• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Καληνύχτα Κα Κεραμέως…. Η αποχή από τις εκλογές – παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Υ.Σ.) ξεπερνάει το 95% στην Πρωτοβάθμια και το 90% στη Δευτεροβάθμια

November 08, 2020 4217

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας αναφέρεται στις εκλογές - φιάσκο που οργάνωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και η κυβέρνηση με τα ποσοστά αποχής να ξεπερνούν το 90% στη Δευτεροβάθμια και 95% στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση,

Αναλυτρικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας  

Καληνύχτα Κα Κεραμέως…. Η αποχή από τις εκλογές – παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Υ.Σ.) ξεπερνάει το 95% στην Πρωτοβάθμια και το 90% στη Δευτεροβάθμια

 

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στην Κέρκυρα και τους δεκάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα που εμφατικά γύρισαν την πλάτη στην Κυβέρνηση και τα καλέσματά της και απείχαν από τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου.

Στην Κέρκυρα ψήφισαν 56 από τους 944 εκπαιδευτικούς, ποσοστό αποχής δηλαδή, περίπου 94%.

Ανάλογη κατάσταση υπάρχει σε όλη την Ελλάδα με το ποσοστό της αποχής στη Δευτεροβάθμια να είναι πάνω από 90 %, ενώ στην Πρωτοβάθμια πάνω από 95 %, διαλύοντας κάθε νομιμοποίηση που επιχείρησε να δώσει η κυβέρνηση στις εκλογές αυτές.

Οι εκπαιδευτικοί ενωμένοι και συσπειρωμένοι απαντήσαμε στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Ακυρώσαμε τις εκλογές – παρωδία για τα Υ.Σ.. Ο κλάδος, καθολικά, απείχε από τις ηλεκτρονικές κάλπες. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας μετρούν σήμερα μια τεράστια συντριβή, μια μεγάλη πολιτική ήττα. Η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μετά την απόπειρα να βάλει κάμερες στις τάξεις και να επιβάλει την τηλεαπουσία απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, έφαγε τα μούτρα της για ακόμα μια φορά. Η επιλογή της Υπ. Παιδείας αλλά και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη – που πήρε επάνω του τη συγκεκριμένη επιλογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με στόχο να μπει χέρι στα ίδια τα σωματεία μας - βρήκε τοίχο.

Παρά το «εντέλλεσθε» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και τον πραξικοπηματικό τρόπο της εκλογικής διαδικασίας, παρά το διορισμό των εφορευτικών επιτροπών χωρίς τη θέληση τους, κόντρα στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που κινητοποιήθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή, πιέζοντας τους εκπαιδευτικούς να ψηφίσουν, οι εκπαιδευτικοί σταθήκαμε με ψηλά το κεφάλι.

Οι θλιβερές εξαιρέσεις ορισμένων υποψήφιων, συγκεκριμένων παρατάξεων, οι οποίοι κόντρα στην ομόθυμη θέληση του κλάδου επιδίωξαν να μαζέψουν ψήφους για την «καρέκλα» και να στηρίξουν τους χρεοκοπημένους κυβερνητικούς σχεδιασμούς περνούν σε δεύτερη μοίρα και δεν μπορούν να επισκιάσουν την μεγάλη νίκη των εκπαιδευτικών. Ο κλάδος έχει τη δύναμη και θα βρει τον τρόπο να τους απομονώσει.

Καλούμε τους "εκλεγμένους" συναδέλφους καθώς και τους αναπληρωματικούς τους, να παραιτηθούν άμεσα, καθώς είναι προφανές ότι δεν νομιμοποιούνται να εκπροσωπήσουν τον κλάδο.

Η σημερινή νίκη των εκπαιδευτικών δίνει δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε νου και κρίση. Υπερασπιστήκαμε σήμερα, με τη μαζική μας αποχή, το δικαίωμά μας να δρούμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να επιλέγουμε εμείς τον τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων μας. Υπερασπιστήκαμε τα σωματεία μας από την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία. Από αυτή την διαδικασία αποδείξαμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι όταν

θέλουν οι εργαζόμενοι μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους, να κουρελιάσουν τους σχεδιασμούς κάθε κυβέρνησης. Αυτή η μάχη είναι παρακαταθήκη για το μέλλον.

Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ακυρώσαμε κάθε προσπάθεια να εισαχθούν τέτοιες νόθες διαδικασίες στα σωματεία μας, συνολικά στο υπόλοιπο Δημόσιο.

Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που ζούμε, όπως ενωμένοι απαντήσαμε στις εκλογές – παρωδία, ενωμένοι και πιο αποφασιστικά, με βαθιά γνώση της δύναμης που έχουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα για υγεία – μόρφωση – δουλειά με δικαιώματα.

Συνεχίζουμε τον μαζικό αγώνα για να επιβάλουμε lockdown στην αντιλαϊκή πολιτική:

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search