προκειμένου να καλύψουν τη διενέργεια ελέγχου στο λιμάνι, δεν αποζημιώνονται για την υπερωριακή τους απασχόληση.

Δεν είναι δυνατόν την έλλειψη προγραμματισμού των αρμόδιων αρχών, που δεν προέβλεψαν ότι η Κέρκυρα έχει ΛΙΜΑΝΙ, να την χρεώνεται η με τόσες ελλείψεις και δυσλειτουργίες ΠΦΥ.

Να βρεθεί λύση εδώ και τώρα.

 

ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΧΕΡΙΑ – ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ – ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Δημήτριος Καλούδης                                                   Αναστασία Αποστολίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search