Print this page

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία χτυπούν τα σωματεία και τις συλλογικές διαδικασίες

October 12, 2020 3545

ΔΗΛΩΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Εκπαιδευτικών (ΕΑΚ)

 

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 κατατέθηκε από την κυβέρνηση και ψηφίστηκε τροπολογία(ν. 4728/20)για τη δυνατότητα εκλογής των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ) μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Στην προχθεσινή συνάντηση της ΟΛΜΕ με την Υπουργό Παιδείας, η Υπουργός δήλωσε πως θα προχωρήσει σε εκλογές με Ηλεκτρονική Ψηφοφορία για ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια το Σάββατο 7 Νοέμβρη 2020.

Η ΕΑΚ στις 2 Οκτώβρη ,ημέρα κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τα Υ.Σ ,μαζί με τις υποψηφιότητες κατέθεσε και δήλωση απόσυρσή τους στην περίπτωση που οι εκλογές θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά.

Τασσόμαστε ενάντια σε σ αυτήν τη διαδικασία γιατί:

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία ,η οποία με τις υπόλοιπες αλλαγές στο σ.κ. (νόμος για διαδηλώσεις, 50% +1 κ.τ.λ ) επιβάλλεται , για να υπηρετήσει:

· Την προσπάθεια να χτυπηθούν τα σωματεία και να διαλυθούν οι συλλογικές διαδικασίες των Γ.Σ.

· Την επιβολή «της σιωπής» στις όποιες συλλογικές διαδικασίες,

· Τον ευτελισμό των σημαντικών αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών των σωματείων και της ελεύθερης διάδοσης ιδεών σε αυτές

· Την υποβάθμιση του ρόλου των αιρετών εκπροσώπων και άρα του σωματείου στις όποιες προσπάθειες αυθαιρεσίας της διοίκησης

· Την απαξίωση διαδικασιών που προυποθέτουν διάλογο, συζήτηση, τοποθέτηση και μετά εκλογική διαδικασία και την μετατροπή τους σε εξ αποστάσεως συμμετοχή ,όπως στα τηλεπαιχνίδια.

· Την απομάκρυνση και αποστασιοποίηση των εκπαιδευτικών από το σωματείο και τις διαδικασίες του, αποξενώνοντας τους συναδέλφους και χτυπώντας τις αγωνιστικές συλλογικές αποφάσεις.

· Η ιδιώτευση αυτή που επιχειρείται από την κυβέρνηση με τη «βολική» ηλεκτρονική ψηφοφορία έχει στόχο την απουσία παρέμβασης του κινήματος και των εργαζομένων.

Συνάδελφοι,

Η ΕΑΚ θα αποσύρει τα ψηφοδέλτιά της για το ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ .

Καλούμε και τις άλλες παρατάξεις να πράξουν το ίδιο ,σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ,υπερασπιζόμενοι τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων αι τις διαδικασίες..

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.