• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Υπόμνημα του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας

November 05, 2020 3507

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας

«Το Συνδικάτο μας και τα ταξικά συνδικάτα του κλάδου σ όλη τη χώρα θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση και των υπόλοιπων άμεσων αιτημάτων του κλάδου τα οποία η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί με το νέο αυτό νομοθέτημα.

Η παράταση του προγράμματος στήριξης για τον Οκτώβριο αποτελεί καρπό των κινητοποιήσεων των εργαζομένων οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι την τελική ικανοποίηση όλων των άμεσων αιτημάτων.
Το Συνδικάτο απέστειλε προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς υπόμνημα για την επιδότηση ανεργίας των εργαζομένων στον τουρισμό και την εστίαση το οποίο έχει ως ακολούθως:

Μεγάλος αριθμός εργαζομένων στις τουριστικές-εποχιακές επιχειρήσεις που εργάστηκαν κατά την τουριστική περίοδο 2020 κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς επίδομα ανεργίας επειδή οι επιχειρήσεις που εργαζόταν (π.χ. γραφεία γενικού τουρισμού) έχουν απωλέσει την ιδιότητα της εποχιακής επιχείρησης αφού λόγω αναγκαστικής μείωσης του εποχιακού προσωπικού (επιπτώσεις κορωνοϊού) έχει ανατραπεί η αναλογία εποχιακών έναντι μη εποχιακών εργαζομένων. Οι επιχειρήσεις αυτές πλέον δεν μπορούν να χορηγήσουν βεβαίωση εποχικότητας στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να είναι βέβαιη (με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο) η απόρριψη της αίτησης τους για επιδότηση ανεργίας.


Οι εργαζόμενοι αυτοί που εργάστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους, και όχι για περισσότερο από 3-4 μήνες είναι αδιανόητο να βρεθούν έξω από την επιδότηση ανεργίας.

Γι’ αυτό ζητάμε την τροποποίηση των κριτηρίων ώστε να μην απορριφθούν οι αιτήσεις τους.

Το παραπάνω αίτημα υποβάλλεται αφού μέχρι σήμερα δεν έχετε δεχτεί την μόνη και δίκαιη ρύθμιση για παροχή επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσους εργάστηκαν είτε το 2019 είτε το 2020 ως εποχιακοί εργαζόμενοι ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας τους.
Με τη ικανοποίηση αυτού του αιτήματος θα μπορέσουν να λάβουν επίδομα ανεργίας.

- Οι εποχιακοί εργαζόμενοι στον επισιτισμό -τουρισμό που πήραν μόνο την 3μηνη παράταση επιδόματος ανεργίας το καλοκαίρι και καλούνται να επιβιώσουν με συνολικό εισόδημα 1200 ευρώ από Μάϊο 2020 έως τον Μάϊο του 2021,

 


- Οι εποχιακοί εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό που δεν έχουν πάρει ούτε 1 ευρώ και καλούνται να επιβιώσουν με 0 εισόδημα για 1 χρόνο επειδή ξεπέρασαν το πλαφόν των 80 ημερών επιδόματος ανεργίας,

- Οι εποχιακοί εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό που εργάστηκαν το 2020 και δεν έχουν ένσημα το 2019.

- Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό- τουρισμό που εργάστηκαν με την μεσολάβηση εργολαβικών γραφείων.

Η αρνητική απάντηση που δίνει εκ των πραγμάτων μέχρι σήμερα η κυβέρνησή σας πρέπει να απαντάει και πως θα ζήσουν οι παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων και ανέργων».

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΛΑΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search