• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Δ. Μπιάγκης: Να μη μείνουν οι Παξοί χωρίς τραπεζικό κατάστημα

November 05, 2020 58

 

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης με θέμα το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στους Παξούς.

 

Στην ερώτησή του, ο Βουλευτής επισημαίνει ότι, «πρόσφατα, η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε, στα πλαίσια εφαρμογής γενικότερης περιοριστικής πολιτικής, να προχωρήσει στο κλείσιμο διαφόρων υποκαταστημάτων της σε όλη την επικράτεια. Μεταξύ των υποκαταστημάτων αυτών βρίσκεται και αυτό των Παξών, γεγονός, που αναμένεται να έχει άμεσα, σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή των κατοίκων του νησιού, αφού οι Παξοί θα απομείνουν καθώς χωρίς κανένα υποκατάστημα τραπέζης στην περιοχή τους.

Στο νησί λειτουργεί ένα και μόνο κατάστημα τραπέζης το οποίο λειτούργησε το 1967 ως υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας. Όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του είτε ως υποκατάστημα της Αγροτικής είτε της Τράπεζας Πειραιώς, το κατάστημα στηρίχθηκε από τους κατοίκους. Τόσο οι πολίτες όσο και οι τοπικές αρχές, μετά την είδηση του κλεισίματος του καταστήματος είναι ανάστατοι, δεδομένου ότι, το κλείσιμό του θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις τραπεζικές συναλλαγές τους, εξαιτίας της νησιωτικότητας και των συγκοινωνιακών δεδομένων αλλά και της εξυπηρέτησης των κατοίκων του νησιού που σε μεγάλο βαθμό πρόκειται για ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας.» 

Ο Βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:

1) Πως προτίθενται τα Υπουργεία σας να αντιμετωπίσουν τη δυσμενή εξέλιξη του κλεισίματος του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στους Παξούς;

2) Ποιες είναι οι τυχόν προγραμματισμένες περαιτέρω ενέργειες της Κυβέρνησης, με σκοπό την ανάκληση της απόφασης κατάργησης του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς των Παξών, που ναι μεν είναι ιδιωτικός χώρος επιχειρηματικότητας, αλλά δεν παύει το αντικείμενο παροχής τραπεζικών συναλλαγών, να έχει ευρύτατες κοινωνικές συνέπειες, που δεν μπορούν να αφήνουν αδιάφορη την Πολιτεία.

3) Υπάρχουν από τα Υπουργεία σας κάποιες προτάσεις – λύσεις, ώστε να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται οι τραπεζικές συναλλαγές των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών των Παξών απρόσκοπτα;

4) Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής να σεβαστεί το γράμμα του Συντάγματος (άρθρο 101) έτσι ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search