• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Τηλεδιάσκεψη Στ. Γκίκα και Υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

November 10, 2020 3168

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Προεπισκόπηση εικόνας

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, η οποία είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση για την πρόοδο στην υλοποίηση των έργων και των πρωτοβουλιών που είχαν αναγγελθεί κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού στην Κέρκυρα τον περασμένο Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η πρόοδος στον προγραμματισμό των υπολειπομένων έργων για την αναβάθμιση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΑΚΚ). Έχει ήδη υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία ανέλαβε την εκπόνηση μελετών για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΑΚΚ, την κατασκευή στεγάστρου και λοιπά.

Σε ότι αφορά στη δημιουργία κλειστού προπονητηρίου, με στέγαστρο μορφής μπαλονιού στο χώρο των ανοικτών γηπέδων μπάσκετ μεταξύ του κλειστού και του κολυμβητηρίου του ΕΑΚΚ, ο Υφυπουργός Αθλητισμού επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση του συγκεκριμένου προπονητηρίου. Ωστόσο, προϋπόθεση είναι η ύπαρξη σχετικής μελέτης από την ΠΙΝ.

Παράλληλα ο Βουλευτής έθεσε την ανάγκη της έκτακτης ενίσχυσης των Αθλητικών Σωματείων που λόγω της πανδημίας έχουν απωλέσει πολύ μεγάλο ποσοστό των εσόδων τους, πράγμα που έχει δυσχεράνει σημαντικά τη δυνατότητα κάλυψης των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Ο Στέφανος Γκίκας ζήτησε επίσης την συνδρομή του Υφυπουργού, ώστε τα έργα αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων Κεντρικής, Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας που εγκρίθηκαν από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η σταδιακή έγκριση των έργων.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε ότι κοινός στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Διοίκησης του ΕΑΚΚ και όλων των τοπικών φορέων είναι η σημαντική αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΚ, ώστε να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους αθλητές της Κέρκυρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search